0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: ЕНДОМЕТРИОЗА И ИНВИТРО
« Отговор #160 -: Октомври 08, 2009, 22:33:04 pm »
rossy * Късмет мила.

*
« Отговор #161 -: Октомври 08, 2009, 22:58:20 pm »
rossy * Късмет мила.

:bighug:  Благодаря ти!
*

rez

• *
  • 29
  • вече сме трима
« Отговор #162 -: Октомври 09, 2009, 10:09:02 am »
Здравейте момичета,
здравейте Евро и Роси. За моят случай мога да доразкажа само че оцелелият ми яйчник при операцията също беше почистен, т.е. той също е бил с ЕМ. Затова когато се е видяло тъмно образувание във вътрешността му логичното предположение беше че е ЕМ. Не мога да кажа повече, защото не съм навътре.  :)
надявам се всичко да е наред следващата седмица като отида.

успех и на вас!  :bighug:
« Отговор #163 -: Октомври 09, 2009, 10:09:27 am »
Стискам палци Роси,опита да  завърши с  :bori_002:  :D
Успех!
*

Chandra

• *
  • 1567
  • Безспирно е движението на живота..
« Отговор #164 -: Октомври 09, 2009, 16:15:47 pm »
Роси, стискам палци!  yahoo_17 :crossfingers:

Евро, благодаря за отговора - освен че е изчерпателен, някак вдъхва вяра...  :)
"Don't tell God how big your problems are...tell your problems how big your God is."

*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #165 -: Октомври 09, 2009, 16:43:22 pm »
Здравейте момичета,
здравейте Евро и Роси. За моят случай мога да доразкажа само че оцелелият ми яйчник при операцията също беше почистен, т.е. той също е бил с ЕМ. Затова когато се е видяло тъмно образувание във вътрешността му логичното предположение беше че е ЕМ. Не мога да кажа повече, защото не съм навътре.  :)
надявам се всичко да е наред следващата седмица като отида.

успех и на вас!  :bighug:

Рез, във вътрешността на яйчника няма ЕМ, тя е по повърхността на тъканите. За това изразих учудването си, аз мисля че най-вероятно си овулирала в този момент и това е дало "сянка".

Chandra, с вяра съм заредена повече от всякога!

Дерзайте момичета!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*

rez

• *
  • 29
  • вече сме трима
« Отговор #166 -: Октомври 09, 2009, 17:10:38 pm »
Здрасти Евро, много бих се радвала ако е било така. Но това нещо се виждаше в продължение на година и нещо. така че май не е било от овулация. Но няма значение, нали го няма вече.  osi_9 Дай Боже всички проблемни и съмнителни образувания да изчезват!
*
« Отговор #167 -: Октомври 09, 2009, 18:02:50 pm »
rossy,късмет ти желая и дано това е ТВОЯТ опит.Знам какво представлява тази гадна ЕМ,всъщност и на мен ми предстои ин витро,но първо ще ми правят лапароскопия...няма значение!
Стискам ти силно палци и ти желая успех :goodluck:
:bighug:

« Отговор #168 -: Март 12, 2010, 11:35:22 am »
здравеите и тук да се включа.моля ви помогнете ми и тук искам да разкажа за моя проблем.откриха ми ем на матката искам да попитам има ли някои с това заболяване моля ви да ми кажете как се излекувахте.
« Отговор #169 -: Март 31, 2010, 11:27:55 am »
Здравейте момичета, и аз съм с коварната болест ендометриоза, вече съм с две операций, една лапароскопия и със запушени тръби с който по думи на лекарите не мога да забременея по естествен път и се налага инвитро, и тъй като съм прясно оперирана трябва да мина и на лечение с золадекс, който се оказва, че трябва сама да си закупувам, тъй като няма как да кандидатствам в здравната каса, и за золадекса и за инвитро. Моля Ви , всички на който им е правено инвитро или им предстой да споделят, каква е процедурата по кандидатсване, какви са необходимите документи,  след колко време се разглеждат и в коя болница или клиника е най - добре да се направи инвитрото и съотвенно ако можете да ми препоръчате добър лекар в тази насока.
Благодаря предварително на всички които ще се включат и се извинявам, ако някъде го има поместено като актуална информация и не съм го прочела.
*

evro

• 5167
« Отговор #170 -: Март 31, 2010, 16:05:29 pm »
За инвитро можеш да кандидатстваш по Фонда, но за целта ти трябва клинка която да ти подготви документите.
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=35459.0
http://www.zachatie.org/forum/index.php?board=38.0

