0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните №93
« Отговор #480 -: Януари 08, 2015, 18:23:28 pm »
добре дошла АлексН!зеленчуци аз пък взимам от магазините за плодове и зеленчуци,но напоследък ми допадат плодовете на Билла и от там купувам.зависи какво търсиш най-вече за вносните плодове и зеленчуци
Кати много вкусно звучи   :hungry:

Make an ovulation ticker
Дядо го няма-04.08.2015 г.
*
« Отговор #481 -: Януари 08, 2015, 20:00:11 pm »
В интерес на истината, мъжът ми ненавижда задушените броколи с морковчетата. Само аз си ги ям. :)
« Отговор #482 -: Януари 08, 2015, 20:09:39 pm »
Ние започнахме само да бланшираме броколите и да ги ядем на салата със сол и лимон. По-вкусни са ни от печени или задушени и хрупкат.
На мен ми мина мерака за туршии и кисели краставички, от три седмици съм на вълна филии с шарена сол и сода с много лимончета вътре. Два литра сода и един лимон на ден си изгризвам.
Странното е, че апетитът за сладко го няма, дори за кафе.

Аз бях на преглед на 6,01, всичко с  мен и бебка е наред, тя много мърда, казааха да не ги мисля килограмите (то на думи звучи лесно, ама съм +11) и те така.

при нас днес е -26, усеща се като -38 сутринта, а имам да излизам :lol:
[/url][/url]
*
« Отговор #483 -: Януари 08, 2015, 23:55:47 pm »
Вярно че и замразените зеленчуци се броят - редовно готвя с грах, морковчета или броколи :)
Идеята за бланширани броколи ми хареса, ще пробвам.

« Отговор #484 -: Януари 09, 2015, 00:03:12 am »
Аз съм вече в 16 г.с. и до сега нито киселини съм имала, нито съм повръщала или някое друго неразположение. Голям късмет имам до сега. Чета из нета за субпродуктите, че били полезни за хемоглобина, но пък някъде пише да не се консумиратбпо време на бременност. Не че толкова ям или ми се яде, но като идем на заведение мъжо все си поръчва някои дреболийки и аз не мога да не боцна.  :aerobik: А и да питам относно ПКК за левкоцитите и СУЕ разбрах, че е нормално да са завишени видях, че глюкозата ми е занижена  :balk_88: Видях го чак вкъщи и затова не попитах Доки дали е нормално.
« Отговор #485 -: Януари 10, 2015, 09:26:00 am »
Добро утро,коремчета!
Чета ви постоянно и виждам че всички сте добре.Обсъждате киселините,при мен помага много содата.Аз си взех първия изпит ,остават още два ,но и те ще минат до като влезна в деветия месец.Иначе сме готови за бебчо вече с всичко само не съм почнала да пера и гладя дрешките,багажът ми също е стегнат за болницата.Само бебо да изчака да влезнем в деветия месец и мама да си си вземе изпитите  :D .А и няма да се пререждаме преди Кат кат и нейната принцеса.
Това е за сега от нас,продължавам да ви чета и се надявам да успея скоро пак да пиша.
Хубав ден  :D :D :D

*
« Отговор #486 -: Януари 10, 2015, 18:08:10 pm »
Седя и си се чудя (ама все още не съм взела да се притеснявам)... тези от вас, които са около моята седмица, имате ли коремче вече? На мен ми се появи някакво около 12-13 седмица и от тогава не е мръднало изобщо. Гледам снимки в нета, има жени с огромни кореми в моята седмица, а моето едно все едно съм преяла.
И да ви кажа тия мисли идват от честотата на прегледите в Англия. Направо герой ще изляза. Последният ми преглед беше на 15.декември, а следващият е на 6.февруари. Да лудне човек.

