0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #260 -: Декември 22, 2014, 17:43:18 pm »
Изписа виброцил, инфлуцид, изопринозин, фитолор, фенистил, панадол. Може и да забравих нещо,  а да вит. С, спи днес повечко, сополите са по гъсти. Само не знам от къде го лепнагме, ние сме здрави, остана да е реакция от ваксината, не е имала контакт с болни.
За какво точно са му на 5-месечно бебе тези неща?! Прочети състава на изопринозина, преди да го дадеш на детето си. Пък ампула вит. С за мен е чисто престъпление. Чиста киселина (ИНЖЕКЦИОНЕН РАЗТВОР) в незрелия стомах на бебето...
Не е реакция от ваксина. Има ужасен вирус, който сваля за часове и е доста продължителен. Достатъчно е някой от вас да е бил в контакт с хора, за да го донесе вкъщи.


"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #261 -: Декември 22, 2014, 18:26:33 pm »
Стоека, и аз се чудех защо толкова много неща са ви изписали. Имам чувството, че някои лекари си мислят, че като изпишат много лекарства и майката ще е спокойна.

*
Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #262 -: Декември 22, 2014, 18:29:08 pm »
Абсолютно съгласна съм.Не броя на лекарствата, а правилното диагностициране и лечение са най-важни.Честно казано аз до сега да съм я сменила тази лекарка.Но предполагам си притисната и няма къде да намериш по-добър педиатър.

Иначе ние също бяхме със сополи, ужасни, миналата седмица, но не сме вдигали Т.Наистина има ужасен вирус.

*
Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #263 -: Декември 22, 2014, 19:30:38 pm »
dess_dess,Честит рожден ден на малките принцески!Да са живи и здрави!
47 Smiles,честито ви първо зъбче!

На Дени му избиват кътниците вече.Досега не разбрах как избиха зъбите,но тези кътници са голям зор.
Вечер мрънка насън,яде на приливи и отливи.
Тази вечер яде хляб и кисело мляко. 8O
Това си пожела. :lol:
stoeka71,да оздравява бързо детенце.





Ако не вярвате в чудеса вероятно сте забравили,че всеки от нас е чудо!
*
Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #264 -: Декември 22, 2014, 20:07:53 pm »
Стоека, помисли преди да дадеш всичко това на детето си, аз не бих, това дори не е превенция, особено при вирус. Помисли и дали ЛЛ не е за смяна (в предвид и предното ти посещение, за което писа )
Преди няколко дни писах - Нора беше с температура 38,4, хрема после гърло и кашлица. Вирус, който аз внесох у дома. Всичкото лечение беше ден и половина  панадол, стеримар на воля, лайка и вит Ц три пъти. Заведох я на ЛЛ четвъртия ден когато се появи кашлицата  и тя изписа Грипстоп капки, да я наблюдавам  внимателно и САМО ако се влоши тогава да включа бисептол, унгвент за нослето и сироп за кашлицата. Нищо от изброеното не е наложи. Детенце само се справи и всичко почти отшумя (чат пат покашля), утре сме на консултация и ще й сложи и едни слушалки за всеки случай.

White, вит С има инжекционни ампули, но има и ампули конкретно за пиене - това трябва да се казва в аптеката, отделно, че на самата опаковка пише.

И за мен също най-важното е точното диагностициране, а след това правилните предписания.  Да натъпчеш лекарства за презстраховка е най-лесно, но все пак това са бебета нали!?  Какво се случва с имунната система ,  а стомахчето....

Ох,  да излизат и горните зъби вече, с неистово настървение дъвчи каквото докопа, особен афинитет към пръстите ми, като акула с два зъба , хапе, върти главата и не пуска.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*

    dess_dess

  • *****
  • 2328
  • станах двойна мама
Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #265 -: Декември 22, 2014, 21:53:00 pm »
 :bighug: :bighug: :bighug: :bighug: Б.агода,им  :lol:


Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #266 -: Декември 22, 2014, 22:06:27 pm »
Честит рожден ден на двете малки сладурки. Пък някой скоро и имен ден ще има май.
*
Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #267 -: Декември 22, 2014, 22:59:27 pm »
Честит ви рожден ден, Дес! Да са живи и здрави малките слънчица и да растат умни и красиви.

