0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Стоека, доколкото знам вигантола е класическия препарат за витамин д - в неонатологията го даваха на Мати и доста познати педиатрите им го дават. Моята педиатърка също ни изписа Джеймисън, не знам може да го имат за по-модерен или знам ли :)
Ние се къпем в корито дето си има само анатомична извивка. Още му е малко голяма и му подлагам една гъба под дупето, че да не се изхлузва  :lol: , но само толкоз :) Много ми се иска да го изкъпя директно на мивката, но малко ме е страх, защото напоследък водата играе доста като налягане и ту е студена ту топла и да не стане точно тогава и да го попаря :? Но сме тренирали тати с ваната и се справяме много добре ;)
Благодаря за съветите за нанасяне на крема. Ще се огледам, че май го слагам на леко влажна кожа ;)
Да и на нас ни изписаха на Джеймисън явно е модерен сега :lol: с каката давахме Вигантол
*
Ходих в Комсед и вчера, и днес, в Скай сити. Вчера само погледнах, а днес със записан код, но след 1 час оглеждане едвам успях да избера 2 неща за детето. Или му няма размера, или са за момиче, не че ме бърка картинката котка мацка, ама има и надпис литъл леди. И през The Mall погледнах днес, но там пък съвсем не харесах нищо. Може и утре да направя един тур, намалението е до утре и на касата ми казаха, че може да ида пак със същия талон.
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
*
Полезни нещица си обсъждате тук :lol:.
Аз три дена си бях във Варна да оправяме.Децата още не са изписани,но и двамата са в Първа Градска вече.Днес си ги видяхме,но ти стоят на главата и не ти дават много време да стоиш вътре:(
В МД бяхме свикнали вече да си ги гушкаме за по повече и всеки ден...........
Но няма как това е положението.
Бавничко наддават ,дано да е славно:).

А това с обличането на бебешоците през зимата ми беше голяма чуденка :lol:.Аз на себе си много трудно преценявам -или ми е топло или студено :lol:.Нали за ми недоносенки и там са в жегата и още повече ги мисля после как да ги гледам........
*
За обличането съм чувала, че преди да проходят, пропълзят или изобщо да имат такова движение, трябва да са с един кат повече от нас. Когато има няколко ката по-тънки винаги може да се отнеме или добави дреха.
*
Аз пък никога не съм обличала един кат повече. Сега е с боди с къс ръкав и нещо с дълъг ръкав отгоре, долнище, чорапки и някакви папучки терличкообразни. Климатика го държа на 20 градуса, а вечер след банята го изключвам, спи в чувал с ръкави, отдолу е само по боди с къс ръкав и боса  :lol:. Живеем в къща и ако/ когато падне през нощта температурата в спалнята под 16 градуса ще включа радиатор на възможно най-ниската степен. Съвсем съзнателно. Пипам ръце, носле и крака -топли са. След изписването може би около месец поддържах малко по високи температури (22 денем и 18 нощем, първите 2-3 дни и повече),  защото новородените нямат изградена топлинна регулация, отделно за адаптация, че в родилното беше сигурно 36 градуса, не знам как оцелях, през 30 мин ходех в коридора на един прозорец, че то въздух нямаше направо.
И така, ако аз съм по къс ръкав и тя ще е по къс. До сега да чукна на дърво нито сме имали пъпки от претопляне, нито сополи. От вирусите се страхувам. А, да - завчера купихме печка за банята  8)
За къпането - в корито сме от първи ден у дома.
http://www.patilanci.bg/multifunkcionalna-podlojka-za-vana-sevi-baby. От това нещо съм много доволна, вече седнала и няма да казвам каква игра и плацикане е ... и рев като свърши банята. Доста се зачудих на едно столче, но реших още да си усложнявам живота заради кефа на детенце в коритото, нали е водолейка, та и играчки за къпане й взех.
Този вигантол вече ми става досаден, много се надявам скоро да го спираме.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
Avallon браво за обличането и температурите у вас.
Аз както писах и преди не мога да постигна ниска температура вкъщи, освен ако не държа прозорците нон-стоп отворени. Постоянната температура е 23-24 градуса.

