0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

4opi

питам с тревога
« -: Юли 03, 2006, 18:48:45 pm »
правиха ми изследване на урината и откриха някаква бактерия предпоставка за възпаление на пико4ните канали в 12г.с. сам пих лекарства бисептол по то4но дали бебо е добре
*
Re: питам с тревога
« Отговор #1 -: Юли 03, 2006, 20:51:07 pm »
Предполагам, че и някой по запознат ще се включи, но според мен няма причина да се притесняваш. Хубаво е, че си излекувала възпалението. Лека и спокойна бременност! :)
*
« Отговор #2 -: Юли 03, 2006, 21:03:19 pm »
Мила, непременно кажи на лекаря си, че си пила Бисептол.Имам някакви смътни спомени за него,че не е за препоръчване, но...най- добре непременно кажи на доктора!!!
Проблемът е възможност да покажеш на какво си способен.
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #3 -: Юли 03, 2006, 21:10:44 pm »
Само лекар може да ти отговори дали има риск за бебето!!!
Надявам се да няма такъв и ти пожелавам лека и безпроблемна бременност! :lol:
*
« Отговор #4 -: Юли 04, 2006, 18:38:22 pm »
Как може сама да си "предписваШ" лечение и то беz преди това да си проверила дали не е противопокаzно zа фетуса?
НаблюдаваЩият те гинеколког трябва да види иzследването ти и прецени до колко таzи бактерия е опасна (в твоят случай) и дали се налага медикаментоzно лечение (съобраzено с фиzическото ти състояние и раzвоя на бременността).
И zа в бъдеЩе никакви самоинициативи 8O!
« Отговор #5 -: Юли 06, 2006, 14:20:26 pm »
правиха ми изследване на урината и откриха някаква бактерия предпоставка за възпаление на пико4ните канали в 12г.с. сам пих лекарства бисептол по то4но дали бебо е добре

Аз също имам бактерия в урината - E.Coli, доколкото си спомням. Предписаха ми "Nelidix", но мен ме е страх да го пия, защото пише, че не се прилага при бременност и кърмене. В момента проучвам въпроса, ще пиша когато разбера нещо повече.
*
« Отговор #6 -: Юли 06, 2006, 16:57:23 pm »
Аз също имам бактерия в урината - E.Coli, доколкото си спомням. Предписаха ми "Nelidix", но мен ме е страх да го пия, защото пише, че не се прилага при бременност и кърмене. В момента проучвам въпроса, ще пиша когато разбера нещо повече.

Е-coli -те хич не са zа подценяване. Миналата година zагубих дете в 20 г.с. и единственото "нередно", което ми откриха бяха е-coli. 
За всеки случай консултирай се и при друг лекар. Най-добре повтори и иzследването. Вероятността zа греШка съЩествува. И не си губи времето в раzмисли 8O
« Отговор #7 -: Юли 13, 2006, 22:57:05 pm »

Е-coli -те хич не са zа подценяване. Миналата година zагубих дете в 20 г.с. и единственото "нередно", което ми откриха бяха е-coli. 
За всеки случай консултирай се и при друг лекар. Най-добре повтори и иzследването. Вероятността zа греШка съЩествува. И не си губи времето в раzмисли 8O

Изчетох много по въпроса и се реших, става- нестава, щом гинеколога ми го е предписал, не трябва ли той да знае най-добре?! Пък и ми направиха две изследвания на урината.
Тогава се появи друг проблем. Това лекарство 'Нелидикс' е спряно от производство и го няма никъде. А то било най-подходящо за 11-та седмица от бременноста. Задействах целия град, и не само :). И о, чудо! Намериха ми единствената останала опаковка. Сега ги пия по 2 хапчета, 3 пъти на ден. Ще пиша какъв е резултата. Хайде, доскоро.
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #8 -: Юли 14, 2006, 07:38:47 am »
tina_cute миличка пожелавам ти бързо да се оправят нещата ..и да изкараш лека и безпроблемна бременност!!!! :D :bighug:
« Отговор #9 -: Юли 15, 2006, 19:17:32 pm »
tina_cute миличка пожелавам ти бързо да се оправят нещата ..и да изкараш лека и безпроблемна бременност!!!! :D :bighug:
Благодаря ти много за пожеланията :)! Надявам се, нистина всичко да мине добре.
« Отговор #10 -: Август 22, 2006, 12:27:09 pm »
...и така добрата новина е, че нямам бактерии. Само че не съм много сигурна от какво се повлияха най-много, дали от Nelidix-a, или от морската вода. Съмнява ме, че и двете са помогнали. Аз дори на минерален басейн ходих (не горещ минерален басейн). Толкова много се притеснявах да не "пипна" някоя друга бактерия..., а то EColi-те ми изчезнаха. Дано повече да не се появяват гадовете :).