0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

И на мен ми се струва рано.... но ако техниката е добра, би трябвало да се видят/чуят сърчицата ;)
Нали в 5 седмица вече това е възможно, а ти трябва да си около 5та по това време, ако смятам правилно ;)
Честито на успелите, кураж и вяра на тези на които им предстоят процедури. Това е точното място където наистина се "създава радост". Аз съм мама на близначета на 1 год.  и 1 мес.  от второ икси по фонд при невероятната доктор Савова. Въпреки, че децата вече ходят още не мога да повярвам че съм мама. Сърчицата ги чухме в 7 ма г.с. Усещането е невероятно! Пожелавам на всяка жена да го изпита! А рано или късно ще стане само вярвайте!!!
Добре дошла, velina_malina!
Желая ти близначетата да растат здрави и щастливи!!!!
Дано да имаме такава радост и ние :)
Да, права са за 7 .с. Аз смятах седмиците след оплождането, че са 5 ;)
Най-важното е всичко да върви наред:) )))
Момичета имам нужда от помощ според вас при положение че трансфера ми беше на 27.02 в коя седмица се водя че съм и как се смятат?
*
Веситааа, честито за двойната радост  :D Смята се от първия ден на цикъла. Ето ти един калкулатор, горе -долу ще се ориентираш в ситуацията. Аз си мисля, че щом сърдечна дейност ще гледате другата седмица може сега да си в 5-та седмица, а другата в 6-та, ама знам ли.... :)
http://www.mamaibebe.com/calc.php

Линаполи надявам се да си добра пророчица и всички очакващи сред нас да се похвалим скоро с плюс резултат. :D
Велина-малина благодаря ти за подкрепата, да знаеш че имаме нужда от подкрепа, от такива мами като теб. Да са ви живи и здрави близнаците. :D

Момичета да ви питам нормално ли е да имаш силно подут корем на 7-ми ден след Ову? Като балон съм, все едно съм глътнала топка  8O

ПС- Питам ви, защото се чудя да не би да не ми се е пукнал фоликула, който видяхме с докторката, но изпуснахме за пункция този месец. :oops: Разбира се, ние се отдадохме на домашно инвитро с половинката, ама все пак, знам ли?! Дано не съм го задържала, че беше голям пред пукане, като го видяхме. osi_10
« Последна редакция: Март 19, 2015, 17:43:05 pm от Hoppe »

Аз мислех че се води от деня на пункцията а не от деня на последния цикъл !
*
Аз мислех че се води от деня на пункцията а не от деня на последния цикъл !

Смята се от деня на цикъла, без значение кога е била пункцията и трансфера. Поне аз така знам, ако не съм права, нека момичетата да ме поправят.

Да, Hoppe, права си - от първия ден на последния цикъл се смята ;)
Благодаря момичета  за отговорите:-) но ми беше странно все пак и още ми е! Според мен е редно от деня на трансфера ама те си знаят хората защо? :-)
*
Веситаа, то седмиците на всяка бременност ( и по естествен път) се броят от първия ден на последния цикъл. И на мен ми беше мнооого странно в началото, защото логика не намирах, ама после горе-долу си го обясних. Ама, това са си мои разсъждения и затова няма да словоизлиявам тук, че да не наговоря някакви глупости  :lol:
От мен едно голямо Честито и прегръдка по коремчето за бебчовците  :P

Линаполи, родена си под щастлива звезда - Момченце и Момиченце! Да са ти здрави и много послушни през оставащите месеци  :D
"Не ми казвай, че небето е лимитът, след като има стъпки на Луната."
"И все пак, докато имам дъх, топя ледените цветя по прозорците си, защото имам душа, която не може да не се надява.”
“Sad birds still sing.”
*
Линаполи и Веситаа, лека и спокойна бременност, момичета  :)
и още много положителни резултати в темата  :)

При спонтанна бременност, терминът се пресмята от първи ден на последната менструация (14 дни преди овулация):
http://zachatie.org/index.php?option=com_content&view=article&id=809:-sp-1656216965&Itemid=137
(има калкулатори, които вземат предвид и продължителността на цикъла, за по-точно изчисление:
http://www.aptaclub.bg/bremennost/tyalo/pages/kalkulator-na-termina.aspx#.VQvhFnbm6o9).

А при ин витро, връщат 14 дни от деня на пункцията (овулацията): http://www.ivf.ca/duedate.php
Има калкулатори, които изчисляват от деня на трансфера (в случая 3-дневни ембриони, отново 14 дни от пункция + 3):  http://ivf.ca/fet3dayduedate.php
« Последна редакция: Март 20, 2015, 11:57:23 am от marsi »

Девойки,Честита Пролет!Да е плодородна за всички ни!  :P
Честита пролет! sandra_dp, благодаря за пожеланията! Дано за всички нас да бъде плодородна! :)
Честита пролет и от мен с пожелание за много плодовита пролет :-) мен ме е хванала една пролетна умора,едно гадене,почти цял ден съм в леглото!
Честита пролет и от мен с пожелание за много плодовита пролет :-) мен ме е хванала една пролетна умора,едно гадене,почти цял ден съм в леглото!
То гаденето е по-гадно от повръщането.И аз го имах през първите месеци....Една баба ми беше казала като се събудя и да хапна коричка от хляб.Така и правих и имаше полза.Незнам,ако искаш пробвай и ти  :)
Здравейте и от мен!
Накратко да се представя-с мъжки фактор сме, подали сме документи за фонда и чакаме одобрение. Пациентка съм на д-р Андреева.
Другият месец имам час при нея и се надявам да се съгласи на ин-витро на ЕЦ.

Бореща се за една мечта.
Здравей, Atlanta! Успех и скоро положителни резултати :)

Мили момичета,
Наближава 25 март – Благовещение – един хубав християнски празник! Денят, в който Дева Мария получава благата вест, че ще зачене и роди Божи син. Има поверие, че на този ден човек не трябва да излиза от дома си гладен и с празни джобове – трябва да бъде сит и да има пари в себе си, за да му върви така годината.

Пожелавам на всяка от вас, мили момичета, да получи блага вест съвсем скоро и заедно да празнуваме този ден Благовещение като ден на майката!

http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=5064

Колкото и много да ми се струваше времето между трансфера ми, който беше на 15.03 и кръвния тест (25.03), ето на – почти мина. Сряда наближава, започвам да се тревожа все повече. Като че се чувствах по-спокойна с мисълта за очакването и надеждата, отколкото от това да направя теста и да знам резултата.

Всъщност, 25 март е ден, избран за празник на клиниката – прочетох го на сайта им, и много, много се надявам именно този празник да ми донесе добри вести! Пожелавам го и на вас!
Стискайте палци!
Успех Виолин! Стискам ти палци, сега ти е най - трудно, имаш чувството че полудяваш! Чакам много добри новини от теб! Кураж момиче- ще бъдеш най - добрата мама! Пожелавам ти двойна радост!
Виолин, благодаря ти! Дано скоро имам успех!

На теб стискам палци! :bighug:

Бореща се за една мечта.
*
violin Стискам палци! На всички ръце и крака. Очаквам да ни зарадваш с хубаво ЧХГ.
Atlanta Стискам ти палци и на теб и дано април да е нашия месец.

Аз вече от вчера съм с цикъл, така че да видим какви ще ги къдрим този месец. Стискайте ми палци. :D