0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните №93
« Отговор #320 -: Декември 08, 2014, 17:02:23 pm »
Благодаря на всички за чудесните пожелания и много се радвам, че се събираме нова групичка да поддържаме темата.
Днес - края на 9та седмица вече видях съвсем ясно глава, тяло и крайници. За снимката, бебока си сложи ръцете до главата и се скри леко  :D. Движи се и му пулсира сърчицето. Имам схема за спиране на хормоналните хапчета в рамките на предстоящите 2-3 седмици. Също така ме изпратиха при доц. Паскалева в трета градска за консултация как да продължа с фраксипарина и аспирина. Явно развивам алергия към фраксипарина. Ако знаете кога приема и необходимо ли е предварително записване, ще съм ви благодарна за информацията. Принципно утре ще се обадя да попитам.
Отчетоха ми и завишено кръвно налягане, ама ще го наблюдавам, защото може да е било моментно състояние. Иначе леко се бяха притеснили.
Това е засега, до 27ми декември, когато ми предстои БХС.
« Отговор #321 -: Декември 08, 2014, 19:39:21 pm »
Момичета пия Дуфастон и вагинално Утрогестан. Да знаете кога се спират и по схема или от раз. Моя лекар каза до второ нареждане и го слушам, но просто информативно.
« Отговор #322 -: Декември 08, 2014, 19:49:35 pm »
здравейте момичета!и аз откакто забременях още по-загубена станах  :oops: все нещо забравям
Додо най-добре знае лекаря ти  :wink:

Make an ovulation ticker
Дядо го няма-04.08.2015 г.
*
« Отговор #323 -: Декември 08, 2014, 20:07:37 pm »
Додо, лекарствата се спират постепенно, с намаляване на дозите. Преценката е на лекаря, като е необходимо да индикираш, ако имаш проблеми - например поява на зацапване. На мен днес ми написаха схемата, по която да намалявам дуфастон, утрогестан и естрофем и ще отнеме 3 седмици, което означава до края на първи триместър. За фолиевата киселина ми казаха, че се пие до 17та г.с.
Обърни се към доктора си.
*
« Отговор #324 -: Декември 08, 2014, 20:10:58 pm »
И аз спирам лекарствата по схема, макар че съм само на Утрогестан. Само че си удължих дните на намаляване от 3 на 4, заради това че летях със самолет и все пак си е смяна на климата, та по-плавно да стане спирането.
В интерес на истината от клиниката, в която правих ин витрото ми казаха да спирам от раз, но на мен нещо не ми хареса тази идея и си поисках схема от лекарката, която ме преглеждаше докато бях в София.
Иначе фолиевата ми е включена във витамините и ще я пия до края живот и здраве.

26.09.2019
« Отговор #325 -: Декември 08, 2014, 21:04:33 pm »
И на мен ми казаха, че фолиевата и витамините са до раждане. А за дуфастона и утрогестана ще ги обсъдим като излезнат резултатите от БХС. И просто попитах как е при другите. Нямам търпение да ги спра, защото не е хубаво да пиеш хапчета пък и спрат ли  значи всичко е ОК.
« Отговор #326 -: Декември 09, 2014, 13:18:52 pm »
Добре дошли на всички нови бременелки в най-прекрасната темичка- желая ви безметежна и красива бременност с прекрасен финал!!! Повече чета,по-малко пиша,но все пак съм в час!На тези,които са (сме) на финалната права- леко и безпроблемно раждане :) Прегръщам ви бъдещи мамчета!!! :grouphug:
« Отговор #327 -: Декември 09, 2014, 19:00:38 pm »
Здравейте момичета и аз да се запиша в тази прекрасна темичка
От близо 7 години ходене по доктори най-накрая успяхме да видим тези  :bfp:
Сега съм в 12г.с. бременна с близнаци и в петък ще ходим на първия скрининг.
Имам питане имам доста често болки ниско под корема все едно съм се стискала дълго време. Това дали е нормално. Аз ще попитам д-р Чачева на скрининга дали е нормално или не. Притеснявам се да не съм направила някакво възпаление. Нали ми е за първи път и ми е притеснено.
*
« Отговор #328 -: Декември 09, 2014, 19:25:56 pm »
Добре дошла Гери! Лека бременност и успешен финал!
И аз имам някакви подобни болежки, но мисля че поне при мен е от това че се притиска мехура. Иначе наистина го чувствам все едно ми се пишка и се стискам. Това дори след като съм ходила до WC.
Но ти все пак питай докторката, че и на мен ще ми е интересно какво ще каже.

