0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #540 -: Януари 22, 2015, 14:42:52 pm »
Привет момичета,

Алекс 77 за малко да не ти отговоря  :oops: :oops:, ама много пишете :lol: Ходим на "гимнастика" за стимулиране на двигателните рефлекси, защото нали е недоносен и засега леко изостава с двигателното развитие и да го профилактираме за да не направи някоя патология. Засега му се отразява много добре, дано успеем и другия месец да се класираме за две седмици (доста е сложно да се вкараш в графика на болницата...). Малко е натоварващо за мен, защото е яко търчане през цяла София с колата, но нали е за дребчо :bighug:
Много ме радва да ви чета за захранванията, защото нещо съвсем съм се забъркала кое как, а то ей сега дошло да започваме, та така набирам инфо ;).

47 Smiles, наистина е много забавно като си дете в раничка/кенгуро/слинг. Всички навсякъде ти се усмихват, правят път и т.н.... И дано не прозвучи расистко (хич не съм такава), но днес ходих до социално подпомагане в общината (а в нашата винаги има огромни опашки роми там) и като се отвори вратата и жената попита кой е на ред и те всичките :"Тя да мине, че е с детенце" 8O А аз наистина щях само да си взема една бланка да попълвам вкъщи и се чудех как да ги пазаря да ме пуснат без бой да не чакам :lol: Останах много приятно изненадана :)

Сега пак с риск да не биете :lol:, ама не мога да се сдържа. Надявам се повечето да разбирате английски, че е клипче и не мога да го преведа, но е доста поучително за всички ни тук дето от време на време се хващаме всеки да си защитава теорията като най-полезна ;) :
http://www.whattoexpect.com/wom/baby/0121/similac-s-latest-ad-campaign-explores-the-realities-of--mommy-wars--in-hilarious-way.aspx?xid=fb_wte
И извода:" Все пак всички сме родители и искаме най-доброто за децата си!"
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #541 -: Януари 22, 2015, 14:55:01 pm »
Смайли, аз въвеждах първо извара, после сирене и накрая кисело мляко. Според мен на 9 месеца ви е още рано за кисело мляко. Аз го въвеждах около годинката. Иначе сиренето може да се въведе или в зеленчуково пюре или в попара. Бисквитките на плазмон ги ползвах за повишаване калоричността на млякото, тъй като Явор преди няколко месеца отказа всякаква храна и мина само на хляб, сухари, АМ, крем и бисквити.
<br />[link=http:
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #542 -: Януари 22, 2015, 14:59:10 pm »
Маги, Мешко, мерси  :P
Не знаех, че млечните каши са с АМ? Защо тогава се избягват да се дават в началото  :ask:
За киселото четох, че след 10-тия месец, а прясното след годинката.

Mousyt, и на мен днес точно едни дами от ромски произход ми направиха място и ми отвориха вратата  :lol:

Клипчето е един път  :P Чак се насълзих накрая.
Сега ще го споделя в групата на носещите майки във ФБ  :lol:
*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #543 -: Януари 22, 2015, 15:16:50 pm »
Здравейте мами  :)
dess_dess голяма забава сте у вас  :D,да са живи и здрваи само другото не е страшно  :wink:

Алекс 77заради ваксината ли масажа ?

Mousyt изброили са ти кашите ,разгледай и на тях пише.
Ние ядяхме най- много Оризова и Пшенична.Елдата не я хареса на каша ,а инаше под друг вид не съм давала и киноа пък изобщо.При нас също не присъстват на нашата трапеза и  не ги ядем,но не е проблем да ги пробва детето :wink:
47 Smiles аз първо въведох обезсоленото сирене ей така дадох й малко пърченце,после направих попарата и с нея опита и маслото,а кис.мляко го дадох за следобедна закуска с бисквитка и това е.Прясното мляко също дадох надробено с бисквити и така ги опита.
А за бисквитите съм слагала 1-2 пъти в млякото -никаква промяна ,а да ги гризе дадох един път и аз като видях какво пърче отхапа без един зъб изобщо повече не съм и давала.Гризка си банан или ябълка .
mih към нашата количкаа имаше подложка мекичка ,но от материята като количката,та аз до лятото слагах една пеленка  :wink:

