Ехеее, един ден да не вляза и вие нова тема и що сте изписали
Аз преди да започна да храня Мати в болницата още и тук прочетох в някоя от темите говорехте а първата помощ и за задавянето при бебетата и като се същисах, че аз нищо не знам, а в болницата нищо не ми казват и че ще си уморя детето от незнание
Сигурно поради този факт имах късмет да имам безкрайно лакомо бебе, дето с дави по 10 пъти на хранене
Та още в болницата акушерките ме овикваха постоянно да го обръщам бързо надолу с главата - е не буквално де
, просто го накланян под наклон за да му излезе задавеното
Сега вече като е по-голям до оставам да изкашля сам и ако след първия опит не е успял тогава го обръщам и това помогна да спре толкова да се дави
С яденето не знам каква е нормата...питам питам и казват, че е важно как наддава. Матей сега изяжда по около 100мл на хранене но наддава много добре по всеобщо мнение и затова не му мислим много - яде колкото иска. Вкъщи сме от 5 седмици и ни изписаха 2250 сега е 3850
Имаме рефлукс, но бебчо е герой и се справя като добро преживно животно. В общи линии ако усецелиш момента и е достатъчно изправен просто се вижда как му се пълни устата и аха да излезне и си го гълга обратно
Но е страшна мъка нагоре-надолу по хранопровода. Инструкциите са да спи под 45 градуса наклон, ама това е доста много.... аз пробвах с 30 градуса и пак беше адски много - сега е повдигнат колкото да е под наклон и става, но неговия рефлукс май не е много силен, защото го опазваме да не прави фонтанчета, а като се сетя племенника ми милия дето и изправен да го държиш връщаше всичко и не наддаваше.... Даваме по малко ФризоВом мляко за повръщане преди ядене (иначе сме на 100% кърма), но и това давам 2-3 пъти дневно, а не на всяко хранене....
С коликите май ще стане като с контракциите ми
Докато разбера какво са контракции и родих, та и с коликите е така. Има дни като вчера дето пищи и не ще да лежи, но не се свива и напъва и ако го гушкаш си е кротичък. Но досега сумарно да сме имали 4-5 такива дни и то не последователни, та се надявам да не могат да се появят по-късно тези лоши колики, за които говорите (сега е на 3м от раждането...)
Сега да питам и аз
Кога правите масаж и кога гимнастика? Аз се опитвам да ги комбинирам след баня докато го обличам, ама често той е много нервен защото сме се забавили и е време за храна и започва да плаче и нали няма как да правим гимнастика... Също така онзи ден бяхме на неонатолог и ми казаха даго оставям преди всяко хранен по корем да си вдига главата. Е да де, обаче той като е по корем или спи или реве и се дере и се надига като костенурче и много рядко седи просто и да се вдига. Иначе когато е спокоен си вдига и върти главата, но не знам как да постигна цялата програма с гимнастика и по корем като той само спи - вие как сте си разпределили времето през деня - ще се радвам, ако някой сподели да не откриваме топлата вода
Чета редовно всички теми, ама нямам време да пиша, но тази ще си отбележа специално