Започвам този пост с извинението, че аз ползвам 1 /32 от функциите
на моя кукър, защото без да се оправдавам не ми достига време за да разучавам готвейки.
Ще поправя това и първата стъпка е да си сложа двете книжки тази с инструкциите
и тази с рецептите в раницата и докато чакам танцьорката пред залата ще чета и разучавам.
Правила съм десетина рецепти и все на бавно готвене, но никога не изчаквам финала.
Това е несериозно отношение, защото за всяка рецепта си има програма, но аз готвя
в едно определено време на денонощието и не чакам 4те часа на програмата, а изключвам
кукъра когато ястието е готово! Това не е правилно при условие, че има програми
за всяка почти всяка кулинарна техника, но аз си признавам грешките и ще се поправя!
Ще се постарая да пиша тук всяка рецепта, която сготвя от тук насетне!
Последното, което готвих и много се хареса беше:
Червено ризото със свински хапки
/ ако премахнем свинското, това ястие може да бъде и постно/
Пускам кукъра на бавно готвене, на дъното му слагам малко мазнина и месото нарязано
на хапки, като се опари от всички страни доливам и малко вода, около кафена чашка вода.
Добавям кромид, праз, сухи зеленчуци микс, ориз, червен пипер, джоджен, чубрица, сол
и дозадушавам малко, слагам половин буркан домати разбърквам
и доливам вода 1/3 с ориза, засичам 20 минути и спирам.
Имам ли пресен магданоз сега го добавям, ако нямам слагам сух с горните подправки.
Кукъра поддържа температура и дори и да има малко течност
тя се поема равномерно и ориза става много пухкав и сочен.
Да Ви е сладко!
Правя едно уточнение с което смятам ще се съгласите, но при мен то е въз основа на опита...
Сравнявам кукъра с пекарната за хляб в един аспект и той е взаимност на рецептите.
Няма значение какъв е кукъра, марка, вид, цена може да сготвите каквото решите.
Нито една от рецептите сготвени от мен не е от книжката )
Правила съм -
Леша яхния
Боб яхния
Пиле с картофи
Заешко с ориз и картофи
Пиле с кисело зеле и ориз
Пиле с прясно зеле ... тези се сещам в момента!