26.09.2019
*
« Отговор #487 -: Януари 10, 2015, 18:34:46 pm »
Седя и си се чудя (ама все още не съм взела да се притеснявам)... тези от вас, които са около моята седмица, имате ли коремче вече? На мен ми се появи някакво около 12-13 седмица и от тогава не е мръднало изобщо. Гледам снимки в нета, има жени с огромни кореми в моята седмица, а моето едно все едно съм преяла.
И да ви кажа тия мисли идват от честотата на прегледите в Англия. Направо герой ще изляза. Последният ми преглед беше на 15.декември, а следващият е на 6.февруари. Да лудне човек.
Здравей, Яничка,  аз мисля че е индивидуално. Моят корем нарастна доста в началото след 11-12 седмица сега съм в 23 и горе долу отговаря за този срок. Мъжът ми мислеше, че ще става все по- голям и по-голям и сега се чуди защо не расте.  За съжаление аз натрупах доста килца в началото, защото не повръщах, а гаденето ми не беше силно. Но важното е всичко да е наред, а килцата ще ги сваляме живот и здраве.
« Отговор #488 -: Януари 10, 2015, 18:47:59 pm »
Яничка хич не се чуди коремчето ще ти стане по голямо като бебчо стане по-голямо :lol: рано ти е още има време ще се видиш с корем,после ще се чудиш как да ти се прибере :lol: женска му работа все няма угодия... :lol:
Каткат чакаме те мила и стискам палци всичко да мине леко :)
« Отговор #489 -: Януари 10, 2015, 20:26:36 pm »
Маринче вече ти е време да стягаш багажа и дрешките ги пери,за да не изненада бебчето  :hangdry:
Яничка понеже повръщах до миналият месец коремчето започна да се показва чак към 14 г.с, а утре съм влизам в  20 г.с. и имам чувството че корема ми от ден ден става все по-голям  preggo .днес реших да пробвам  3 чифта дънките,понеже все долници нося  в 2-та  ми стават до ханша,а 3-ят ще мога да нося до края на месеца.сигурно съм сложила някое килце след празниците в повече  :oops: аз от сега се чудя как ще се прибере моят корем  :lol:
Каткат готвите ли се за срещата с малката принцеса  :stroller:
ох днес ме хванаха гадните киселини :(

Make an ovulation ticker
« Отговор #490 -: Януари 10, 2015, 21:51:20 pm »
Здравейтее  :bighug: Радвам се, че ни мислите! Ние още сме си в пакет и съм все по-нетърпелива да я видя и нагушкам малката  ylinfant Чувствам се добре, вече имам стягащи контракции, но нищо повече. Следим я бебка добре ли се чувства, предвид узрялата ми плацента и засега е ок.
За корема - моят в осми месец порастна много и тогава ми излезнаха и малко стрии от едната страна.
Пожелавам на всички тук леки седмици, оставащи до термин и прекрасни бебета! 
*
« Отговор #491 -: Януари 10, 2015, 22:35:40 pm »
Catcat, срещата при теб е вече толкова близо. Нека бъде успешна и приказна!
Аз в интерес на истината имах съвсем различни представи за моята бременност. Мислех, че ще повръщам, че ще пълнея, а нищо такова не се случи, за което разбира се трябва да се радвам. Ама като не мога да видя дали бебо е добре и от време на време почвам да си мисля глупости.
Иначе към момента съм точно толкова килограми, колкото започнах процедурата.

26.09.2019
*
« Отговор #492 -: Януари 10, 2015, 23:06:53 pm »
Индивидуално нещо са и килограмите, и коремът. Първия път започна да ми личи чак в края на шестия месец (а не съм чак толкова пълна, 61 кг на 170 см бях). Втория път просто коремът ми не спадна след стимулацията и в началото на четвъртия взеха да ме поздравяват за това, че съм бременна.

« Отговор #493 -: Януари 11, 2015, 04:45:28 am »
хихи...аз до шести месец почти нямах корем, даже в 20 седмица на ехографията мислиха, че съм за първата, в 12 седмица. Това не пречи да съм бързо развиващ се слон и да съм вече +12 :? а остават още три месеца...дано поне на 16 кг. се спра.
[/url][/url]
*
« Отговор #494 -: Януари 11, 2015, 15:04:56 pm »
Yanicka, хич не ги мисли корема и килограмите.
Аз и при двете бременности свалях много килограми в началото, без да съм повръщала. Започваше да се появява корем едва след 6-ти месец. До 7-ми месец спокойно минавах за понапълняла. Родих и двете си деца на килограмите от забременяването ми, за което бях много доволна естествено. Всички ми се чудеха как става така, даже и в ЖК се бъзикаха, че съм особен случай. Важно е бебчовците да са си добре и да наддават. Моите мъжлета ги родих едното 3.700 кг и 54 см, а другото 3.350 кг и 52 см.

