Да ви отклоня малко по друга тема.
Важно е за мамите с проблемни зъбки при децата.
Наложи се да посетим тукашен зъболекар, падна пломба правена първо в България и после от него. Та ни дадоха "направление" за специализирани детски клиники за зъби и ... нашият ад, емоционален, започна. Оказва се, че поради безфлоурната профилактика, и моята наследственост, такива бели сме направили със зъбите, че сега се налага да го поставят под пълна упойка, защото е направил инфекция, която върви към постоянните зъби. Тоест за времето от 6 месеца, освен новите му кариеси, е направил и беля с каналите, на 4 зъба. единия е особено тежък случай, за другите не дават гаранция, че няма да ги извадят, постоянните са тръгнали рано, а не изглеждат особено стабилни на рентгенографията.
Попитаха ме, защо не сме мили с ФЛОУРНА паста за зъби след втората година. Обясних, че е отречено в Бг. Те ми обясниха, че е задължително да се мие с флуор, еле пА при тази наследственост, както и да чистя с конец между зъбите. Защото сладко не давам, въглехидрати ограничавам, няма дори плака по зъбите. Но...дойде ми като емоционален шамар след всички грижи за зъбките на това дете, след като на всеки 6 месеца е бил на преглед и вече са му правени и кариеси, просто ми дойде като....
И така, на 29,01 ще го приспят за 5 часа и ако могат ще правят кореново лечение на зъбите+коронки, ако не могат ги вадят.