О, и моят свекър много напира да го учим на разни неща. Аз го оставям като има мерак той да се занимава. Все пак се виждаме рядко с тях. Но аз нищо не подхващам
Първо казваше да сме го слагали седнал, подпрян с възглавници. Аз разбира се, не съм го слагала. Сам си се научи да седи. Сега слагам само възглавници, защото по някое време пада назад (не винаги) и да не си удари главата.
После настоява да сме го учили да пълзи
. Слага го на земята. Повдига го откъм коремчето и му предвижва ръцете и краката. Лудница
И по скайпа повтаря да му ги правим тези неща, но ние нищо не правим разбира се.
Бебето си подсказва, съгласна съм, но със сигурност има и неща, които няма как да ни подскаже, а е добре да знаем.
Авалон, това с английския, май точно така се прави, защото малките деца много лесно научават чужди езици. ОКоло мен има няколко интернациоанлни семейства, в които се говорят 3 езика (майката и бащата са от различни народности и живеят в трета държава). Точно на 2 годинки е едното момченце и разбира български, немски и хърватски. С говоренето му е още трудно - смесва езиците.
Хоупче, добре че ме подсети за балоните. Отдавна не съм му надувала.
Стоека, бебетата минават през различни периоди. И аз съм имала много моменти, в които до тоалетна не мога да отида, но отминават сравнително бързо.
Мешко, ще го сърчна този/тази Франсоаз Долто в нета.
Бяхме коментирали някъде преди кога е по-лесно, когато бебето е малко или когато е поотраснало. На мен засега всеки месец ми е все по-лесно и по-лесно. Последното облекчение ми е точно, когато Дани започна да стои сам седнал.
Момичета, в това време излизате ли на разходка? Нашият квартал е много заледен. Не е изчистен стария сняг. Не знам с количката ще мога ли да се предвижвам, а с раницата ме е страх да не се плъзна и да падна заедно с бебето.