lilitu, аз имам най-безсимптомната бременност, която можеш да си представиш. Ако не беше задъхването при ходене и леко изпъкналото коремче, изобщо нямаше да вярвам че съм бременна. Е имам и някой екстри като силно обоняние и проблем с някои храни, но вече си свикнах с тях и не ги броя. И честно да ти кажа, понеже съм била бременна с повръщане и другите симптоми, варианта без е в пъти по-добър. Така че се радвай, че няма симптоми
Mari Mari, стискам палци за резултатите. Сигурна съм, че всичко ще е ОК.
Bella Isabella, и моята имунна система я няма откакто съм бременна. Много ми помогна Биозин Мама и витамините, които пия. Те даже са с фолиева киселина вътре и ще си ги пия така през цялата бременност, да сме живи и здрави. Английски са и за България май са малко скъпи, но тук ми ги изписват акушерките и са безплатни.
Относно кашлицата. Тук е разпространена така наречената магарешка кашлица и даже има ваксина за нея (ще ми я сложат в 24-та седмица). Та аз точно като се прибрах от България и я хванах. Беше ужасно. Но ми дадоха една рецепта, с която се оправих за 2 дни.
Режеш една глава лук на кубчета. Заливаш я в купичка с 1 лъжица мед или 1 лъжица кафява захар (аз го правех с мед). След известно време лука ще почне да пуска сок. Вземаш по една супена лъжица от сока на 1 час. Лука се сменя на 12 часа с нов.
На мен като ми понамаля кашлицата и разредих приема през 2-3 часа.
Също така много чай с мед и лимон и супи с чесън. Дано да ядеш, аз много го обичам. Всеки път като ходя в среда с повече хора или в болницата и после взимам доза чесън за дезинфекция.
kati_vm е много права за предпазването от грип. Аз в България не мърдах без маска никъде, защото там всеки ти кашля в лицето без да се съобразява. Имах даже един случай дето една бабичка в една лаборатория ми направи забележка, не ми ли било неудобно да ходя с маска. Аз й теглих една наум и си казах, че здравето на бебето е най-важното и няма да обръщам внимание на такива хора.
Извинете за дългият пост