Весита, не само в малките градове, ами и кварталните гинеколози дори и в София не разбират от стерилитет. Друг е въпросът, че не е срамно да си признаеш вместо да лъжеш хората. Но за съжаление, много малко от тях го правят. Пиша в този форум от седем години и половина. И когато някое момиче се появи неориентирано, първото, което го съветваме пишещите тук, е да си потърси лекар в клиника по стерилитет. Кварталният гинеколог, ако е сравнително компетентен, може да пусне хормони, но е дотам. Снимка на тръби, спермограма и прочие - всичко това може и има смисъл да се направи само в специализирана клиника (да, спермограмите се предлагат и във всяка лаборатория, но лаборантите не са достатъчно квалифицирани, за да направят анализа и обикновено слагат някакви нереално завишени стойности, от които мъжът едва ли не за донор става. А когато се повтори в репродуктивна клиника, там обикновено лъсва горчивата истина. Сама ще се сетиш, че мъжете трудно и с нежелание се подлагат на изследвания, а и веднъж, като ги изкарат шампиони, отказват да се изследват повторно; има нещо общо и с его-то им). Не се упреквай, както ти е казала лилибел. Миналото е минало. Не можеш да направиш нищо. Просто се учим да не се доверяваме сляпо на всички лекари.
А за креватчето - добре си направила, че си го взела. Ще ви потрябва в някакъв момент. Когато бях отчаяна (въпреки че реално нямах причина, имах само един неуспешен опит, на фона на повечето момичета тук не беше нищо), една съфорумка ми каза: "Щом имаш яйцеклетки, матката е добре и има някой читав сперматозоид (нашият проблем беше мъжки фактор), въпрос на време е да стане.". И да, скоро след това първият ми замразен трансфер беше успешен, а синът ми тръгва на училище другата година.
Стискам ти палци (както на всички момичета, пишещи тук)! Не се отчайвай!
П.С. За прегледа на втори ден няма какво да се притесняваш. Не си първата, нито последната.
П.С. 2. Няма нужда да пускаш няколко поста един след друг. В рамките на два часа можеш да промениш поста си и да добавиш или да изтриеш нещо.