И сега да ви почерпя виртуално,че днес ставаме на 1-годинка :



Прикачам и  снимка от вчерашния ден Бабин ден  :)
« Последна редакция: Януари 22, 2015, 15:21:26 pm от amanda »

*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #544 -: Януари 22, 2015, 15:24:39 pm »
Amanda, просто сте прелестни. Да ви е много здраво голямото момиченце и само да ви радва. Весел празник :)
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #545 -: Януари 22, 2015, 15:25:45 pm »
Amanda, да ти е живо и здраво порасналото момиче! Да има много късмет в живота и да бъде много много щастлива.



Страхотна е с носията. А това на снимката ти ли си? Много симпатична, пу пу  :P
*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #546 -: Януари 22, 2015, 15:33:30 pm »
Amanda, честит рожден ден на детенцето. Да ти е жива и здрава и много палава.
Пу пу голяма красавица!
*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #547 -: Януари 22, 2015, 15:34:15 pm »
Благодаря ви момичета !

Смайли аз да ,мерси за комплимента  :)

*

    dess_dess

  • *****
  • 2328
  • станах двойна мама
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #548 -: Януари 22, 2015, 15:46:05 pm »
Аманда страхотни сте и честита ви 1-ва годинка  :D Да сте здравички!!!
 Смайлче 8O аз каши вземах само на Аптамил, че сме и на такова АМ по принцип, а др особено тези на Слънчо, даже ми е чудно с какво АМ са :lol:
Пак много пишете, ние сме по разходки че се вдигна мъглата и незнам пак кога ще слезе надолу :x
Бисквитите по площадките, пада масова черпня с такива  и то с най-обикновените за малки и големи, изгрев, златен дар и пр, ама аз, на всички мами отказвам :x   Ами, ние не ядем, все още такива, ами като се зачетох в етикетите им, те с палмово масло, ааа не, мерси! Бях взела едни на Хайнц от гросърито пак, уж без захар, ама те, толкова сладки, че да се чуди човек, как така са пък, без захар :lol:

Михче за зимата съм със зимни чували, а за лятото с едни подложки на Минене и аз, поръчвах ги, вече не помня от амазона ли от ибея ли :P И не всяка чанта става и за бебешка количка, нашата чанта я поръчвах от Амазона и малко наизуст предвид дръжката, ама става, но пък се оказа некачествена, та съвета ми е , с количката я пробвай, че не всички дръжки се разтягат дотолкова, че да обхвана дръжката на количката :lol:


*

    dess_dess

  • *****
  • 2328
  • станах двойна мама
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #549 -: Януари 22, 2015, 15:49:46 pm »
Михче има едни чанти тук на Кангаро мисля че яха като марка в Хиполенда ги има те стават за близнашката количка :lol:
Подложки по-добре се поръчай отвън, че тука не си заслужава да се дават толкова пари за тях :lol:


Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #550 -: Януари 22, 2015, 15:51:41 pm »
Подложки, евтини, едноцветни, има в Хиполенд. Универсален размер са  :wink:
*

    Eille

  • *
  • 916
  • Понякога мечтите се сбъдват двойно!
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #551 -: Януари 22, 2015, 16:23:30 pm »
Мих, чантата за количката аз е купих от пазара - има на Пискюлиев един голям магазин за чанти и куфари, та от там. Не е бебешка, но е голяма, да побира багаж за 2 деца и дръжката й се разтагаше достатъчно да виси на количката. Не си взимай от тези с прехлупване на капака, че много са неудобни за ползване, отгоре с цип е най-лесно. И беше не много скъпа - около 30 лева, изкара ме три години и повече.


Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #552 -: Януари 22, 2015, 16:40:40 pm »
Аманда честит първи рожден ден да ти е жива и здрава и много щастлива! Много сте хубави и двете  :lol:
Масажа не е заради ваксината миналия месец док.ни каза,че е с повишен мускулен тонус и за това масажи и гимнастика много му бяха стегнати ръчичките държеше си ги свити в ембрионална поза,но с упоритост и постоянство от моя страна гимнастика на всяко разповиване сега са добре :lol: вчера каза,че пък крачетата така и се виждат та сега на краката правим :lol: аз и за това разпитвах Моусит,че нали и Алек е недоносен,но пък не ни е казвала педиатърката да го водя някъде на рехабилитация,явно не е толкова зле положението ама аз естествено се притеснявам и се вкарвам във филми...
*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #553 -: Януари 22, 2015, 17:16:31 pm »
amanda, Да ви е жива и здрава рожденничката! Нека е все така лъчезарна, много е сладка с носията, малки дечица с носии са ми слабост. :D И мама изглежда много добре.
И аз дадох първо масло като готвя пюретата с него, после извара пак в зеленчукова супа и сирене в зеленчуци. Все още на Габи кис.мляко не съм давала, но на Марти му дадох към 10 мес., прясно мляко след годината. Аз не давам от готовите млечни каши, защото не съм въвела всички глутенови, а повечето от тях съдържат доста различни зърна.


*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #554 -: Януари 22, 2015, 17:27:50 pm »
amanda, честит ви първи рожден ден! Да сте много здрави и палави. За съжаление не виждам снимката с носията, но вярвам, че сте първи красавици :). Аха, успях да видя :). Страхотна носия! А малката е голяма сладурана. Мама също.

mih, на моя Джогър изрично пише, че не трябва да се закача чанта на дръжката (ей сега му свалих рейтинга  :lol:) и аз си купих една, която на мен ми хареса. Мъкна я през рамо, но като проходят, ще използвам раница. Подложки се продават и по нашите магазини, универсални са. Аз купих от Вис Виталис. Оказаха са сполучливи.

Храните, които ние не ядем, може да се харесат на децата ни. Така че аз лично предлагам, а те си проявяват вкусовете. Покрай тях и аз опитвам неща, които преди не съм се сещала да купувам. Въведох доста храни без никаква съпротива от тяхна страна. Елдата им я сварявам и първоначално я смесвах с плодове, а сега и в зелевчуковия обяд. Киселото мляко уж им хареса, но трябва да е по-сладичко, че иначе не го ядат. Аз също изчаках с него, докато навършат 10 месеца.
« Последна редакция: Януари 22, 2015, 17:35:17 pm от beata »
*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #555 -: Януари 22, 2015, 18:52:19 pm »
Аманда, да ти е жива и здрава малката госпожица.Прекрасни сте!

*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #556 -: Януари 22, 2015, 19:05:34 pm »
Амандааааа, честит празник. От съвсем самото начало те следвам/е по петите! Да сте много, много здрави, щастливи, прекрасно детство на Виктория!  Страхотни сте!
 Захраних първо с масло, после сирене, изварата след това. Кисело мляко към десетия месец - пълномаслено, по препоръка и купешко, домашното (за мое най голямо съжаление) не било добре.
Всички зърна ги давам като основа на менюто, зеленчуците ги овкусяват. Предлагам - приема се с охота. Ако не иска разбира се няма зорлен да я тъпча. Това, че ние не сме сме свикнали да консумираме, не значи че е късно.Елда преди много години ядох,  една бесарабска българка беше сготвила, а там е на почит, беше много вкусна, но хубава елда, не кафявата, която ми мирише неприятно тежко.  И амаранта има много характерен аромат, който не всеки ще приеме, но малката го яде.  Булгура също е полезен, за мен и вкусен.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #557 -: Януари 22, 2015, 21:05:28 pm »
Аманда,честит рожден ден на малкото ви слънчице.Да огрява с усмивката си всеки ваш ден!
*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #558 -: Януари 22, 2015, 22:17:31 pm »
И кое масло използвате?
Понеже тук се коментира, да попитам и карфиол и броколи кога може?
*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #559 -: Януари 22, 2015, 22:23:20 pm »
Карфиола и Броколито май ги дадох около 7 месец.Първо карфиол, че той беше в сезона тъкмо, после и като изкараха броколито.Моника много обича броколи с пилешко и картофи.

Аманда, Авалон, ние сме почти една след друга.Така вървяхме, че и аз ви следях тогава :)