Здравейте момичета и от мен, от дълго време ви чета, но не съм се осмелявала да пиша. Много неща научих от вас и ето сега имам нужда от вашата помощ.
Ето я моята история.
В началото на 2008 год. лапароскопия с отстраняване на ендометриозна киста на единия яйчник, а тръбите пропускат на капки под силно налягане образувайки колена и заличен фимбриален апарат. Следва 4 месеца на противозачатъчни и подготовка за първо ИКСИ. Самата процедура стартирах с Декапептил 0,1 - 4 дни преди цикъла всеки ден по една, след прегледа на шести ден от цикъла доктора каза че ще трябва по силна доза стимулация и започнахме от 8ми ден по 150 пурегон в следствие на което образувах 6 фоликула: 1 от яйчника, който е бил засегнат от кистата и 5 от другия, след пункцията се установи че са извадили 6 яйцеклетки но едната нещо май била презряла или нещо такова не разбрах точно. Всички са оплодени ИКСИ но единият нещо неставал, не разбрах точно и за съжаление на трети ден трансфера ми е отложен защото ембрионите са спрели развитието си необяснимо защо. По късно ми се обадиха че единият се размърдал и че все пак трансфер ще има макар с един да пробваме. Междувременно според доктора съм направила много хубава лигавица. И така на 5 ден трансфер на един ембрион който доколкото разбрах не отговарял за 5 ти ден в смисъл изоставал с развитието си и както и да е крайният резултат естествено неуспешен, но все пак бяхме длъжни да пробваме. До тук добре сега съм в почивка и естествено не съм се отказала да се боря и да стигна до заветната цел, като нещо важно за мен е че отказах цигарите за съжаление в началото на процедурата до като бях все още на декапептила и преди да започна пурегона все още пушех и малко преди пурегона ги спрях, а аз пушех доста по принцип. Нооо лошото сега идва след като аз съм се надъха толкова много моят доктор ме посипа с ледена вода, при последната среща ми обясни че не очаква от мен при вторият опит по добър отговор на яйчниците и да съм се замислела към донорски яйцеклетки. Е това вече ме съсипа не че не е вариант, но защо точно сега все пак сме опитали само веднъж, не е ли невъзможно вторият път да бъде по добре все пак ще е повторение. Моля ви момичета помагайте и дайте съвети, възможно ли е това всичкото да е от ендометриозата, може ли нещата да се подобрят някак. Какво да направя.
Много дълго стана май, но гледах да съм по подробна.