И аз минах днес през Комсед. Слава богу нямаше нито един човек на касата, явно истерията е преминала. Направих някои дребни покупки, колкото да не е без хич - четка за зъби (да имаме като се появят  :lol:), нова залъгалка (много ги губим), гумени играчки за банята.

Вигантол не давам от 5-ти месец по преценка на педиатърката.
Вчера ни биха последната (май) хепатитна ваксина.

Mih дано скоро си вземете дечицата. Сигурно нямаш търпение вече.
Вигантол в Германия, по препоръка на всички педиатри, се дава задължително до 1 година, накой и до 2 го препоръчват

*
mishanta, Деца на Зачатие означава ли, че сдружението има отношение към зачеването им? Аз със сигурност дължа много на този форум и бих направила нещо полезно за онези, които вървят по пътя към желаното дете.

beata, моите деца са деца на Зачатие и ако те с усмивките си докосват и дават вяра
на другите след нас, които още вървят по трудния път на неслучването, ще съм истински щастлива!
Всеки усеща това със сърцето си, Зачатие е в моето до името на лекаря, който ме направи Майка!
Тук намерих всичко, подкрепа, подадена ръка и път!

Сдружението с оглед постъпленията от даренията, нашия членски внос и реклама ще отпусне
два ваучера, отделно от това Клиниките с които си партнираме също даряват процедура или друга помощ!
Подпомагаме двойки, който са изчерпали трите опита от Фонда и жени с изчерпан яйчников резерв.

Идеята със снимките е хората да разберат, че ние от Зачатие имаме прекрасни, усмихнати
и неповторими деца и с наша и тяхна помощ, те могат да бъдат много повече!

Благодаря за подробната информация. Просто исках да уточня :). Така погледнато, моите деца също са деца на "Зачатие" :).

За обличането и аз практикувам схемата "колкото за мен, толкова и за тях". След изписването поддържах около 22 градуса, а сега около 20. В момента за навън ги обличам с боди без ръкав, блузка и яке, а надолу дебело панталонче, чорапки и буйки. Понякога слагам чорапогащник, защото някак си успяват да се събуят. Завивам ги с дебели поларени одеялца, още не съм сложила чувалчетата. Вкъщи обаче всички опити да им обувам чорапи завършват с боси крака и чорапи в устата. Терлиците най-старателно се развързват и събуват. Засега използвам гащеризони с ританки. Приемам съвети за задържане на чорапите на крачето.
« Последна редакция: Ноември 23, 2014, 18:39:26 pm от beata »
*
Ок, ще давам вигантол. Не бях чувала за Девиат и Джонсън.
Относно Джонсън... хммм... моя грешка. Джеймисън са витамините, просто на мен ми звучеше твърде алкохолно марката. И някак реших, че са Джонсън.
Стоека, колко от ваксините бихте вече? Хоупче, вие слагахте ли?
*
Беата, не до отдавна ползвах това http://sladurite.com/product.php?ProductID=1404 и бях много, ама много доволна. Лятото купих едни чорапи на next, от скоро ги обувам, сега е с тях и учудващо си седят на краката. Отделно попаднах в едно магазинче на нещо което е ни терлик, ни буйка , плюшени ватирани, с ластик и отделно връзки около глезена , връзките вързвам отзад (на петите). Сравнително рядко ги събува, но и да стане това чорапите си седят. Да съм знаела, върнах се за да взема още един чифт, обаче нъц, търсих и в нета, но не намирам същите никъде. Сега пера, суша и обувам, дано издържат преди да омалеят. Поне чорапите са 5 чифта, толкова в опаковка, със силикон отдолу им пише next baby,  ако това ще ти е въобще някаква полезна информация.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
avallon, жива да си! Изглежда стархотно това нещо :D. Ще купя.
При нас чорапите се свалят целенасочено - за да се дъвчат :). Но дано това да отмине скоро.
Лили,слагаме всички ваксини,както са по календар.Имам пълно доверие нс личния им лекар.Когато,каквото каже -правим и само питам очалват ли се странични ефекти.Такива до сега не е имало.
Правят ли се някакви задължителни кръвни изследвания в 5ти-6,-ти месец?Там някъде знаехме за ниския хемоглобин мс баткото,та се чудех не е ли време да се променят основните кръвни показатели.
*
След навършане на 6м. се правят кръвните изследвания, но не зная дали са задължителни.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
След 6-тия месец са да - кръв, урина, коремна ехография.