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
« Отговор #171 -: Април 03, 2010, 21:33:58 pm »
Много ти благодаря, дай боже и ние да успеем да си направим детенце :)
« Отговор #172 -: Април 05, 2010, 14:41:47 pm »
Здравейте,някой може ли да ми каже какви документи и изследвания ми трябват ,за да кандидатствам за инвитро по фонда. Аз също съм с ендометриоза :(
*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
« Отговор #173 -: Април 05, 2010, 15:36:25 pm »
Здравейте,някой може ли да ми каже какви документи и изследвания ми трябват ,за да кандидатствам за инвитро по фонда. Аз също съм с ендометриоза :(

Прочети из форума и ще намериш доста информация!
По принцип трябва да си покрила следния критерий за да кадидатсваш с ендометриоза:
- ендометриоза, засягаща аднексите и свързана с безплодието при жени над 35 години, а при жени до 35 години - само след лечебен курс с агонисти на гонадолиберина по програма на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК), след края на което в продължение на 6 месеца не е настъпила бременност;
И трябва да отидеш в някоя от клиниките по стерилитет с които е подписан договор за фонда за да ти оформят документите които да подадеш!

*

!!!

• 1495
« Отговор #174 -: Април 05, 2010, 15:48:30 pm »
Момичета 41ви ден ми е от поставянето на 2рата инжекция Золадекс. На 20ти Април ми е третата и ако всичко е наред няколко дни след това трябва да започнем стимулации.
От няколко дена имам напрежение в единия яйчник и чувството е същото като че ли имам фоликул.
Въпросът ми е може ли да имам фоликул или киста при положение че вече съм на 2ра инжекция Золадекс и нямам цикъл?
Много моля някой с компетентно мнение да се включи, защото доколкото знам неможем да започнем стимулации за инвитро ако имам фоликул или киста и доста се претисних  :? Какво се прави в такива случаи?  :oops:
*

evro

• 5167
« Отговор #175 -: Април 05, 2010, 16:32:51 pm »
Ако е киста се пунктира и после се продължава по план. Фоликул (?) не знам дали можеш да овулираш при два Золадекса.

Те осмислят живота ни!

« Отговор #176 -: Април 06, 2010, 09:05:47 am »
Благодаря за бързия отговор kriska,вече съм преминала 6месечен курс с лукрин депо и повече от година не е настъпила бременност. :(
*

!!!

• 1495
« Отговор #177 -: Април 06, 2010, 09:26:41 am »
Благодаря за бързия отговор kriska,вече съм преминала 6месечен курс с лукрин депо и повече от година не е настъпила бременност. :(
Знам че не е лесно миличка  :(
Отивай на специалист по стерилитет и там ще намериш вярния път!
Успех!
*
« Отговор #178 -: Април 21, 2010, 23:42:59 pm »
Здравейте момичета,имам следния проблем и ще съм ви безкрайно благодарна,ако ми помогнете в разрешаването му.Малко предистория:април 2007 г.имам коремна операция,при която извадиха две ендометриозни кисти,последва 6-месечен курс на лечение със Золадекс.Март 2008 ми дойде реда за преглед в ин-витро клиника,и се започна,хидрослпингс-прещипване на тръбите,вътрматочни полипи-хистероскопии (4бр.)И така до февруари 2009,когато направихме стимулиран опит,при който на десети ден след трансфер вдигнах постоянна висока температура,която месец и половина никой не можеше да разбере от какво е (естествено опита беше неуспешен)до 27.03.2009 когато дойде страшната болка и стана ясно къде е проблема.На 28.03.2009 коремна операция по спешност двете тръби и единия яйчник отстранени плюс половин литър гной.
На 02.11.2009 си получих заповедта от фонда.От тогава до сега се опитваме да уморим една киста,първо я чакахме да се пукне сама,после два месеца я третирахме с Фемоден,не умира гадтта.На предпоследния преглед се оказа,че лигавицата  я няма никаква и започнах да пия Естрофем.На вчерашния преглед доктора каза,че кистата най-вероятно е ендометриозна и ми предложи да я пунктира,след това два или три месеца Диферилин и евентуално тогава отново ин-витро.
Днес подадох и молба за удължаване на срока на заповедта,който е до 02.05. и ако одобрят,удължението ще е до 02.08.
Та въпросът ми е такъв,дали да настоявам след пункцията да направим опита,за да не изпуснем срока на финансиране и ако е неуспешен,да подам молба за втори финансиран опит и докато чакам одобрението да съм на Диферилин.
Извинявам се за дългия пост,ще се радвам да ме посъветвате.Благодаря
*

evro

• 5167
« Отговор #179 -: Април 22, 2010, 00:16:08 am »
Аз мисля че има логика в "плана ти". Дерзай!

Те осмислят живота ни!