ra40, видях я в аптека Медея преди 2 дни.
47 Smiles, да не те отчайвам, ама това със заспиването сам си е до дете или до ситуация. Дъщеря ми никога не е приспивана на ръце, винаги си е заспивала сама и си спеше в леглото от самото начало. Синът ми пък понеже беше кърмено бебе, заспиваше на гърдата, като спряхме да се кърмим, приспивах в количката. После минахме на лятната, а тя няма легнало положение и започнах да го приспивам на ръце. Като тръгна на ясла и дойде време да спи там, ми направиха остри забележки как не съм го научила да заспива сам и да спра да го приспивам на ръце. Пробвах да не е на ръце, но заспиваше или върху мен или до мен сгушен, което пак нямаше как да разреши проблема със заспиването в яслата. пробвахме и приказки на компютър, но той иска да пипне и се възбуждаше вместо да се успива, та на втория път се отказах. 2-3 дни в яслата го приспиваха извън стаята, за да не пречи на другите деца и много бързо почна да заспива сам. Сега няма никакви проблеми -в яслата си заспива сам в леглото, но вкъщи продължаваме да се приспиваме или наръце или сгушени заедно. Това е положението. И заспива все по-трудно и все по-късно.