Честито първо зъбче на Дани!
При нас засега има затишие на този фронт. Разбира се, всичко се пъха в устата и се дъвче настървено, но няма плач. Равносметката ни дотук е две зъбчета на нула за Ани :).

stoeka71, и аз бих се сепнала от толкова много лекарства за бебе. То за възрастен са много, а камо ли за човече на 5 месеца. И друго се замислих, наложително ли е било да ходите на консултация при положение че има вируси? Ако е заради ваксина, не е ли можело малко да се отложи?
*
Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #268 -: Декември 22, 2014, 23:28:10 pm »
И аз си задавам този въпрос beata.
Бебка е по добре, заспа с плач но спи спокойно засега, без хрипове. Доста сополи излязоха. Аз редуцирах лекарствата, утре консултации по телефона ще поискам от друг педиатър. Витамин С е за пиене, не е ижекционен разтвор.
Днес спа много, необичайно за нея.
Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #269 -: Декември 23, 2014, 08:12:09 am »
Stoeka, стискам палци Мими да се оправя вече.

Момичета, докато ни честитихте първото зъбче, вече изби и второто. И аз си пожелавам, а и на вас, повече спокойни нощи  :P
*
Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #270 -: Декември 23, 2014, 09:15:39 am »
м-и, не цедя вече от около две седмици поне - само инцидентно или ако се напрегнат много :) Мисля, че успяхме да влезнем в ритъм с дребния... въпреки, че днес нещо са ми странно меки гърдите а той иска да яде по-често, а обикновено досега така като стане и после пак ми тръгва хиперлактация от неговото дъвчене :? Не знам сега как стана, може и да е от банела на сутиена, че беше по-стегнат, а може и да няма връзка, ама ме наболяваше като натъртено и затова се усъмних...
Все някога омекват гърдите като кърмиш по дълго  :lol: моите доста късно и през цялото време се чудех някой хора за кво говорят  Сутиени само за кърмене без банел съм ползвала, едно, че ми бяха по-удобни и отделно, че с покачване на 2 чашки нямаше как да си ползвам старите.

Стоека, няма ли по-читав педиатър, че да я смениш, аз толкова лекарства бих се чудила кое кога да давам, моят син не би ги изпил и сега.
*
Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #271 -: Декември 23, 2014, 14:48:39 pm »
47 Smiles айде сега честито и 2-ро зъбчо,тоо защо беше такъв зор  :D

Стоека радвам се,че Мария се е подобрила,но и аз като останалите намира странно поведението на твоята лекарка,а и наистина толкова много лекарства на малката за едни сополи и червено гърло.. :?
И ние сме пили Витамин Ц ,а когато имше зчервено гърло- сироп ,защото и кашляше,за носа лайка-сода-сол,Куикс и това на 7-8м.когато беше,нали преди не сме имали настинки за щастие.

avallon айде пожелавам да излизат за коледа та да миряса детето  да не хапе мама :).И двата ли чаката да излязат?

*
Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #272 -: Декември 23, 2014, 20:24:06 pm »
Аманда, долните два заедно излязоха. Аз, не знам защо, но съм решила, че зъбките два по два излизат, даже се зачетох и зачудих , че Дани на Смайлс първо единия и после другия долен. Та мисля си няма да е само един, пък ще видим то не дава да му надничаш в устата, днес и педиатърката едвам й зърна гърлото, не реве ама хваща и дърпа с ръцете с все сила, но на стетоскопа мигновено се нахвърли като на обект за гризане. Да се отчета 9,720  и 74см. Педиатърката пак си повтаря, попара, супичка със сухар, аз клатя главата, но хляб - е няма да дам. И без това я ограничавам, започне ли и хляб не знам колко кила ще стане, а и не виждам какво толкова ценно има в него, което сега не давам, та да й липсва.
 Да не забравя - весели празници момичета! Много топлина в душите, много здраве на вас и още повече на бебетата! Приятно изкарване с най-близките и обичан.и хора! И не се престаравайте с трапезите  и шетнята :wink:
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*

    dess_dess

  • *****
  • 2328
  • станах двойна мама
Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #273 -: Декември 23, 2014, 20:37:02 pm »
Беата, Хоупче благодарим  :bighug:
Имам си и още един чифт ходещи к,ачета Теичка ми се п,ест,аши и сега к,ачи насам-натам  :lol:

Много се извинявам, но имам п,об.ем с някои букви от к.авиату,ата :x ст,анното е само, че този п,об.ем е само в този фо,ум 8O



*
Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #274 -: Декември 23, 2014, 21:52:37 pm »
хаххаха Дес, интересно се получава  :lol:
Честито за крачетата!
Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #275 -: Декември 23, 2014, 22:23:22 pm »
Dess_dess, браво и на другите ходещи крачета. Постовете ти са наистина интересни  :lol: :lol: :lol:

Аз пак съм в чуденка. Приспахме го в 21 ч. До 22 ч. вече три пъти се буди с викове и го приспиваме наново. Възможно ли е пак да са зъби, като току що се сдобихме с два  8O

