0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Хахаха, тук сме се събрали значи.И аз излизам при почти всякакви условия с малката.Имаме забрана само при мъгла и дъжд, но като порасне още малко и това ще мине.Не я навличам, сравнявайки с другите майки направо е леко облечена.Панталонки към момента без подплата, не от най-тънките де.Отгоре е с есенно якенце, като нося грейка като захладнее, и излезе вятър, че в Плевен другарки си е клинч.Но шапка и слагам винаги сега от тези тънките памучни, защото ние сме с малко коса и няма какво да и топли на темето :) Вчера в парка бяхме нашата група от майки плюс още 3 колички, направо могат да ни обявят за луди спокойно  :D Но без разходка малката е киселяк.

*
Elle,много ти благодаря,че се сети за тия чувалчета да ми кажеш :D
Ние още не сме взели количка,но сме понабелязали и няма да е с кошове.
Подариха ни портбебета като одеалце дето стават доста дебели според мене:) и даже за изписването мисля да не ги навличам-приготвила съм памучни дрешки,но се чудя да не ме гледат странно акушеркит там :oops:.И тъйкато ще пътуваме да не са съвсем навлечени,а и това портбебе си мисля,че е достатъчно та даже ще се махне задължително в колата.
Космонавчета още не сме взели,но съм си набелязала едни немски за 45лв. не мога точно да напиша името сега :D.То и незнам дали ще мога да ги навра :lol:,с портбебе или някакво чувалче май ще ми е по-лесно :)
*
А колко струват тези чувалчета, че в момента търся и аз, че ние нямаме а зимата тук е доста студено.

*

    Eille

  • *
  • 916
  • Понякога мечтите се сбъдват двойно!
Маги, по спомен около 120-130 лева, последно купувах миналата година за едно бебе. Правят ги за износ, не съм ги виждала по магазините тук във Варна. От този завод купувах и пантофки по 3 и 6 лева, също агнешки каракул, които иначе ги продават по 20-25 лева, за нас пантофи по 12 лева, също много топли. Ако има някое момиче от Добрич, предполагам те имат повече информация как е сега.


*
Много благодаря Eille, имам приятелка от Добрич ще я помоля да провери :)

*
И ние сме всеки ден навън, сега с малката дори и като вали че трябва да прибираме баткото от градина. До сега съм обличала космонавта 2 или 3 пъти, а през останалото време сме с едно подплатено памучно якенце и памучна шапчица. При нас във Виена е също доста топло + 15 ° и при такова време ако не излизаме на разходка ще ни обявят за луди. Понякога ме убива тази пословична бългаска презастрахованост на родители да не се разболеели децата, ами то като се изпоти в тоя космонавт и чувал и като го разсъблечеш и е мокро е наистина след това болно. Австрийците в това отношение са супер, децата в детската градина са всеки ден поне по 1 час навън на игри при всякакви метеорологични условия, а в България мисля от 1 октоври не ги извеждат вече.
И на мен така ми е казвала детската лекарка да се водя по себе си, както аз съм облечена така и детето. :)


*
няма наредба да не се извеждат в БГ децата след 01.10 :wink:
извеждат се разбира се, в нашата ДГ и в сняг ги извеждат, всичко опира до мързела или не на госпожите :)
*
При нас пък е от 5 до 12 градуса зависи в кой интервал от време излезеш, ние излизаме след 11 часа  обличаме се с якенце което не е от най- дебелите и шапка задължително,ние сме планиски район и дори и да пече  слънцето  си бризга малко,гледам малката все са и зачервени бузките и студени,а ръцете винаги са и премръзнали  :),какво това не знам.Из се старая да не я навличам не съм привърженик ,но горе долу се ръководя и по мене как съм облечена,но все пак докато се придвижим до някъде с количката тя не се движи и за това й измръзват ръчичките сигурно.

Я сега два елементарни въпроса, но точно по темата :). През колко време сменяте силиконовите накрайници /биберони/ на шишетата за АМ и такива с 2 дупки дали са добре за деца на 4 месеца или е са други за тази възраст.
*
Аз мисля ,че на 3 месеца смених с 2-ка, което означава ,че не съм сменяла първата до следващия номер  :oops:.
Сменяй стига да не са лакоми и да се давят тъй като ще им пуска повече/Виктория имаше такъв период като смених ,но бързо свикна/  :wink:

