Добре дошли,
ra40 и
Рафаила
Ra40, моето дете е с един личен доктор, но педиатъра му е друг. Това не ми създава затруднения и не ходя при двама доктори, когато се наложи, а само при педиатъра. Те двамата си имат някаква система за талоните, която аз дори не знам, а и не ме интересува, след като винаги, когато съм имала нужда от доктор, педиатъра ни е приемал. След като порасте достатъчно голямо детето (около 20-30 г.
![Laughing :lol:](http://www.zachatie.org/forum/Smileys/default/icon_lol.gif)
примерно) остава само при личния доктор.
Аз също пера само с течния Персил Сензитив и съм доволна.
Коликите ни също започнаха още в болницата. При баткото сменях какви ли не капки и нищо не помогна, а от тях даже повече се гърчеше детето. Сега давам само Биогайа и като че ли ситуацията е по-поносима. Но се съобразявам и какво се храня - нищо газообразуващо, предимно супички в различни варианти. Рядко ям нещо сухо. Избягвам цитруси и ядки в големи количества.
В болницата ми обясниха, че хълцането е или от преяждане или гълта много въздух, докато се храни. Не трябва често да се изпуска гърдата, за да се ограничи поемането на въздух.
Рафаила, и аз когато се опитвам да изпомпвам, нямам кърма, но детето си дърпа доста добре и явно количеството му е достатъчно, защото се наяжда само от едната гърда. За две седмици беше качил 540 гр. На 6-ти сме за ваксина и пак ще го мерим, за да преценим как е кърмата, защото аз също се колебая, когато опитвам да се цедя и няма нищо. Но пък бебчо се храни на 4 часа и това ме кара да си мисля, че му е достатъчно кърмата, иначе щеше да се буди от глад много по-начесто.