0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Браво Веситаа, значи добре се развива ембриончето/ембриончетата. Грижи се за тях, че колко са чакани и искани само ние си знаем  :D sandra_dp двете ще сме през април - с нови сили и надежда

Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
*
Здравейте момичета, горе главата Лилибел и Сандра!  :D Очевидно и аз ще съм през април, така че ще си правим компания. :wink:
Веситаа успешна миличка. Продължавай  да си пазиш леглото и телевизора и позитивни мисли, силна храна и скоро ще очакваме да кажеш за плодно/ и сакчета.  :D

*
Ами април е хубав месец, какво му е  :D тъкмо време за бременеене - пролетно, топличко, зелени салати на корем, плодове и зеленчуци пълни с витамини и след това като дойде време за раждане ще е приятно хладно. На мен днес ми се вдигна Т до 37 градуса - от кога не съм имала такова повишение, сигурно фоликула се е спукал (а дано) и дано да се задържи тази температура, което ще означава, че хормоните си ми идват на мястото.

Момичета на моменти се чувствам така все едно всеки момент ще ми дойде,имам спазми и леки болки корема който отминават но днес доста често се случва да ме срязва все едно ще ми дойде. Нормално ли е това нещо? Чак на моменти ме е страх да не се случи нещо лошо
*
Веситаа на много места съм чела, че симптомите на бременността били същите като ПМС, така че спокойно и си чакай часа за преглед, не се вкарвай в разни филми защото човешката психика е страшно нещо - понякога може да си самовнушиш някоя болежка и тя да стане факт дори и да си я нямал пред това. Аз например съм склонна към такива самовнушения и затова избягвам да мисля за лоши неща. Бременна си и това е, ще чуеш сърчицата на 18ти щото аз съм сигурна, че са двечки  :)

На пълно са нормални ПМС и не се притеснявай!С първата ми успешна  бременност също ги имах и имах същите притеснения като теб.Да не се притесняваш  да ти кажа знам,че няма как да стане и по бързо да дойде прегледа че да се успокоиш.Ако са силни може да ти изпише лекарката но шпа,макар че на мен не ми помага.
Благодаря лилибел и Сандра :-) опитвам се да не се шашкам мн, и сама да се успокоявам но наистина да идва прегледа че да си отдъхна поне малко:-)
*
Благодаря лилибел и Сандра :-) опитвам се да не се шашкам мн, и сама да се успокоявам но наистина да идва прегледа че да си отдъхна поне малко:-)
Докато не родиш притесненията няма да изчезнат.
А след като родиш ще започнат истинските притеснения  :D
Здравейте,и  аз да се запиша предстои ми второ ин витро сега края на месеца.Надявам се да е второ и дано последно да бъде!
« Последна редакция: Март 14, 2015, 21:10:02 pm от taifun »
Здравей taifun:-) добре дошла ! Защо второ? Каква беше причината с неусоешния първи опит ?
Здравей taifun:-) добре дошла ! Защо второ? Каква беше причината с неуспешния първи опит ?
Здравей,в първото  ин витро нямаше правилно развитие на ембрионите и не се стигна до трансфер.
« Последна редакция: Март 15, 2015, 10:01:27 am от taifun »
Съжалявам много! Този път всичко ще е наред,там си в добри ръце :-) ти при кой лекар си?
Весита,хич няма и да се успокоиш като мине първия преглед  :D Ще трепериш до втория,после така до всеки следващ.Аз започнах малко по-спокойно да го карам откакто ги усещам как ритат.
Болка подобна на ПМС си има май до към средата на 4 месец.После пак има приболявания ,но други.Пий си 3*2 но шпа,лежи повече и се радвай на приказката,в която вече живееш. :lol:
Здравейте момичета, нова съм в този форум, но чета историите ви. Пожелавам успех на всички!
За мен това е първо ин-витро в Щерев.
Днес ми беше трансфера на 3 ембриончета. Отидох в клиниката сутринта доста обнадеждена, но след срещата ми с ембриолога, започнаха колебанията какво да права - и 3те ембриончета на 5ти ден имат развитие като за 4ти... Първо, не очаквах, че при 12 яйцеклетки, 8 от които добре оплодени, ще стигнем до само три 8O ембриончета и няма дори да има за замразяване, ако опита е неуспешен.... Притесненията ми са свързани с това, че ако се развиват бавно, може да не се стигне до бременност или по-лошо, да има бременност с отклонения.
Някой имал ли е такъв казус? И, ако да, какво е било развитието. Ще се радвам да споделите..
*

