Yanichka, честити ритничета и малка дама. Колко много хубави новини накуп, май това е компенсация за търпението ти Каква е техниката на която те гледаха, доволна ли си от midwife? Интересно ми е как е в UK, дали наистина тук сме толкова по-добре. Моите слаби наблюдения са от държавни болници и GP там и си спомням, че зависи от квартала. По-хубав квартал по-добра болница и персонал
В болницата където се правят скановете, ама не в специализирано звено, ами в отделението за проследяване на бременност техниката е като в частните клиники в България. Изображението се показва на едни екрани като плазмен телевизор. Точно като на кино си. Има един екран на който гледа оператора и един на стената срещу кушетката, който е за мен.
Иначе от акушерките съм супер доволна. Тук гледат да не разстройват бременните. Това да кажеш, че си депресирана докато си бременна е най-страшното нещо. Така че се отнасят супер внимателно - обясняват, успокояват те.
Проследяването е същото като в България по здравна каса, но ако имам притеснения винаги мога да отида в спешното и след 20-та седмица в отделението за следене на бременни. И всичко е напълно безплатно, включително лекарствата и витамините. Иначе това трябваше да ми бъде последният скан, но заради ниската плацента ми дадоха още един.
А иначе за болниците не зависи от квартала, защото ние сме в доста хубав и скъп квартал, но болницата към която съм разпределена отговаря и за квартали, които се водят като гета. А иначе е с едно от най-добрите родилни отделения в Лондон и Дейвид Бекъм е раждан там.
Другата абсолютно безсмислена дреха според мен са камизолките. Бяха ми дали около 10 камизолки, които никога не сложих. При бебетата са най-удобни бодитата, гащеризончетата и ританки. Другите неща са за фотосесия.
Момичета, това са супер полезни съвети, ама простете моето невежество - не ми е ясно кое какво е. Като чуя камизолки и почвам да се чудя - сега това какво е?
Успешна седмица на всички!
И още нещо да питам - това нещо стерилизатора, ако бебето е на кърма за какво точно служи? И може ли да се замести с нещо друго - например тенджера с вряща вода или знам ли и аз?