Avallon, ти само хляб ли не даваш или всичко с глутен?
*
Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #276 -: Декември 23, 2014, 22:54:23 pm »
Здравейте , момичета:)
Минавам набързо ама много набързо да ви пожелая весели и изпълнени с хубави емоции празници:)
Децата много да радват домовете и здраве да цари във всяка къща:)

Аз съм в чудо 8O
Направо е лудница и нямам време дори за тоалетна 8O
Караме се много и ММ , педиатърката като идва вкъщи казала, че съм в депресия.
Избива ме на рев понякога и най вече си мисля, че не се справям и че няма да се оправим и да обърнем достатъчно внимание на децата:(
Днес и нашата помощ ( лелята) си замина . Нямаме баби и се справяме сами. Много сме изнервени с ММ .
Бебетата много плачат и освен, че се припотявАм с тях , нямам време и очите да им измия и най вече ми тежи , че нито масаж нито гимнастика малко мога да направя. Измивам ги колкото да са чисти .Даже и не съм го мазала........абе лудница
Храня по едно и също врене и двамата и горе долу и часовете спазвам.
Много съм изтощена и се тормозя че бе мога да се зарадвам, а това Чудо ми е сбъднато желание и колко пъти съм търсила в късметчетата да ми се падне бебе:)

И така при нас - лудницааааааа . Не спим почти.
Мерак голям за дрешки коледни ами незнам дали ще успея да ги облека

Та така , момичета:)
Весели празници и сбъднати мечти :)
Прегръщам ви

*
Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #277 -: Декември 23, 2014, 23:23:42 pm »
Дес, честит втори чифт ходещи крачета.
Мих, в началото е трудно, още повече с две бебета. Поемай дълбоко въздух и не се впрягай, не му обръщай внимание толкова на твоя мъж за сега. Скоро всичко ще стане рутина и няма да си така изнервена, той също. Със сигурност се справяш, не мисли какво си пропуснала.  Ще мине малко време, ще се успокоиш и ще се зарадваш, ще усетиш щастието.

Смайли, да възможно е скоро след пробиването на едни зъбки да започнат да "работят" и следващите. Така ми каза педиатърката, понеже при нас вече ще стане над три месеца пауза след първите и  сега мога да очаквам набързо да излязат един след друг повече , не само горните два.
Хляб не давам, храни с глутен давам - каши, овесени ядки, бисквитки.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #278 -: Декември 24, 2014, 00:25:08 am »
Мих, като те чета, и си спомням за моите първи дни с двете бебета. И аз съм имала пристъпи на паника, избиваше ме на плач, бях изтощена и все се чудех дали се справям. Ще ти кажа, че е трудно, но ти се справяш! Ще отмине този първи период, а дотогава бъди сигурна, че ти си най-добрата майка на твоите деца и правиш най-доброто за тях! Кураж, момиче!

Зъбчетата май си растат, както им дойде :). При нас имаше период на усилено дразнене, но след това нищо не се промени. Маминият мъж още си няма нито едно зъбче  :). Честито на всички с нови зъбчета!

Браво на момите на Дес! Да е жива и здрава мама да тича подире им!

avallon, можеш да даваш и сухар. Аз също не давам хляб, но не е нарочно. Една опитна детегледачка даваше на нейния подопечен препечен хляб и хлапето не отказваше. Ама то беше проходило рано-рано и може би изразходваше доста енергия.

Мами, пожелавам ви светли празници с любимите хора. Сигурна съм, че това ще бъде една незабравима Коледа за всички ни.
*
Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #279 -: Декември 24, 2014, 10:05:02 am »
Здравейте момичета!

avallon браво на вас че сте пораснали,аз и давам малко хлебче в супичката не я ограничавам защото миналите два месеца не наддаваше особно,не че е проблем,но този месец си навакса за предните  :).На нас не ни излязоха заедно първите ,но с малка разлика в интервал от време  :wink:

Смайл напълно е възможно да почнат другите зъби,познавам детенце което като се почна с първите та един по друг взеха и другите да излизат

Десс честито 2-ри чифт ходещи крачета,безаварийно тичане и на двечките  :D

mih ще се справите мила,никакви депресии и рев стягате се двамата с мъжа ти и всичко ще е наред,вие правите най-доброто за дечицата си ,нищо не си пропуснала, ей сега ще вииш как бързо ще мине и този труден в началото период.Кураж!

Весели празници момичета!! Пожелавам да посрещнете празниците с радост и любов,бъдете здрави и много щастливи. Нека Коледната звезда брани и благослови вас и вашите семейства!!!