Рачо, Матей първия месец хълцаше след всяко хранене и като казвам хълца - яде 40мин, уригва се 20мин и после хълца още поне 40мин. Ако успее да преглътне водичка помага, но той много рядко се излъгваше, особено на пълен стомах - смучеше и плюеше. Помагаше също да го гушкаш и затопляш - в одеялце, пеленка и все едно го уригваш. И пак спасение няма, а то милото цялото подскачаше като хлъцне
И сега доста често хълца, но вече съм на принципа - предлагам вода, ако глътне - глътне, ако не - да си му минава и обикновено след няколко минути сам спира
Пропуснах да отбележа, че ние перем само с течен вкъщи и затова и бебешкия е течен препарат. Благодаря за идеята за Персил - не бях срещала, но преди малко в Карфур видях че има и ще пробвам
Иначе видях и Пурлан Бейби
та чак ме върнах в детските години с онази реклама на бебето с пуловера
Някой да го е пробвал?
За кърмата - аз и преди съм писала, но да кажа пак -в началото бях с ръчна, после с електрическа помпа и двете на авент и на един и същи засмукващ принцип. Ръчната смуче повече! На мен ми помагаше цедене по график на 2часа а също така и боза (има една био боза на хармоника с истинска ръж), но после изеднъж бебето получи киселини и мисля беше от една кофти партида на бозата та спрях - иначе аз много обичам
Чаят за кърма също знам че българският е много добър
И не на последно място сега когато се цедя само при нужда - така както бебето изсмуква едва ли има помпа дето да може
Също и дъвкането на бебето е най-силният стимулатор, така че моят съвет е засега да запазиш спокойствие и да не се отказваш - все някога ще даде резултат (естествено ако си решила да кърмиш, иначе както ти е казала Маги - да сте здрави, пък хората и АМ са измислили).
47 Smiles, аз отсега се кахъря когато го оставям сам да се занимава нещо например, че виждаш ли не го развивам интелектуално като не се занимавам с него, така че напълно те разбирам
Тази страна не е по-малко важна и тревожна от храненето.... Аз нищо не съм чела по темата, но някак си мисля че ще се справя по интуиция. Единствено напоследък малко ме хваща страх, че ще го разглезя и разлигавя, щото то от толкова чакане сега ми се иска само и единствено да го гушкам и целувам и