sev0402

• **
  • 102
  • Вярата в сбъдването на мечтите ни прави по силни!
Първо се успокой.Позитивното мислене е първата крачка към  успеха.Радвай се на момента,защото има и много случаи когато изобщо не се стига до трансфер.Надежда винаги има.От къде знаеш,туку виж им харесало в коремчето на мама и напреднат повече и от перфектни ембриончета.Пък туку виж всички се захванали :DНе мисли негативно моля те.
Не се отказвайте от мечтите си!
Позитивното мислене е първата крачка към  успеха. .... Пък туку виж всички се захванали :DНе мисли негативно моля те.

Много ти благодаря за подкрепата, sev! Знам, че нагласата е изключително важна за положителното развитие на нещата. Всичко се случи днес и мислите ми все още се лутат в различни посоки.  :? Но ще ги настроя в правилната! Благодаря за хубавите думи  :wink:
*
след срещата ми с ембриолога, започнаха колебанията какво да права - и 3те ембриончета на 5ти ден имат развитие като за 4ти...

Първо, не очаквах, че при 12 яйцеклетки, 8 от които добре оплодени, ще стигнем до само три 8O ембриончета и няма дори да има за замразяване, ако опита е неуспешен....

Притесненията ми са свързани с това, че ако се развиват бавно, може да не се стигне до бременност или по-лошо, да има бременност с отклонения.

Здравей, violin.
Първото всъщност е, че решението кога и колко ембриона да се трансферират не бива да е твое. (Понякога се случва, но това са особени случаи след многократни процедури.) Лекарите решават кога и как да направят трансфер според проблемите на двойката, изхода от стимулацията и оплождането, и броя и качеството на ембрионите.

Макар че си изненадана, нормално е да имаш малко ембриони на този етап. И аз го преживях това разочарование (16 фоликула, 12 яйцеклетки, 9 оплодени, трансфер на 3 ембриона на трети ден, нито един оцелял за замразяване на 5-6-ти ден).

Изводът ти за дефекти на ембрионите не е логичен и ако забременееш, е вероятно да износиш здраво бебе. На толкова ранен етап не може да се съди за аномалии само по броя клетки.

Пожелавам ти късмет с тези три ембриона!
Първо се успокой.Позитивното мислене е първата крачка към  успеха.Радвай се на момента,защото има и много случаи когато изобщо не се стига до трансфер.Надежда винаги има.От къде знаеш,туку виж им харесало в коремчето на мама и напреднат повече и от перфектни ембриончета.Пък туку виж всички се захванали :DНе мисли негативно моля те.

Съгласна съм с теб !:-) violin не се тревожи,наистина може в теб да им е мн по комфортно и да се развият мн добре а и всеки ембрион Се различен,едни по бързо други по бавно! Бъди спокойна и мисли позитивно и вярвай че в дена на теста ще видиш едно хубаво чхг! Има ембриончета които са перфектни но и колкото и добри да изглеждат и най-добрите понякога не оцеляват,така че не прибърЗвай с разсъжденията!!!! Успех ти желая от все сърце!:-)
*

sev0402

• **
  • 102
  • Вярата в сбъдването на мечтите ни прави по силни!
Позитивното мислене е първата крачка към  успеха. .... Пък туку виж всички се захванали :DНе мисли негативно моля те.

Много ти благодаря за подкрепата, sev! Знам, че нагласата е изключително важна за положителното развитие на нещата. Всичко се случи днес и мислите ми все още се лутат в различни посоки.  :? Но ще ги настроя в правилната! Благодаря за хубавите думи  :wink:
Успех
Не се отказвайте от мечтите си!
*
violin случват се такива неща .
Преди 2 години и на мен ми бяха останали 3 ембриота от общо 18 фуликула.
Имах + тест но за малко .
Имам имунологични проблеми.
Ти се радвай че поне до трансфер си стигнала и ти стискам палци за теста.
Пожелавам ти да видиш заветните 2 черти :bfp: :goodluck: