0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #180 -: Декември 17, 2014, 09:20:45 am »
Деси, имаме и промивки и правя със Стеримар и какво ли не.Голям е рев, само като види помпата започва да се мята на всички страни.От реването и се запушва носа още повече и влязох в един омагьосан кръг.Отделно иска и да суче, а не може понеже и е запушен носа и се ядосва и пак реве.Снощи съм я приспала в 12,30 в раничката.Заспа за 5 мин в нея, после я разнасях из апартамента и носа и се отпуши.Аз и на лекар я водих изписаха ни черните правени капки.Абе ще се оправи ама е голям ужас просто.

Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #181 -: Декември 17, 2014, 09:50:51 am »
Magi, сложи й коларгол и още на второто слагане ще има подобрение. Поне при моите деца и при мен действат вълшебно. Само внимавай, че много цапат. Аз на Мия й ги слагах в спящо положение, че по друг начин не даваше, а пък Яворчо сам си ляга и чака да му сложа.
<br />[link=http:
*

    dess_dess

  • *****
  • 2328
  • станах двойна мама
Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #182 -: Декември 17, 2014, 11:25:08 am »
Здравейте, позагубих ви дирите отново, но имаме еднановина, която ме кара да се позаседявам и в леглото :P
Болничките да оздравяват, че знам, какво е да се гледат болни деца, ужаст!
Маги аз им пръскам от физиологичния разтвор на Маример  и после дърпам сополките, излизат доста, е не може всичко, но ги облекчава донякъде, ЛЛ им даже, ми беше казала, да им давам и панадол, нищо, че нямат температура :x Как сте сега?

Тук днес валииииии  :x


Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #183 -: Декември 17, 2014, 11:28:38 am »
Здравейте, позагубих ви дирите отново, но имаме еднановина, която ме кара да се позаседявам и в леглото :P
....
Тук днес валииииии  :x
Dess_dess, това ли е което си мисля? Дано причината да е от тези, дето ги носи щъркела ...  :P
Тук не вали още и бързам да излизаме на разходка...
*
Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #184 -: Декември 17, 2014, 12:22:26 pm »
За сега сме по-добре.Баща и като е тук е ужасна и лигава,а като е с мен реве минимално и носа и се отпушва по-бързо.Иначе пръскам, дърпам и после тия капки коларгол, изписаха ни ги и тях капя.

Десс, я сподели от какво ти се посядва?

*
Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #185 -: Декември 17, 2014, 14:04:55 pm »
Здравейте и от нас  :)
Маги бързо да минава тая хрема,че това е ужас  osi_16
47 Smiles браво на малчо,дано да се задържи ,че и по-добре да става  :wink:
Десс и аз си мисля нещо,което ще е прекрасно,я сподели  :balk_68:

При нас е валяло през ноща и е влажно и мъгливо и чак сутринта с малката се успахме с това време  :).така като преспя после цял ден ми еедно такова на главата  :?

*
Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #186 -: Декември 17, 2014, 14:16:24 pm »
Момичета ще полудея:(
Колики явно много плаче, привива се , гладна а като хапне 50 мл долу горе и започва да плаче и не успяваме да изядем 70
Реве ми се голяма мъка храненето и плаче много и дори като спи се напъва и мрънкa
Не се справям а утре и Боби изписват .
Хем имам помощ не сварвам
Край мене бебета ядат и спат ние.......
*
Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #187 -: Декември 17, 2014, 14:19:41 pm »
Хехеееее, Десс пусна бомбата и пак избяга :wink: Чакаме хубавата новина mf_bounce8
Аз снощи бях на парти с колегите и оставих дребчо с татко му и свеки 8O Лелееее - едвам излязох от вкъщи, честно ви казвам, май не ме слуша главата :lol: А трябваше и да го изкъпят (нито един от двамата не го беше правил досега, само гледат). Е жив и здрав е мъника, аз също се забавлявах, но като са ми приказвали едно време как е и ми е изглеждало супер странно и че аз няма да съм такава майка, ама айде сега отлепете ме от него де :P Освен това днес ме забавляват двамата възрастни като ми обясняват много впечатлени как той бил кротък, ама как нощес не е ставал да яде (а детето не е направило нищо ново и необичайно, просто иначе като им говоря им минава през ушите, щото нали не ги грее пряко!). Та трябва повече да оставям малкия САМ с баща му, защото когато аз съм наоколо и той си бие отбои, а така ще свикнат :)

Маги, дано оздравява Мони бързо. Аз за себе си ставам нетърпима като ми е запушен носа, а си представям малката колко и е криво....
Смайли, дано Дани не проявява само временна милост към теб, а да си спинка вече повече :)
Мих, поеми си въздух, моля те :bighug: Гушни я и се опитай максимално да и затоплиш коремчето, или пък на ръката аси я сложи с длан върху коремчето - може да я успокои. Предполагам, че е голям ужас, а и скоро ще са двама, но знам, че ще се справиш :youwoman:
*
Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #188 -: Декември 17, 2014, 14:22:45 pm »
Здравейте и от нас!
И ние в последно време сме от неспящите нощем, но от никнещи зъбки. Много се измъчи малката, с батко и не усещахме кога излизаха, но сега ще ни излезе през носа. А ние сме с хрема от около 2 мес. Добре, че се престраших и си купих от тези помпи за прахосмукачка. Този път и черните капки не ни помогнаха. При Марти, та дори и при нас с баща му имаха вълшебен ефект, но при Габи не доведоха до желания резултат.
Ние миналата седмица си имахме и рожденник и му организирахме малко парти в събота за изненада. Толкова се радва милия и така се налудяха децата, че мама още подрежда  :lol:. А в неделя тати като ни донесе и елха, приказката беше пълна. Всеки ден като се върне от градина и Марти чака да пуснем лампичките и едно влакче, което му подариха за рожденния ден. За първи път тази година осъзнава че Коледа е нещо специално и празнично.
А малката мишка се учи да пълзи и се движи из цялата къща и шета ли шета :lol:.
Дано всички болни дечица оздравяват и спинкат спокойно, а с тях и мамите.
amanda, много сладка джуджанка си имате, да ви е жива и здрава!
Mouyt, така е аз ходя на курс от средата на ноември и баща им ги гледа двамата две вечери през седмицата. Знаеш ли как ги храни и слага да спят. Понякога има и изцепки, но това е нормално, но аз като съм в къщи и нашия тати доста често се измъква от отговорности.
mih, ще се справиш. Поемаш дълбоко въздух, успокояваш се доколкото е възпожно и се опитваш да успокиш. Както е писала и Mousyt, обръщането по коремче помага доста.
Приятен и усмихнат ден на всички!
« Последна редакция: Декември 17, 2014, 14:29:56 pm от ra4ko75 »


*
Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #189 -: Декември 17, 2014, 14:54:07 pm »
ra4ko75 благодаря ти  :wink: и вие да сте живи и здрави!

И на нас ни излиза второто зъбче вече боцка така,че до няколко дни мисля,че ще се появи,дано така да ни излизат всички без проблем пу . :)

   Мих не е лесно,но ти се опитай да се успокоиш,че и бебка да е спокойна и както са ти казали и другите сложи я по корем на теб или на тати.С АМ ли се храните?

