Привет
Честити две сърчица,
Линаполи ЗА стерелизатора - купих си първия път от продавалника за 25 лв. ползвах до откат, въпреки, че кърмех. Зърната за кърмене, помпата, биби, лъжички, шишета, всичко минаваше от там. После като минахме само на Ам, още повече. До към годинка ползвах. Хич не съм фен да падне бибата или лъжицата навън(случва се) и после само с миене да минем. От предишната отчетна в мамата имаше момичета, които само миеха с гореща вода, бебетата им бяха с диария до шести месец и какво ли не. Мерси съм аз за такова закаляване. А методът с тенджерата ми се струва супер праисторически, като знам, че поне 10 минути трябва да ври за да утрепе всичко. То и като ток излиза супер скъпо. Сегашния ми стерелизатор пак е втора употреба, Нуби и после ще подтплям и бурканчета храна в него, цикълът е 5 минути.
За комплектите - аз сама си направих
Безумни са 50лв. за такова нещо! Предния ми струваше 17 евро с две одеала от ларедут, сегашния 16 долара
linapoli, честити ти сърчица
Ще го карам на зехтин. А за къпането преди 6-ти месец няма да ползвам никакви шампони, сапуни и т.н. Водичка смятам е напълно достатъчна.
Извинявай, но защо зехтин? Той е тежък за бебешката кожа и няма близък липиден състав. Ако искаш натурално масло, подходящи са бадемово, гроздови семки, макадамия, кайсиево. Аз съм взела първите две.
А до 6 месец без сапун...бебето се поти, повръща, тече му кърма в гънките....ако не миеш със сапун много бързо се разранява кожата, това са все бактерии, мирише гадно...купи си пак "масло" за вана, тип Себамед. Капваш няколко капки във ваната и къпеш бебето. Директно на кожата нанасяш при нужда. Аз съм взела едно без парабени и петролени продукти от айхерб, после ще минем на Дав бейби, тук педиатрите много препоръчват Дав за бебета!