Как сте мамчета и дечица?
Нашият глезанчо вече започва да ме търси. Като сме с други хора и някой го е гушнал по някое време помрънква и протяга ръчички аз да го гушна.
Много е миличко.

Бяхме на ресторант с приятели и си носихме столчето за маса. Голямо удобство. Така не го държи някой непрекъснато, а и той е доволен, че е на масата с всички. Само дето иска да ни бърка в чиниите  :lol:

Тази вечер спахме по-добре. Мазах го с гелче за зъбки при всяко събуждане. Той започваше да смуче гелчето и си заспиваше самичък. Само два пъти аз го приспивах.
*
Лили,слагаме всички ваксини,както са по календар.
Аз се надявах да знаете коя ваксина сте сложили и колко приема от нея. Ние например сме с четиривалентната и още от първия прием имахме някакви странични ефекти. Вторият прием ще го сложим на консултацията за пети месец.
Супер е че нямате странични ефекти!

Момичета, вижте какво открих: http://www.ofertomat.bg/Paket-za-ginekologichna-profilaktika-s-ultrazvukova-diagnostika-i-vHPV-SKRININGv-ot-Meditsinski-kompleks-d-r-Sherev-p3658.html

А ще правите ли Коледни фотосесии?
« Последна редакция: Ноември 24, 2014, 10:34:32 am от lili2011 »
avallon, аз у вас бих умряла от студ. 8O При 16 градуса вкъщи е невероятно студено. Аз лично поддържам 24 градуса, при по-малко на мен ми е студено,. Като ми е студено, нито мога да заспя, нито нищо. Това не пречи на децата да са си калени. Дъщеря ми зимата редовно хоси по къси ръкави и все й е топло. Лично аз предпочитам да е по-нормална температурата и да ходиш облечен с блузка и анцунг, отколкото да е хипер студено и да си навлечен с 200 неща. Освен това нашият апартамент е безумно студен, над гараж, изцяло външен. Дори лятото не става жега. Така, че то всичко е относително. 24 градуса у нас, на друго място може да са като 29.
<br />[link=http:
*
47Smiles,много миличко наистина :biglove: ,да си те търси сладък Дани:)
Дано ви мине по-леко периода със зъбките osi_9.
Столчето изглежда много практично наистина,иначе голямо предай нататък е  :lol: :lol: :lol:
*
meshko 106, никъде не съм написала, че живеем на 16 градуса. Казах, че ако/когато през нощта падне  толкова ще пусна радиатор в сплнята, жилището ни е т.нар отворен план (100 кв.м.), с един огромен климтик сме, деня преди да родя сложихме летяща врата на спалнята за да я отделим все пак, заради котка и прочие "дивеч", затова и сложихме радиатор. Има зиморничави хора и не зиморничави. Аз съм израстнала на парно, когато станах студентка и нямах такива опции започнах яко боледуване, ангина след ангина и 40 градусови температури, стигнах до хроничен тонзилит, с извинение задника ми беше станал на лейка и нямаше оправне, а нали уж сливиците се израстват. Вече дърта магарица вадих сливици, щото нали последствията са .... Изпатих си и съм решила да не повтарям с тази  "услуга ", зима по къс ръкав в къщи, а на вън -10, супер звучи иначе, но аз лично мисля, че това е изнежване. На 20 градуса ни е добре, както казах ръце, крака нос - топли, няма навличане с 200 неща, боди с къс ръкав, блуза , долнище, чорапи. Различно светоусещане просто и начин на расъждение. Сега аз на парно не се чувствам добре, изсъхва ми устата, гърлото, не мога да спя. Лично мнение, усещнане и както казваш всичко е относително.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
А ние от днес почмахме да си подготвяме документите за записване на детска градина за догодина септември  :). С баткото направих грешка и си мислех, че като ще започна работа и мястото ми е в кърпа вързано, но не би. Та сега от рано ще гледаме да организираме нещата.
Толкова бързо лети времето с мъници, докато се обърне човек и те станали големи  :(.