Така, така.... и ако някой тук се оплаче от детето си лично ще у дърпам ушите
Я вижте само колко сте изписали
Златни деца имаме, щом ни остава толкова време
В тази връзка да си похваля моето гардже - вече седмица спи вечер от 10 до 6:30-7ч сутринта
Вчера сутринта рехабилитаторката чак ме попита какво ми е, че гледам пет за четири, а то срамота да си призная, че съм спала цяла нощ и затова
Ще се опитам да се включа по всички теми, дано не стане твърде дълго
Мих, аз също се дразня когато дрехите са му твърде големи или не пасват и не му ги обличам. 62 според мен ще ти е доста голямо - Мати сега носи 62 а е 6кг и е 60см близо. Според мен от 50 пробвай 56-58, според модела... Другото е, че ние например имаме бодита дето са му къси, а са широки и ръкавите са буквално двойно по-дълги
А детето не е слабо... Аз като цяло българските бодита по-скоро не ги харесвам - нито като корйки, нито като материи или цветове! Повечето ни дрешки са френски или английски, трета употреба и са перфектни, а тези са както описах по-горе...
Давам още един глас за чанта с цип
Моята е с капак и ако държа детето с едната ръка и се опитвам да я отхлупя с другата е доста неприятно... Единствения и плюс е, че капака се сваля и става на подложка за преповиване, но да видим кога ще влезне в употреба
За гимнастиката - ние сме много недоносени, така че е по-специално
На нас неонатолога ни прати на невролог и каза непременно да правим рехабилитация, защото двигателно изостават тези деца и ако не им се обърне внимание често се получават патологии. Аз бях скептична в началото, но реших че едва ли може да му навреди - сега съм страшно доволна! Детето демонстрира промяна буквално в рамките на деня
Дано успеем и другия месец да се включим да отидем
bistrikus, добре дошла! Момичетата са ти дали линк към темата за кърменето, но ще ти отговоря и тук
Ако потърсиш в интернет можеш да намериш страшно много информация по темата с кърмата, но ако намериш две еднакви мнения приеми моите овации
В тази връзка аз ще споделя това което ми казаха в млечна кухня в майчин дом (където носех кърма за бебето си) и моя личен опит, без да претендирам за правилност
: Кърма на стайна температура 4часа. Може и повече - пробвала съм, но не е желателно - кърмата е с различен състав, температурата варира, така че за да няма драма това е универсален срок. В хладилник прясна или размразена кърма до 24часа. Кърма от различни цедения може да се смесва - така ми казаха в МД, така съм правила и аз и на детето му няма нищо! Можеш да си сложиш едно контейнерче в хладилника и да си събираш в него докато стане достатъчно за замразяване и тогава в пликче и хоп във фризера. Във фризер 6-9 месеца, зависи от температурата и т.н... хубаво е също да знаеш, че горните срокове са акумулират - т.е. кърма седяла 4ч на стайна температура я слагаш в хладилника и може да изкара още 24ч
Също от личен опит пликчетата за кърма при много ниска температура (която е добра за кърмата) са много крехки и се пукат лесно. Ако имаш други въпроси пиши в темата за кърменето и ще отговаряме в детайли, да не спамим тук
bonbolini, какви са тези мерки
Аз го гледам нашия какъв е дундьо станал а е едва 6100/60см, а вие сте с един месец по-малки
А на нас най-новите ни постижения са, че се хилим с глас и си играем и май прави опит да се обърне настрани
Иначе главата продължава да не си я вдига много убедително, но вече съм убедена, че просто това не му харесва...въобще позата по корем хич не я тачи
Започва дори да хваща играчки с ръчичка и въобще демонстрира напредък, което за мен е много важно!
dess_dess, до скоро нямаше магазин на Некст след като затвориха този в The Mall, но сега има нов в София Ринг Мол (до ИКЕА). Аз съм им голям фен, преди много съм купувала за племенниците и за себе си, но нещо последно като влизах за момченца нямаше много неща, а цените не ми допаднаха... Знам обаче че доста хора поръчват от Некст от Англия директно на супер цени