0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните №93
« Отговор #360 -: Декември 12, 2014, 06:59:09 am »
Додо, бременната ПКК не е като на нормалните хора, споко  :wink:. Повече или по-малко показатели са извън норма и това е ок, спокойно си изчакай срещата с лекаря.
*
« Отговор #361 -: Декември 12, 2014, 11:53:01 am »

Пия за кашлицата бабини илачи (сок от лук с мед), защото докторите в Англия са точно на обратната страна на тия в България. Ако в родината дават антибиотици на ляво и на дясно, то тук трябва да си много зле, за да ти дадат лекарства. Особено това важи за бременни и деца.
Казах на акушерката, че кашлям а тя каза да пия лимони с мед и да не се притеснявам, че ще се оправя. И аз това и правя, щото така или иначе лекарства от аптеката без рецепта няма как да си купя.

Yanicka, пий си бабините илачи, но се и наблюдавай. Аз се лекувах с бабини илачи около 2-3 седмици и си докарах страхотни белодробни хрипове, заради които искаха да ме оставят в болница. Накрая се наложи да пия антибиотик, и то 10 дни, но всичко това ми се случи в края на бременността и нямаше проблем за бебчо, защото всичко вече му беше оформено. Не знам как е в твоя период на бременност, но ако се почувстваш по-зле, задължително отиди на пулмолог. Имай предвид, че силна кашлица може да предизвика и контракции. Дано не стигаш до такива ситуации и скоро да се отървеш от кашлицата.

*
« Отговор #362 -: Декември 12, 2014, 13:21:12 pm »
Антибиотик няма проблем да се пие по всяко време на бременността. Аз с третата пих в 10г. с. заради уши. Все пак дори кърмачета се лекуват по този начин. Важен е изборът на лекарството.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #363 -: Декември 12, 2014, 13:31:30 pm »
mgstra, аз понеже следя бременната тема от има няма 3 теми, та като почнах да кашлям веднага се сетих за теб. Но понеже акушерката ми каза, че едва ли ще ми дадат лекарства, а и от бабините неща кашлицата сериозно намаля и вече я усещам доста слаба и само в горната част на гърдите, та затова реших да не ходя при GP, само да се обяснявам.
Лошо при мен е, че аз попринцип не трябва да пия антибиотици и то от детството си, а не само за тия девет месеца. Така че винаги когато успея да мина без тях се радвам.

Додо, моята кървна картина още в 8-ма седмица беше разбъркана. След 1 седмица ще видя сегашната как е. Така че не се притеснявай.

Относно изследването на очите за раждане. На мен ми разширяваха зениците и ми отне цял ден. На всяко слагане на капки ме поставят на един апарат, който е меко казано ужасен и гледат. И така 3 пъти. А отнема цял ден, защото около 3-4 часа съм в клиниката и час вечерта почвам да виждам горе долу нормално. Аз съм с 4.5 диоптъра късогледство и астигматизъм на едното око.

26.09.2019
*
« Отговор #364 -: Декември 12, 2014, 14:32:51 pm »
Радвам се, че отшумява кашлицата, дано скоро напълно изчезне.

Рафаила, на бебчо явно му е добре на топло при мама. Но ти му кажи, че и после пак ще си е добре, така че да не се подмотава много. Леко и безпроблемно раждане!

« Отговор #365 -: Декември 12, 2014, 15:07:51 pm »
Благодаря ти,Мгстра:)
Днес бях на преглед-ни контракция,ни разкритие...
Май ще го попренося моя мързеланчо. Иначе е 3 700г.
нищо не зависи от мен...
« Отговор #366 -: Декември 12, 2014, 15:18:38 pm »
Рафаила то си е нормално като за първа бременост да преносиш ....споко,всичко ще е наред в добри ръце си :) док ти хареса нали? :) Много ми е симпатична на мен жалко,че не успях да съм при нея щях да се чувствам много по-спокойна...айде чакаме с нетърпение скоро да се похвалиш :D
« Отговор #367 -: Декември 12, 2014, 17:06:03 pm »
Алекс,много ми допадна доки и на мен:) много позитивна и експедитивна:)бързо взима решения,но се съобразява и с пациента. Дай Боже вс да е наред:)
« Отговор #368 -: Декември 12, 2014, 19:34:37 pm »
Блу_Скай едната позната ми каза че на нея са и ги разширявали.може би има някакво значение дали си + или - и дали имаш стегматизъм или нещо друго.моя диоптер е 4.5.и 5 .ще видим като отида на преглед догодина.
Рафаила още няколко дни ти остават до раждането.пожелавам ти леко раждане и бързо възстановяване

Make an ovulation ticker
Дядо го няма-04.08.2015 г.
*
« Отговор #369 -: Декември 12, 2014, 20:44:00 pm »
Сигурно си права. Аз нямам астигматизъм.

