Кати, има такова нещо да. Аз тамън я минах в неделя.
Първо отиваш при GP и съобщаваш за бременността. Там ти задават малко въпроси, мерят ти кръвното и изпращат един формуляр в болницата. Принципно искат да направиш тест, но аз отидох с коремче и цял албум снимки, та не ми поискаха. Не ми поискаха и нищо, за да докажа че съм бременна от ин витро, което ми беше още по-интересно.
Отделно GP ти издава една карта, с която по време на бременността и 1 година след това ползваш безплатни стоматолог, лекарства и още нещо, ама сега ми избяга от главата.
Няколко дни по-късно получих писмо от болницата към която съм зачислена. За мое щастие е една от добрите в Лондон. Отидохме с половинката на среща с така наречените midwife или казано по български - акушерки. Два часа имахме разпит за всичко - начин на живот, наследствени заболявания и т.н. Отделно ни правиха консултация дали съм депресирана, дали имам съпорт от половинката и семейството, имам ли някакви проблеми и т.н.
На базата на всичко това ти правят едно досие, което ти го дават на папка и си го носиш с теб навсякъде. Там ти класифицират и бременността. Моята я писаха с висок риск, заради това че е от ин витро и заради бъбречно заболяване. То принципно би следвало да означава, че ще ме викат по-често, но да видим.
Иначе тук са привърженици на естественият подбор и до 24 седмица, ако тръгне да става нещо, те ще оставят природата да реши какво да се случва.
Извинете, стана много дълго, ама как по-кратко да опиша
В понеделник съм на първи скан. Ще ми правят и тест за Синдром на Даун, но не мисля че е като феталната в България. Но повече ще мога да споделя като видя какво е.
kafffi, лека бременност и щастлив финал!