0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Инвитро/ИКСИ - януари 2015г в клиника щерев
« Отговор #280 -: Януари 21, 2015, 14:24:37 pm »
 :swing: браво,честито,лека и беспроблемна бременност ЛИНАПОЛИ ,аз си чакам да ми върнат съкровищата в петък и ще пиша.
« Отговор #281 -: Януари 21, 2015, 15:14:21 pm »
Да се отчета и аз за днешния преглед:-) имам образувани малки фоликулчета и на двата яйчника,но има един който е доста голям около 11мм,ако започнем сега процедурата този по големия ще порасне повече а малките няма да го достигнат,за това ми изписаха риголон и едни витамини,които ще пия 21ден и след спирането им до 2-3 ще ми дойде и ще стартираме процедурата:-)))) което означава че към 14-15.02 ще започна! Лекарката ми не иска да рискува да изкара по малко яйцеклетки иска поне 10 :-)))) но като цяло съм добре след операцията,за сега кисти нямааааа:-)
« Отговор #282 -: Януари 21, 2015, 15:51:28 pm »
Блaгодaряяяяяяя нa всички :)))))) летя от щaстие. Решилa съм и днес, и утре дa пaзя леглото зa всеки случaй, дa не се повтори зaцaпвaнето. От петък лекa полекa ще се рaздвижвaм вече, живот и здрaве :)

Веситaaaa, брaво, хубaви новини. Знaчи след месец живот и здрaве ще стискaме силно пaлчетa.

Вaли, успех в петък от мен!

« Отговор #283 -: Януари 21, 2015, 16:15:43 pm »
Веситааа успокои ли се вече  :) Значи ще чакаме заедно пред кабинетите другият месец.
Вали и на теб пожелавам успешен трансфер с положителен тест!!!!

Аз едва чакам и моят ред да дойде ....с колко емоции ме заредихте   :lol:
« Отговор #284 -: Януари 21, 2015, 16:54:37 pm »
Вали успех ти желая,дано всичко е наред при теб и ни заредиш още по положително,нас чакащите да стартираме:-)))
Сандра да бих казала че се пооспокоих малко:-) но хич не ми се чака още 20 дена,но хората са казали че хубавите неща стават бавно:-) хубавото е че след като спра риголона и до 2-3 дни ще ми дойде дано не чакам цикъл пак 8 дена че чакането ме побърква повече:-)) имам и силно доверие на тази жена,неьнам дали се сещате но мн се притеснявах от прегледа по време на цикъл,даже и не трепнах чувствах се толкова спокойна все едно го правя всеки ден,успява да ме предразположи така че да я чувствам много близка!
*
« Отговор #285 -: Януари 21, 2015, 20:15:49 pm »
linapoli, чудесно ЧХГ  :D, честито!
Желая ти лека и спокойна бременност!  :D

Успех на всички в процедура и на тези, на които им предстои  :D

*
« Отговор #286 -: Януари 21, 2015, 20:25:41 pm »
Браво Веситаа, важното е, че вече си имате план за действие. А за този фоликул какво ти казаха - възможно ли е да има голям фоликул в началото на цикъла? Аз съм останала с впечатлението, че в началото на цикъла се появяват антралните фоликули и от тях расте някой доминантен. Ако човек има голям фоликул в началото на цикъла, значи може да има овулация много по-рано от очакваната и да си забременее неочаквано?

Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
« Отговор #287 -: Януари 21, 2015, 20:55:32 pm »
Незнам точно но според мен може и да е някой не спукан от миналия месец и аз незнам,единственото което разбрах е че всички фоликулчета трябва да са с еднакви размери в началото на стимулацията за да растат заедно и за да се получат повече яйцеклетки! И друго което разбрах за себе си е че тръбите ми са проходими,но под налягане,каквото и да означава това?:-)))) били пропускливи,но повече пропускали като са под налягане:-))) моят мъж беше потресен- вика аз как да и вкарам въЗдух под налягане:-))))(( и естествено всички взехме да се смеем! Може този месец да имам и ранна овулация,с този фоликул,ама и да имам този регулон нали пази от забременяване?
*
« Отговор #288 -: Януари 21, 2015, 21:44:08 pm »
да, мен за задържани фоликули ме лекуваха с регулон. Даже да ти е хубав фоликула, с тия противозачатъчни няма да стане работата.  На мен Александров ми е обяснявал, че с регулона се подтискала връзката яйчници - хипофиза и по този начин задържания фоликул се свивал и намалявал. Просто ми стана любопитно дали е възможно човек да има цикъл при растящ фоликул. Нали все пак там играят хормоните по време на цикъл, как може да има качествена яйцеклетка? Явно с теб ще си чакаме още известно време  :) Иначе прегледа по време на цикъл си е неприятно изживяване, но явно често се практикува - за да се види какви фоликули има в началото на цикъла.

Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
« Отговор #289 -: Януари 22, 2015, 17:15:35 pm »
Искам да питам нещо което е малко извън темата но забравих да питам лекарката си- понеже обичам вино проблем ли е поне по една чаша да си пия,да не би да стане нещо с тоя риголон? :-))
« Отговор #290 -: Януари 23, 2015, 05:58:26 am »
Винце по малко може, само цигари не бива да се комбинират с противозачатъчни. А и по принцип при бебеправене :D
« Отговор #291 -: Януари 23, 2015, 09:37:08 am »
А за цигарите незнам как ще ги спра,от 3 дни вече си взимам най-леките,защото ми е малко трудно,да ги спра изведнъж,а и лекарката още не ми ги е забранила категорично и си правя оглушки още:)) ама знам че трябва да ги спра
« Отговор #292 -: Януари 23, 2015, 11:03:02 am »
Цигарите не само пречат на забременяването, но и увреждат организма по няколко линии:
- при жената намаляват яйчниковия резерв
- при мъжа увреждат сперматозоидите
- при жената намаляват перисталтиката на маточните тръби и увеличават риска от извънматочна бременност
- по време на бременност затрудняват храненето и износването на плода и се раждат недоносени бебета с по-ниско тегло
- при малките деца забавят развитието

И т.н. и т.н. Цигарите съвсем не са безобидни и колкото по-рано ги спрете, толкова по-голяма услуга ще си направите  :bighug:
« Отговор #293 -: Януари 23, 2015, 14:25:44 pm »
Нaпълно съглaснa съм с little rabbit  :good_post:

« Отговор #294 -: Януари 23, 2015, 14:53:24 pm »
 :bighug: Здравейте момичета ,трансфера мина ,вече мога да си отдъхна,сложиха ми 2 ембриончета само те оцеляха до 5-ти ден единия е перфектен а другият със средно качество.Доки каза че шансовете са големи,и сега започва голямото чакане.
« Отговор #295 -: Януари 23, 2015, 15:02:03 pm »
Много хубави новини Вали85,браво,сега се пази и силно стискаме палци:-)))) и ти ще ни зарадваш с положителен резулат,вярвам го:-))) успех
*
« Отговор #296 -: Януари 23, 2015, 15:04:45 pm »
А за цигарите незнам как ще ги спра,от 3 дни вече си взимам най-леките,защото ми е малко трудно,да ги спра изведнъж,а и лекарката още не ми ги е забранила категорично и си правя оглушки още:)) ама знам че трябва да ги спра

Хайде и аз да се изкажа...Мила, прикрасно те разбирам, но не се залъгвай с леки цигари! По-трудно е, отколкото да ги спреш от раз /личен опит/. А комбинацията цигари и противозачатъчни е мн лоша. За съжаление я изпитах на свой гръб...
Сигурна съм, че можеш без цигари! Успех с отказването и успешна процедура!

Вали85, чудесни новини, а след 10 дни ще чакаме още по-хубави :)
« Последна редакция: Януари 23, 2015, 15:08:13 pm от kafffi »
« Отговор #297 -: Януари 23, 2015, 15:53:51 pm »
Ок какво се случва когато смеся противозачатъчни с цигари?
« Отговор #298 -: Януари 23, 2015, 17:08:18 pm »
Вали,стискам палци и съм уверена,че си следващата бременелка в темата и така и всички след това.... :lol:

Весита,наистина цигарите са вредни и ги спирай,така и аз направих.Увреждат яйцеклетките,а на теб ти трябват.
« Последна редакция: Януари 23, 2015, 17:13:19 pm от sandra_dp »
« Отговор #299 -: Януари 23, 2015, 17:08:55 pm »
Ок какво се случва когато смеся противозачатъчни с цигари?

Най-общо казано си повишаваш риска от тромботичен инцидент - инфаркт, например. Не е казано, че всяка жена, която взима противозачатъчни и пуши, ще има подобни проблеми, но са много повече пушачките, пиещи противозачатъчни, с тези проблеми, в сравнение с непушачките, които взимат противозачатъчни. Би трябвало да го пише и в листовката на хапчетата.