« Отговор #370 -: Декември 13, 2014, 08:57:54 am »
Мерси, Лили  :balk_184:
*
« Отговор #371 -: Декември 14, 2014, 17:38:38 pm »
Добра неделна вечер!
Утре съм на ехограф и ще ми взимат кръв за БХС. Трябва ли да съм гладна и жадна за взимането на кръв, защото часът ми е чак следобяд и не знам как ще издържа?
Надявам се всички да са добре и да си почиват активно :-)

26.09.2019
*
« Отговор #372 -: Декември 14, 2014, 18:24:29 pm »
Здравейте! Много е тихо днес тук. Как сте момичета?

Рафаила, нещо се губи. Дали вече не гушка своето бебче  :ask:

yanicka, справи ли се с кашлицата?

Аз вчера цял ден обикалях магазините, затова пък днес съм се отдала на активна почивка.
« Отговор #373 -: Декември 14, 2014, 18:46:08 pm »
Яничка не е нужно да си гладна и жадна за вземането на кръв за БХС все пак си бременна :lol:
« Отговор #374 -: Декември 14, 2014, 19:10:35 pm »
Кафи,тук съм,тук съм:)
Тъкмо си мислех,че вчера са ми се появили контракции,защото имах ПМС постоянна болка и гадене,и днес записът опроверга това:(
ще почакаме още някой ден и ще се предизвикваме май,май;)
*
« Отговор #375 -: Декември 14, 2014, 20:52:05 pm »
Рафаила, мога да ти препоръчам един хубав секс с мъжа ти, пък дано бебчето да реши само да си излезе.  :lol:

*
« Отговор #376 -: Декември 14, 2014, 21:42:04 pm »
Сексът невинаги помага. На моите маймунки нищо не им подейства (освен лекарствата за предизвикване на раждане).

Яничка, само за пълна кръвна картина не трябва да си закусвала.

« Отговор #377 -: Декември 14, 2014, 21:54:37 pm »
Добра неделна вечер!
Утре съм на ехограф и ще ми взимат кръв за БХС. Трябва ли да съм гладна и жадна за взимането на кръв, защото часът ми е чак следобяд и не знам как ще издържа?
Надявам се всички да са добре и да си почиват активно :-)
на мен ми каза ЖК  гладно и жадно само за урина и кръв ,понеже глюкозата трябва да е на гладно и кръвната група,но за БХС трябва да си яла,понеже си бременна пък щом е следобед да седиш гладна хич не е добре.аз моето БХС го правих в 11 сутринта и мед.сестрата ме пита дали съм яла,а аз не бях и само ми каза като се прибера  първо да ям шоколад и евентуално Кока Кола (ама нали много не я харесвам и предпочитам друг вид газирани).после може ли да ни опишеш какво точно са измервали и правили защото ми е интересно как процедират в Англия?
Рафаила уж казват че дългите разходки пак предизвиквали раждането пак може и да пробваш със секса  :wink: ама както казва Блу_Скай най-добре ще действа лекарсвата за предизвикване

Make an ovulation ticker
Дядо го няма-04.08.2015 г.
*
« Отговор #378 -: Декември 14, 2014, 22:00:59 pm »
Като пренових първия път и пробвах всичко, което бях чела или чувала.
При втората бременност накрая, като се наядях вечер, се чувствах като кит. И акушерката, като ми каза да спя с мъжа ми, че да тръгнело бебето, хич не се вързах вече. Веднъж го бях гледала тоя филм и нищо. И какво?! И двата пъти предизвикано раждане.  :lol:
Ако имате желание, пробвайте! Но не разчитайте твърде много да подейства.  :wink:

Лека бременност и раждане на всички!

« Отговор #379 -: Декември 14, 2014, 22:13:53 pm »
Момичета,благодаря ви за съветите-разхождам се,изкачвам стълби,ям фурми..
Мгстра,пробвах го таткото,но го е шубе да не навреди на бебето. Ние от деня преди трансфера сме го засушили и не смеем нищо да правим;)