0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните №93
« Отговор #620 -: Януари 23, 2015, 22:13:41 pm »
Аз ако тръгна да ви разказвам какви глупости си мисля, ще решите че съм побъркана.
Снощи например си слагам глобулка и като реших, че съм я сложила много дълбоко и сигурно съм направила нещо на тапата и не можах да мигна цяла нощ. Само чаках нещо да се случи.
И като не можаха днес да хванат тона на бебето и вече тотално откачих.

petqni, не мисля че може с обикновени слушалки. Може би не са ги слушали и все си мисля колко готино им е било - не са се притеснявали от нищо.
И аз си мислех, че няма да издържа дълги периоди без прегледи и в България си ходех през 2 седмици и едвам издържах. Ама като те принудят и нямаш кой знае какъв избор и търпиш някак. Е с повече глупости в главата, ама...
Яничка, защо толкова рано са почнали да ти длишат тоновете? В БГ почват към 24-25 седмица.
« Отговор #621 -: Януари 23, 2015, 22:20:37 pm »
Аз четох някъде, че можело дори като си сложиш пръстите на корема и натиснеш малко да усетиш и бебешкия пулс. Е пробвам , но май си напипвам моя хахахаха
Иначе не се притеснявай, със сигурност не само ти си мислиш глупости, аз един ден също много се притесних за тази тапа. То за това от една страна не е хубаво да си чел за какви ли не възможни усложнения, но все си казвам, че е много по-добре да си информиран, иначе незнанието е блаженство, щото каквото и да става ти си спокоен :)
*
« Отговор #622 -: Януари 23, 2015, 22:25:41 pm »
Яничка, защо толкова рано са почнали да ти длишат тоновете? В БГ почват към 24-25 седмица.
Стандартна процедура. Тук има три вида акушерки, които следят бременността.
Тия дето бях днес при тях мерят кръвно, питат те дали си добре и с една машинка подобна на много малък ехограф, но без картина слушат тоновете. Тоест не е запис на тонове, при който ти слагат нещо като колан и т.н.

То за това от една страна не е хубаво да си чел за какви ли не възможни усложнения, но все си казвам, че е много по-добре да си информиран, иначе незнанието е блаженство, щото каквото и да става ти си спокоен :)
Според мен е по-хубаво да си чел, защото днес в една група, в която пиша едно момиче каза, че са й се обадили от болницата че има инфекция в урината и веднага трябва да почне прием на антибиотик. И тя питаше какво билково лечение може да приложи, защото не искала да пие антибиотика. Та отдолу бяха едни препоръки, не ми се говори...
Аз бях в същата ситуация по Коледа и понеже знам колко е опасна инфекция в урината, антибиотика го взех още в болницата като ми го предложиха.

26.09.2019
« Отговор #623 -: Януари 23, 2015, 22:39:47 pm »
Така е Яничка знам, но ето сега за тези мойте подувания много се притесних, защото съм чела от какво може да се получава, въпреки че има вариант и да няма никакъв проблем. И при мен най-вероятно е така, щото качих 10кг. за малко повече от месец и мисля, че това беше прословутия йо-йо ефект от диета. Преди диетата пак бях качила килограми и сутрин се събуждах подута без да съм била бременна.
« Отговор #624 -: Януари 23, 2015, 22:57:20 pm »
Яничка слушали са ги навремето то като е нямало ехографи...само тонове са слушали с едни допотопнии слушалки  :lol: питайте майките си те ще ви обяснят :lol:
По време на бременост се задържат течностти и се подуваш важно е да не е нещо тревожно...
*
« Отговор #625 -: Януари 23, 2015, 23:36:22 pm »
Яничка слушали са ги навремето то като е нямало ехографи...само тонове са слушали с едни допотопнии слушалки  :lol: питайте майките си те ще ви обяснят :lol:
По време на бременост се задържат течностти и се подуваш важно е да не е нещо тревожно...

Не е било само на времето ;)
Като лежах за задържане в 26г.с. в МД в София и лекарят беше назначил да ми правят запис на тонове 8O Акушерките само мрънкаха, че такова малко бебе, какви тонове, какво чудо, гонеха го по корема ми - абе губехме си по един час в глупости с и без това потрошения им апарат :lol: Но имаше една не много стара, но по-възрастна и много стегната акушерка и като ми цъфна в стаята с една дървена слушалка, дето прилича на тромба малко и се 8O 8O 8O. Но пък тя винаги намираше пулса на бебето и дори първия път реши, че съм в по-голяма г.с защото бяха доста силни тоновете, а и на мен корема си ми беше грамаден по начало :lol:

