Мишанта, със закъснение прилагам двете рецепти, изпробвани и препоръчани от мъжа ми.
Пиле в крок-пот (Slow Cooker Chicken)
http://a.msn.com/56/en-us/r1RDkyNUIX8bvJIOZBNcwZuПродукти
- 1 цяло пиле
- 1 чаша вода
- 1 глава лук, нарязана на ситно
- 1 супена лъжица сол
- 1 съпена лъжица черен пипер
- 1 200 г гъби от консерва, нарязани (и с пресни печурки става)
- 1 супена лъжица соев сос
- 1/4 чаша червено вино
- 1 супена лъжица изсушен и смлян чесън (или 1-2 скилидки пресен чесън)
Приготвяне
Пилето се слага цяло в съда с останалите продукти. Готви се 5 часа на средна температура. Към края може да се прибавят нарязани картофи и моркови, които да се поднесат като гарнитура.
Говеждо на конци в крок-пот (Slow Cooker Shredded Beef)
http://addapinch.com/cooking/slow-cooker-shredded-beef-recipe/Продукти
- 400 г обезкостено говеждо месо (големи парчета плешка или рибица)
- 1 чаша говежди бульон
- 2 супени лъжици сос Worcestershire
- 1 супена лъжица Montreal Steak Seasoning (смес от сухи подправки: червен пипер, черен пипер, сол, изсушен чесън, изсушен лук, кориандър, семена от копър, смляна люта чушка в съотношение 2:2:2:1:1:1:1)
Приготвяне
Месото се поставя в съда, без да се реже. Прбавя се бульонът. Сосът Worcestershire се излива върху месото, след това се поръсва сместа от сухите подправки. Готви се 4 часа на висока температура или 6-8 часа на ниска температура.
Месото се вади от съда и се реже и разкъсва на късове и конци. Залива се със соса.
Може да се сервира върху хляб като топъл сандвич или на късове с гарнитура от зеленчуци. По желание сосът може да се сгъсти, и дори да се прибавят/сварят в него гъби.