*
Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #190 -: Декември 17, 2014, 15:21:05 pm »
Да с АМ , слагаме я по корем върху нас, разхождаме се, със сешуара топля . Помага но това правя кажи речи само и най ме притеснява че не хапва както в началото и режим си имаше на 3 часа.
Сега по малко хапва после си доизяжда, но аз само я дебна че иска и й давам и това цял ден
Трябва ли винаги да си изяжда по 70 горе долу?
ИПО един или два пъти ака.
Жълто такова
Уф нито снимки нито нищо. Търча само и не съм спала а дори малки ям и не съм се средвала
Но това карай , но най ми тежи че не мога да обърна внимание за масаж дори ноктите са за рязане вече
Не ми се става да я храня дори голяма мъка
*
Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #191 -: Декември 17, 2014, 15:35:16 pm »
Мих, намери си бял шум за телефона и и го пускай.Затопляйте хавлиени кърпи с ютия и така и слагай на коремчето и най-вече да спи върху таткото.Аз станах свидетел на едно бебе с ужасни колики, вижте да не би да е от млякото.За храненето доколкото знам, не всеки път ядат еднакви количества, това са ориентировъчни.Ако имаш на близко баби, ползвай ги да ти сготвят и изчистят.Акото е нормално да е жълто на цвят, на всички новородени е такова.Може да стане зелено, ако има силни колики или е претоплено детето.

*
Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #192 -: Декември 17, 2014, 15:39:37 pm »
mih, не знам дали в момента точно ще ти помогна, но искам да те успокоя, че с всеки изминал ден става по-лесно. Знам, че сега ти звучи невероятно, но е така. В началото е голям шок за повечето майки. На мен ми се губят първите няколко месеца. Имам изключително смътни спомени от този период. Но с времето не знам дали свикваш, или просто децата стават по-лесни за гледане, но след това идва доста по-розов период :)
Моят син също не можеше да изяжда по цялото количество АМ и му го давах на няколко пъти в рамките на 1 час. Да, изтощително и досадно е, но само по този начин успявах да го прилъжа. Той е роден с горе-долу нормално тегло, но винаги е доста под горната граница на килограмите и яденето и наддаването ми е много болна тема.
Не си спомням има ли кой да ти помага. Ако има - използвай всяка помощ, особено през нощта - на таткото, на бабите и т.н. На колко станаха децата?

Кураж. Ще се справиш. Имаш повече сила, отколкото си мислиш   :bighug:
*
Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #193 -: Декември 17, 2014, 15:46:00 pm »
Мих, не е вярно, че всички само спят и ядат в началото. Моят син голямо реване му удряше. Първо беше глад (докато се усетя, че кърмата не му стига), после колики, после кой знае какво (не бяха зъби обаче). Първата година беше голям рев. При сестра му всичко беше много по-лесно, сигурно и защото вече бях подготвена.

Маги, бързо да оздравявате! Тук има Отривен за кърмачета. Слагала съм й на моята, помагаше й да спи спокойно. В България май е Отривин, а и ги няма точно тези (или поне аз не ги намерих в нета). То е пак ксилометазолин, но не толкова концентриран. Ако през деня много тече, но не й пречи да спи, може да мине с физиологичен разтвор, но ако е изтормозена и се буди на 15 минути, слагам капки. Тя и през деня после не е човек, а киселяк иначе.

*
Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #194 -: Декември 17, 2014, 15:58:05 pm »
Да Мих за това попитах дали сте на АМ дане би да е от млякото както казва Маги.Иначе и аз дохранвах така Вики в началото  и тя ядеше по 60 г. и после влезе в час ,но така е в началото.Помощниците са наистина много важни за да си спокойна ,че имаш някого до себе си ,ще се справите,кураж  :hug2:

Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #195 -: Декември 17, 2014, 16:20:10 pm »
Mih-че, като те "слушам" и ми става мъчно. Много е трудно в началото. А тези колики са най-ужасното нещо. Но наистина става по-лесно по-нататък. А пък щом Ивонче е трудно бебче, сигурно Борис няма да е.  :P
Лактана Био се води най-щадящото коремчето АМ (поне така съм чувала, а и една майка моя приятелка смени Фризолака с Лактана Био и коликите спряха).
Аз също смених Аптамила с Лактана Био, но наскоро. Не му се образуват мехурчета, които да създават допълнително газове. Препоръчвам ти шишета с антиколикова система също. Не знам ти какви си взела.
Иначе, както са ти казали и другите - свали си приложение с бял шум на телефона и топли коремчето (аз си купих възглавничка с черешови костилки).
Пробвай и разните му там капки, гледай пък че на вас помогнали.  :wink:

Mousyt, и аз живот и здраве събота съм на фирмено парти, та ще ги оставям и аз моите мъже да се оправят.

Ра4ко, браво на Габи за пълзенето, пораснало е вече момичето и честит ти рожденик на патерици  :P

Ние се върнахме от консултация. Юнакът заспа в раничката по пътя навръщане. 9 кг и 73 см е вече. Двата зъба отдолу почти били излезнали, каза док. Много плака детето. Още като влезнахме в кабинета го оставих на един фотьойл, за да мога да дам изследванията на док и той като се разстрои и плака почти през цялото време. А като му биха ваксината съвсем.
 
*
Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #196 -: Декември 17, 2014, 16:57:07 pm »
Благодаря ви момичета от сърце:)
Имаме си леля да помага и ММ си е вкъщи повече време.
Аптамил ни казаха от болницата и такова взех.
На авент са шишетата. И капки давам- биогайя и колииф
Пробиотици био баланс бейби.
Прегръщам ви
Утре пътуваме за София за Боби :)и ще стане интересно:) 8)
Бързо оздравяване на болничките и спокойни и здрави бебета:)
Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #197 -: Декември 17, 2014, 18:55:44 pm »
Михче,спокойно както са ти казали всички :lol: ще се справиш и Алек в началото ядеше като Ивончето сега е малко по-бързо горе долу половин час ама и не го и мъча да изяжда всеки път цялото количество детето си показва само колко да яде пък те докторите нека си говорят,че трябвало еди колко си да яде...важното е да наддава :) радвам се,че ще си приберете и Боби най-накрая :lol:
Нашето фирмено парти бе в събота,но аз не отидох нищо,че и свеки бе тук...ами нямам им доверие,че ще се оправят...а малчо същата нощ рева до 2 часа посред нощ та добре,че не отидох.. :lol:
Смайли да ти е жив и здрав именника :)
 
Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #198 -: Декември 17, 2014, 22:05:37 pm »
Мих,лелята има ли опит с деца?И да няма,ще създадете някаква организация и ще се справите.Давай си редовно биогайа-та, с натрупването им мидля, че помогнаха на нашите момчете. Първите седмици е трудно с две деца, с колики при товс, но после олеква. Хубаво е, че имаш помощ. Гушкане му е майката при коликите. Нашите понякога с часове спяха гушнати. Ние включихме и еспумизан комфорт преди всяко хранене, после разредихме. Като ми омръзнеше да ги разнасям, сядах върху голяма топка за гимнастика и се подрусвах върху нея. Върши чудеса. Успокояват се и заспиват.
Някои дни ми се виждаха кошмарни, но отминаха и се справихме. Майка ми помагаше, но пък имахме и първокласник и докато свикнем и с неговите ангажименти, направо се разкъсвах, ама мина и сега е много по-леко.
Вземай някакви витамини и се храни. Аз го правех и не съм се чувствала изтощена въпреки недоспиването и голямото натоварване. А това е важно. Така че яж. Аз още пия Витарал. Предписан ми е за 6 месеца след раждането. Явно има защо.
*
Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #199 -: Декември 17, 2014, 23:07:02 pm »
Смайлс, да си похваля педиатърката аз. Като ще бие ваксина на девойката, вика една от сестрите да й отвлича вниманието. Последния път взе да прави сапунени балони и моята гледа като препарирана. Писна за няколко секунди, после сестрата й да яде нещо и тя съвсем забрави. Вчера влизаме да я преслушат (че направи пневмония завалийката) и тя като видя бонбонките (условно казано, по-скоро приличат на малки топченца с вкус на царевични пръчици) и веднага си поиска, но й казах, че трябва да чакаме леля доктор (тя има два кабинета, свързани помежду си, и докато преглежда в единия, в другия друго дете се съблича, за да не се губи време).