ema2, според мен общуването трябва да е конструктивно (виж каква хубава думичка
), а не безцелно. Конструктивността на същото - не се измерва с брой написани думи за нещо, а според състоятелността на тезата която излагаш, ако излагаш такава, или с изричното уточнение, че за нещо споделяш личен опит и мнение - за информация на околните - пък всеки да си преценя. Или ако ще с уточнението, че само споделяш , ей така за разтуха - от това също има нужда.
В ТЕЗИ теми - двете неща се бъркат, редовно. Личното мнение и опит се представят за теза и се защитават със "ама според мен". Сори - това е глупаво, неинформативно, може да бъде и подвеждащо.
С масажчетата и гимнастичките е чудесен пример. Тезите се изказаха, могат да бъдат проверени от достоверни източници. Кога трябва, кога не трябва, такова нещо, че трябва по принцип - няма. Оттам насетне - цялата полемика "ама аз да си кажа как правех и аз смятам, че така е супер, защото аз пък така смятам..." е излишна и не е конструктивно и смислено общуване ПО ТЕМА. Опитах апропо да прекратя този тип развитие - постовете ги има черно на бяло, провери.
Това, което майките с по-големи деца тук, упорито НЕ ЖЕЛАЯТ да схванат, което опитах да предотвратя в тази тема аз лично и за съжаление - оказах се накрая забъркана във всеобщия спам на всички такива писали тук е - ненацеленият тон. За начало. И вездесъщото желание не да отговорят на конкретен въпрос, а да покажат за пореден път колко точно тяхното е най-вярно и право. Това отблъсква момичетата, не различните мнения. Но то не са мнения, ами става едно
мерене...на авторитети, до припадък. Никоя не кротва на изказване на теза 1, теза2, теза 3 и четящата да си решава, ами се почва леене на още и още убеждения коя по-права, най-права и пр. За бонус - отношението "отвисоко" не се пропуска...има си хас.
Яд ме е в момента много, защото аз не съм в модския екип, тази тема не е мое дело, не аз взимам решенията - да. Но от много време исках да я има и когато и където е било уместно - опитвала съм да "лобирам" да я има. Тя най-после се случи, поради което - следях я изкъсо и с нарастващо неудоволствие виждах как и тя забива не накъдето трябва и то НЕ заради онези, за които е създадена. Заради нас, вкл. и заради мен отиде в кофти посока. Поради което, за да не бъда голословна - аз ще се огранича в писането си тук в бъдеще - с отговор на конкретен въпрос, ако такъв имам изобщо и ще оставя майките на малки деца - да си общуват помежду си на спокойствие. Без ние "квачките-многознайки" да им пишем по 5 поста на всеки един техен, без реална нужда от това, ами само и само някоя да си кажела колко е права, колко знае, колко ги разбира нещата "според нея си" - изказано като неоспорим факт, а не просто като споделяне.
Който го напъва да обясни какъв велик родител е - има друга месечна тема за целта и още 20 поне в които да обяснява колко е хай точно и да му ръкопляскат околните и те така. Моля желаещите да се изявят в областта - да се възползват там. Ако някой просто иска да бъде полезен - да бъде, по подходящия начин тук. Това е идеята уж.
Осъзнавам, че този ми пост е най-тоталния спам на тази тема до момента, моля да ме извините. От моя страна - този разговор приключи
тук. При желание на някой да си уточнява позиции по мнението ми изложено по-горе - моля да го направи на ЛС.
Пожелавам на всички по-ползотворна комуникация, здрави и щастливи бебета и родители и все повече да стават! Надявам се тази тема да е много успешна и да превърта много бързо страниците.