Хоупче, а на коя фирма са ти шишетата? Всяка фирма си има инструкция кога се минава на следващия размер биберон.
Колко често да сменяш силикона също зависи от това колко шишета имаш. Аз например досега съм ги сменила 3 пъти. Първият път ползвах 4 шишета, после взех 2 нови, сега пак съм 4 други. Ако му няма нищо може да се ползва и по-дълго (но това си е мое мнение, не съм сигурна).
Някой беше препоръчал един дезинфектант на Чико за шишета, с който ако шишетата са се вмирисали на мляко се измирисват. Та и такъв си купих  :lol:
*
Я сега два елементарни въпроса, но точно по темата :). През колко време сменяте силиконовите накрайници /биберони/ на шишетата за АМ и такива с 2 дупки дали са добре за деца на 4 месеца или е са други за тази възраст.
Биберони 2-ка (с шишета Авент), започнах да ползвам около третия месец някъде, когато минах на големите шишета, а те се продават с такъв биберон направо. Не е имало проблем, да се дави детето и пр. Колко пуска (с колко голям отвор/отвори) е биберонът за шише си зависи и от марката обаче. Ако помня правилно Авент-ските бяха 4 размера. На НУК, май бяха три, на Чико пък бяха по принцип с по-големи отвори... За деца на 4 месеца, мисля че следващият размер, след този за новородени е ОК, независимо от марката която ползваш.
От питането ти останах с впечатление, че е относно "номера" на ползваните биберони. Ако е и колко често се подменят накрайниците (поради амортизация) - когато се скапят - тогава.  :lol:

П.П. С биберон 2-ка съм хранила още когато Дани беше на 2 седмици апропо, но с Хумана - АР, а то е много гъсто АМ (като боза) и през 1-чка - посмъртно не минаваше. Но и тогава не е имало проблем.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Аз само съм дохранвала с Хумана АР, много време ползвах най-малкия размер биберони, една продавачка тогава ме убеди, че свиквали, моят и се давеше и хич не съм напирала. По принцип смятам, че ако бебето се нервира, че тече бавно си трябва смяна, а иначе както Жбрул е писала като се захабят ги подменях. С каучукови залъгалки примерно се случваше много често, защото започват да лепнат.
*
няма наредба да не се извеждат в БГ децата след 01.10 :wink:
извеждат се разбира се, в нашата ДГ и в сняг ги извеждат, всичко опира до мързела или не на госпожите :)

В Ямбол е така (свекърва ми е там детска учителка в в една от най-реномираните детски градини ), много се радвам ако в останалите градове не е така. Дори ми разказва че по-голямата част от родителите са против децата да се извеждат в студените месеци.


*
ааа може да си имат нещо на местно ниво, ясно :)
*
Мами днес като ходих да пазарувам за малката някои неща търсих млякото за тяло на Джонсън, но нещо в нашия град не го зареждат не знам защо,както и да е де,та вместо това ми предложиха е този продукт  http://www.minimod.bg/1540/corine-de-farme-%D0%B1%D0%B5%D0%B1%D0%B5%D1%88%D0%BA%D0%B8-%D1%88%D0%B0%D0%BC%D0%BF%D0%BE%D0%B0%D0%BD-%D1%81-%D0%BC%D0%B0%D1%81%D0%BB%D0%BE-%D0%BE%D1%82-%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D1%8A%D0%BA-%D0%B1%D0%B0%D0%B4%D0%B5%D0%BC-500%D0%BC%D0%BB само ,че лосион за тяло.
Аз по принцип още от раждането ползвам млякото на Джонсън и съм много доволна и сега като не мога да го намеря и като не ми допада другите,а и не искам много скъпи.Имате ли представа от този продукт,защото аз го виждам за пръв път  :?


amanda и аз го виждам за първи път. Потърси отзиви в интернет. Бих ти препоръчала да пробваш млякото на Бюбхен. Цената ще е горе долу същата и според мен е много хубаво.
<br />[link=http:
*
amanda, имам няколко познати с по-малки деца от моето, които от самото раждане ползват само тази марка и са много доволни. Аз от тях всъщност изобщо чух за нея за първи път. Ако това те успокоява - явно марката е добра. Мисля, че се дистрибутира по-сериозно и масово у нас от година и половина някъде и затова не е толкова популярна като някои други все още, което не прави продуктите по-лоши я. Аз не помня, когато синът ми беше бебе да съм виждала изобщо тази марка по бебешките магазини, а нашите тук са наистина сериозно заредени.
Ако на теб ти харесва и на бебето му понася добре - значи е добре. Не съм чела за отзиви в нета, но от реални познати, които ползват тази козметика - няма оплакали се, което за мен е достатъчно.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
meshko106  благодаря ,а това на Бюбхен наистина ли попива бързо на кожата ,че сега я мажа на Бочко хич не се абсорбира бързо,а нали всичко ни е като на маратон  :),може да го пробвам ако не ми хареса това.
Jbrul точно ,щото и магазинерката била го предложила на няколко майки и те останали доволни и сега го ползвали/реклама си направи жената/.Аз тва да знам дали има и други ползвали та и аз да го прилагам.Благодаря ти  :wink:

Правили ли сте отливки /отпечатък/   от бебешко краче или ръчичка. Лесно ли става и на каква възраст го направихте. Сестра ми ни подари комплектикозметика,  в които има всичко необходимо, за да се направят такива отпечатъци,. Има и упътване, но нали сме едни сръчковци, та малко съвети и от тук няма да са ни излишни.
То аз май вече и едно копче да трябва да зашия, първо тук ще попитам аджеба вие как го правите :)До там я докарахме май.