Catcat, много скоро ще се гушкаш с твоята принцеса. Леко и безпроблемно раждане!

На всички останали момичета - по-малко притеснения и лека бременност!

« Отговор #495 -: Януари 11, 2015, 15:18:52 pm »
моя корем започна да се появява след като спрях да повръщам.вече се вижда  :wink:  миналият път бях с началните килограми,заради повръщането,а сега съм качила поне 2 кг. сигурно  8) за стрии се оглеждам засега нямам,ама мажа коремчето с универсален крем.ако се появяват ще си взема нещо за стрии.

Make an ovulation ticker
*
« Отговор #496 -: Януари 12, 2015, 12:01:35 pm »
Привет мили момичета,

и аз да се разпиша. След почти 3 седмично лежане съм на крака и на работа. Близките ми въобще не са щастливи от факта, но засега се чувствам добре. Имам само едни леки болки ниско в корема като придърпване и тежест, но нали растем, наместваме се, предполагам е нормално :)

yanicka и аз днес започнах да карам 13 седмица и с малко фантазия имам коремче. Но като хапна малко и се подувам. Още не са ме забелязали, а колежките ми са с много зорко око  :lol: :lol: :lol: Ще я видим тази работа с коремчетата  8)

Иначе да ви запитам за ранен скрининг някой ходил ли е във Фемина? Или къде бихте ми препоръчали да го направя? Аз още не съм се спряла на лекар и не съм се записала за ЖК  :?

И от по-опитните мами, бихте ли препоръчали някакъв крем срещу поява на стрии?

Благодаря ви и усмихнат снежен ден ви желая  :D
*
« Отговор #497 -: Януари 12, 2015, 12:34:03 pm »
Здравейте дами!

Желая ви лека бременност на всички и аз се надявам някой ден да се присъединя към тази теми. Исках да отговоря на Белла за въпроса относно стриите : най-доброто средство е свинска мас без сол - мажеш се обилно след баня. Другото средство е кокосово био масло. В случай, че имаш много силни сърбежи при разпъване на кожата можеш да се мажеш по няколко пъти на ден, като изчакваш да попие хубаво мастта. Лично аз имах стрий от хормоналните медикаменти, които приемах и в рамките на 1 година ги махнах с домашен крем, който си правя от био масла. Имам приятелки, които изкараха бременността си, като се мажеха обилно със свинска мас без сол и не получиха дори и една стрия. Всички останали продукти на пазара са първо много скъпи и второ вътре има доста химия, а и резултата на финала, може да не е според очакванията ти.

Успех!

« Отговор #498 -: Януари 12, 2015, 12:41:35 pm »
Bella Isabella, ходила съм във Фемина на 2 фетални морфологии и на скрининг съответно -първият път при д-р Цолова, вторият при доц. Димитрова. Изключително по-доволна останах от д-р Цолова. Иначе хубавото там е, че имаш включена и гемнетична консултация след скрининга.
<br />[link=http:
« Отговор #499 -: Януари 12, 2015, 12:43:32 pm »
Момичета гледам за килограми и апетит сте говорели.Аз до края на миналият месец си хапвах нормално ,но сега ми се е отворил един апетит и както не бях качила килограми до сега изведнъж съм с +2 ,но се успокоявам че и бебчо е добре и предният понеделник го измериха 2100гр.Не ме разбирайте погрешно за кг ,но по принцип съм с наднормено тегло и много ме притесняват.
Bella Isabella аз в началото използвах на Чико,след като свърши си купих на Мустела.И от двата останах доволна поне за сега,но аз си мисля че всичко е до кожа и дали е предразположена на стрий и как ти нараства коремчето.