Иначе за пола - вътрешно си знаех, че ще е момче и се роди момче. Сега да ми разправя някой такива предчувстия ще му се изсмея, ама ей ме на, без да съм имала пристрастия какво ще е - познах :lol:
« Отговор #626 -: Януари 23, 2015, 23:57:05 pm »
Да,Моусит точно на тромба прилича,а аз не можах да се сетя точната дума :lol: ама нали съм по маѝчинство простено ми е :lol:
Лека бременост момичета и мислете позитивно :D
« Отговор #627 -: Януари 24, 2015, 20:19:24 pm »
Здравейте,дунди  :lol:
Минавам само да кажа,че съм добре,така да се каже свършва 3 месец и смятам,че прескочихме трапа.Вчера ми беше първата ФМ и беше невероятно!Бебетата не се спряха,то беше изпъване,обръщане,махане с ръчички,а за финал долното бебе така изшути другото в главата,че....  :lol:
Едното ще носи сини гащи според док,а другото не се видя ясно и още има интрига по въпроса.Но вече стават все по-истински малките човечета.
Лека вечер и до скоро!
*
« Отговор #628 -: Януари 24, 2015, 20:55:55 pm »
Минавам само да кажа,че съм добре,така да се каже свършва 3 месец и смятам,че прескочихме трапа.Вчера ми беше първата ФМ и беше невероятно!Бебетата не се спряха,то беше изпъване,обръщане,махане с ръчички,а за финал долното бебе така изшути другото в главата,че....  :lol:
Едното ще носи сини гащи според док,а другото не се видя ясно и още има интрига по въпроса.Но вече стават все по-истински малките човечета.
Лека вечер и до скоро!
В коя седмица точно си,аз съм в 10 и незнам кога ще се зарадвам на някакво развитие и нещо по-интересно с мъничкото,като движението му
*
« Отговор #629 -: Януари 24, 2015, 20:56:32 pm »
Много хубави новини, Вилилили. Лека бременност!
*
« Отговор #630 -: Януари 24, 2015, 21:24:26 pm »
Лека вечер и до скоро!

Браво, Вилили! Така да е до края!
« Отговор #631 -: Януари 24, 2015, 22:54:40 pm »
Лека вечер и до скоро!
честито Вилили!твойте големи бойща ще правят от сега нататък щом от сега се удрят  :D
« Последна редакция: Януари 25, 2015, 00:17:26 am от shinzou »

Make an ovulation ticker
Дядо го няма-04.08.2015 г.
*
« Отговор #632 -: Януари 25, 2015, 10:19:38 am »
ВиЛиЛи, много весел преглед сте имали :)   Все така до края!

Аз също прескочих 12тата седмица.. и взех че върнах закуската тази сутрин. Така ми се пада, като се оплаквам че нямам никакви признаци :)

« Отговор #633 -: Януари 25, 2015, 13:34:53 pm »
Браво момичета-радвам се за вас,че сте добре!
Някой знае ли дали има новини за Кат кат?
От 22-ри не е писала!Дали не се обеби, и не гушка вече  малката принцеса?
« Отговор #634 -: Януари 25, 2015, 13:38:12 pm »
Даааа, чакаме прекрасна новина, Cat-cat  :D
« Отговор #635 -: Януари 25, 2015, 14:11:24 pm »
shinzou,мойте малки гъзета ще са бойни със сигурност.Аз имам черен колан по таекуон до,а баща им е джудист,така че спарингите са гарантирани,но не очаквах да се почнат толкова от рано  :lol:
uBu,прегледа ми беше на 12г.с+5 дни,това беше първата ФМ и явно док беше много сигурна за сините гащи щом ни каза,защото тя избягва да дава несигурна информация  :wink:
Тя кат-кат е сигурна,според мен,просто е въпрос на време да успее да пише тук. :D
Приятна дъждовна неделя на всички!
« Отговор #636 -: Януари 25, 2015, 14:28:34 pm »
Ехооо, тук някой ни търси май :) Момичета ще ви изненадам сигурно, но аз още не съм родила  :oops: Вчера ми падна тапата, така че се надявам моята принцеса да се присети, че трябва да се роди тези дни :) Вече много се вълнувам!
На всички Вас пожелавам прекрасна и спокойна бременност и щом имам новина ще пиша веднага!
*
« Отговор #637 -: Януари 25, 2015, 14:48:08 pm »
Catcat, така като гледам ще вземеш да родиш баш на термина, който виждам според лентичката ти :-))) Леко раждане и прекрасна първа среща ти желая.

26.09.2019
« Отговор #638 -: Януари 25, 2015, 14:55:45 pm »
Catcat,стискаме ти палци всички,с теб сме !!!
Приятна среща ти пожелавам и леееееееееееко раждане!
« Отговор #639 -: Януари 25, 2015, 15:14:43 pm »
Ееее Сatcat, тъкмо реших,че вече си родила.... :lol: стискам палци да мине леко :lol:
ВиЛиЛи много се радвам за теб и твоите малки бандити :lol: