0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Мултикукър - модели, рецепти и съвети!
« Отговор #20 -: Ноември 12, 2014, 11:22:55 am »
Смайли, аз онзи ден ги видях в Технополис и ми се стори, че са същите размери като този, който ние имаме.

*
« Отговор #21 -: Ноември 12, 2014, 11:36:47 am »
Мисля, че продават 2 размера крок пот единият 3.5, а другият около 6л
« Отговор #22 -: Ноември 12, 2014, 11:41:14 am »
Ааа, ОК, мерси  :P
*

dess_dess

• 2328
  • станах двойна мама
« Отговор #23 -: Ноември 27, 2014, 19:28:39 pm »
Доволни ли сте? И аз ги заглеждам, но на този етап, все още, събирам отзиви  :lol:

*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #24 -: Ноември 27, 2014, 22:19:01 pm »
Мултикукър и Крокпот са различни машини, гледах ги преди 2 дена. Не че разбирам каква им е разликата, но като ги гледах в магазина мултикукърите имаха много повече опции. Макар че и двете са релано електрически тенджери с незалепваща  се повърхност. Мултикукърите, които аз видях мисля, че бяха тефлон. А крокпота е направен от керамика някаква и е много по-тежък. Мисля, че мултикукъра може да вдига по-висока температура, защото видях опция за готвене на пара.

« Отговор #25 -: Декември 01, 2014, 20:46:52 pm »
Лятото си купих мулти кукъра на Панасоник и съм много доволна. Зареждам го и излизам на разходка, като се върна яденето е готово и топло  :lol: .
Родих се с тази машинка!
В интерес на истината не пече като фурна, но ми е много удобно да не вися карай печката. Пекла съм риба с картофи и стават като задушени - харесват ми. Яхнии с месо, без месо, супи - всичко става супер.

« Отговор #26 -: Декември 31, 2014, 08:20:48 am »
Здравейте, момичета!
Виждам, че скоро не сте писали, а пък и аз за пръв път се регистрирам във форум и не знам дали всичко правя правилно. Знам, че са празници и сте заети с приготовления, но ще ви бъда много благодарна, ако ми отговорите. И аз като mishanta си купих същия модел мултикукър и също като нея -за проба, защото не съм убедена, че е необходим уред. Но сега се оказа, че ме страх да го пусна. Освен това не ми е ясно какво правят програмите disinfection и custom. Бих искала да направя нещо, което е по-просто и не бих могла да объркам. Какво ще ми препоръчате? Благодаря ви предварително и весели празници.
*
« Отговор #27 -: Декември 31, 2014, 08:52:06 am »
Няма ли книжка с упътване и рецепти тоя Кукър? Сготви нещо, което правиш често, така ще си сигурна и дали има смисъл от него  :) По-нагоре има рецепти, изпитани от момичетата ако предпочиташ да е сигурно, че става в кукъра.
За програмите Мишето да пише, но тази първата според името мисля, че е за почистване. В упътването трябва да има описание, но майка ми ползваше един уред ( като голяма стъклена тенджера изглежда) на който имаше отбелязано до къде се налива вода и малко препарат, пуска се програмата и той се самопочиства, накрая само плакнеш  :D
*
« Отговор #28 -: Декември 31, 2014, 14:23:43 pm »
Записвам се в темата :wink:, мисля ,че за по натам ще ми е необходим и този уред ,че с малката много нямам време за готвене,а работа ще почвам та така.

« Отговор #29 -: Януари 06, 2015, 15:02:32 pm »
Записвам се и аз в темата. от скоро съм собственик на Делимано мултикукър и все още го разучавам, но това, което до сега съм сготвила, ни харесва много

*
« Отговор #30 -: Януари 06, 2015, 15:22:02 pm »
kriss_and да не би да е този 50в1? Гледах тези дни рекламата му и ме впечатли,пък ще видя. :wink:

*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #31 -: Януари 06, 2015, 17:54:04 pm »
Момичета , обещавам да отделя един следобед и да напиша
рецептите и впечатленията си от този уред.
За мен той е приятна изненада и почти ежедневно  използван.
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
« Отговор #32 -: Януари 08, 2015, 15:35:39 pm »
kriss_and да не би да е този 50в1? Гледах тези дни рекламата му и ме впечатли,пък ще видя. :wink:

Да, точно той е. Доволна съм за сега

*
« Отговор #33 -: Януари 08, 2015, 21:39:48 pm »

Да, точно той е. Доволна съм за сега
Ок,благодаря.

*

mishanta

• *
  • 7232
« Отговор #34 -: Януари 09, 2015, 10:39:57 am »
Започвам този пост с извинението, че аз ползвам 1 /32 от функциите
на моя кукър, защото без да се оправдавам не ми достига време за да разучавам готвейки.
Ще поправя това и първата стъпка е да си сложа двете книжки тази с инструкциите
и тази с рецептите в раницата и докато чакам танцьорката пред залата ще чета и разучавам.
Правила съм десетина рецепти и все на бавно готвене, но никога не изчаквам финала.
Това е несериозно отношение, защото за всяка рецепта си има програма, но аз готвя
в едно определено време на денонощието и не чакам 4те часа на програмата, а изключвам
кукъра когато ястието е готово! Това не е правилно при условие, че има програми
за всяка почти всяка кулинарна техника, но аз си признавам грешките и ще се поправя!
Ще се постарая да пиша тук всяка рецепта, която сготвя от тук насетне!
Последното, което готвих и много се хареса беше:

Червено ризото със свински хапки

/ ако премахнем свинското, това ястие може да бъде и постно/

Пускам кукъра на бавно готвене, на дъното му слагам малко мазнина и месото нарязано
на хапки, като се опари от всички страни доливам и малко вода, около кафена чашка вода.
Добавям кромид, праз, сухи зеленчуци микс, ориз, червен пипер, джоджен, чубрица, сол
и дозадушавам малко, слагам половин буркан домати разбърквам
и доливам вода 1/3 с ориза, засичам 20 минути и спирам.
Имам ли пресен магданоз сега го добавям, ако нямам слагам сух с горните подправки.
Кукъра поддържа температура и дори и да има малко течност
тя се поема равномерно и ориза става много пухкав и сочен.

Да Ви е сладко!

Правя едно уточнение с което смятам ще се съгласите, но при мен то е въз основа на опита...
Сравнявам кукъра с пекарната за хляб в един аспект и той е взаимност на рецептите.
Няма значение какъв е кукъра, марка, вид, цена може да сготвите каквото решите.
Нито една от рецептите сготвени от мен не е от книжката )

Правила съм - 
Леша яхния
Боб яхния
Пиле с картофи
Заешко с ориз и картофи
Пиле с кисело зеле и ориз
Пиле с прясно зеле ... тези се сещам в момента!

« Последна редакция: Януари 09, 2015, 10:45:42 am от mishanta »

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.

*

dess_dess

• 2328
  • станах двойна мама
« Отговор #35 -: Януари 12, 2015, 11:16:26 am »
Мише,

а какъв точно е твоят уред, ако може линк :lol: Че зяпам в Амазона едни за 14.99 лири и другият за 19.99 ама се чудя, кой да е и изобщо, дали от тези двата да избера единия или да търся други :lol:

http://www.amazon.co.uk/Andrew-James-Tempered-Removable-Temperature/dp/B00C7SD5B4/=sr_1_7?s=kitchen&ie=UTF8&qid=1420726637&sr=1-7&keywords=Slow+Cooker

Незнам, дали изобщо за тези машинки говорите :oops:
« Последна редакция: Януари 12, 2015, 11:18:24 am от dess_dess »

*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #36 -: Януари 12, 2015, 22:30:54 pm »
това не мисля, че е същото, ни да кажат тези, които имат мултикукъри . Онези имат много програми, което ме води на мисълта, че имат възможност да вдигат по-високи температури и има повече контрол над температурата

*

mishanta

• *
  • 7232
« Отговор #37 -: Януари 13, 2015, 06:45:18 am »
Деси, моя е ТОЗИ в магазина ми казаха, че ги правят на същото място където и Делимано,
дори чисто визуално с най-най първия им модел е 1/1...

Следващия белия на Ариели също прилича на следващия на Делимано 50/1  :lol:
Това което ти показваш, прилича на крок пота на Цигу.
Ако съм схванала правилно разликата между двете е, че кукърите имат плътно затворени
капаци с механизъм, а крок-пота прозрачен капак, ако бъркам Цигу, да ме поправи!
Но и тези разлики, като чета рецептите на крок пота вероятно не са решаващи,
защото рецептите си приличат, това са уреди от различни производители,
търсещи иновация и място на пазара.

*

dess_dess

• 2328
  • станах двойна мама
« Отговор #38 -: Януари 13, 2015, 22:03:12 pm »
Мише благодаря

то иначе и аз се зачудих на тези цени в Амазона и на цените на закупените от вас джаджи :lol: Като поразгледах с моя английски :wink: има и по-скъпи модели, ама ще ми дойдат малко по-соленки на джоба :o Ех, тази цена, така да ми хареса :P

« Отговор #39 -: Януари 14, 2015, 07:04:34 am »
Деси,
според моето скромно мнение крок пота и мултикукърите са различни уреди. Аз си взех мултикукъра като на Мишето ето от тук http://www.techmart.bg/products/listing//search/%D0%BC%D1%83%D0%BB%D1%82%D0%B8%D0%BA%D1%83%D0%BA%D1%8A%D1%80. Доставката е безплатна. Не ми хареса инструкцията за употреба, защото няма добро описание на програмите, но все не ми остава време да им пиша. А крок пот скоро бяха пускали в Лидл за 45 лв.