26.09.2019
*
« Отговор #329 -: Декември 09, 2014, 19:36:07 pm »
Привет момичета,

Някой от вас вдигал ли е кръвно през първи триместър? Аз съм с нормално и от 24ч съм вдигнала доста, ще ми се пръсне главата. За съжаление много трудно да се свържа с лекаря и седя и се чудя нормално ли е, да се тревожа ли, да ходя на друг спешен лекар?
Благодаря ви!
*
« Отговор #330 -: Декември 09, 2014, 19:38:51 pm »
Bella, нямам опит но не ми се струва добре да седиш с високо кръвно. На мен акушерката онзи ден ми каза, че ако вдигна кръвно трябва веднага да се свържа с тях, за да ми кажат какво да правя.

26.09.2019
*
« Отговор #331 -: Декември 09, 2014, 19:46:49 pm »
Здравей Яничка, интересно ми е каква е процедурата за записване на женска консултация в UK и има ли изобщо такова нещо?
*
« Отговор #332 -: Декември 09, 2014, 20:18:43 pm »
Здравейте, малки и големи коремчета  :) Най-накрая и аз се престраших да се запиша в най- хубавата темичка.

На всички ново-бременелки желая щастлива и безпроблемна бременност до термин! На момичета на финала- леко раждане!
*
« Отговор #333 -: Декември 09, 2014, 20:20:29 pm »
Кати, има такова нещо да. Аз тамън я минах в неделя.
Първо отиваш при GP и съобщаваш за бременността. Там ти задават малко въпроси, мерят ти кръвното и изпращат един формуляр в болницата. Принципно искат да направиш тест, но аз отидох с коремче и цял албум снимки, та не ми поискаха. Не ми поискаха и нищо, за да докажа че съм бременна от ин витро, което ми беше още по-интересно.
Отделно GP ти издава една карта, с която по време на бременността и 1 година след това ползваш безплатни стоматолог, лекарства и още нещо, ама сега ми избяга от главата.
Няколко дни по-късно получих писмо от болницата към която съм зачислена. За мое щастие е една от добрите в Лондон. Отидохме с половинката на среща с така наречените midwife или казано по български - акушерки. Два часа имахме разпит за всичко - начин на живот, наследствени заболявания и т.н. Отделно ни правиха консултация дали съм депресирана, дали имам съпорт от половинката и семейството, имам ли някакви проблеми и т.н.
На базата на всичко това ти правят едно досие, което ти го дават на папка и си го носиш с теб навсякъде. Там ти класифицират и бременността. Моята я писаха с висок риск, заради това че е от ин витро и заради бъбречно заболяване. То принципно би следвало да означава, че ще ме викат по-често, но да видим.
Иначе тук са привърженици на естественият подбор и до 24 седмица, ако тръгне да става нещо, те ще оставят природата да реши какво да се случва.
Извинете, стана много дълго, ама как по-кратко да опиша :-)

В понеделник съм на първи скан. Ще ми правят и тест за Синдром на Даун, но не мисля че е като феталната в България. Но повече ще мога да споделя като видя какво е.

kafffi, лека бременност и щастлив финал!
« Последна редакция: Декември 09, 2014, 20:48:50 pm от yanicka »

26.09.2019
*
« Отговор #334 -: Декември 09, 2014, 20:59:36 pm »
Много интересно, Яничка. Струва ми се, че отношението е по-сериозно от това в България.
*
« Отговор #335 -: Декември 09, 2014, 21:19:11 pm »
Здравейте, момичета

Честито на всички нови в темата. Дано ви е на късмет и на термин да гушкате здрави бебчета  :crossfingers:

Bella Isabella, дано се нормализира кръвното, ако не: по-добре при лекар. Бременна си и по-добре да се разходиш излишно, отколкото да се притесняваш цяла нощ. Докторите подхождат с разбиране към дори и неоснователни притеснения. Винаги ми става мило :)

Ето днес и аз се разхождах до моя доктор, че ми се появиха контракции. Явно са Бракстън Хикс, бяха зачестили онзи ден. Сега пък изчезнаха, ама аз да съм си сигурна, че е ок шийката. Всичко е наред бебето е станало цели 600 гр :)

La vita è bella
« Отговор #336 -: Декември 09, 2014, 21:36:47 pm »
Леле,колко много бременни.Развълнувахте ме.Да не би да е заплануван бейби-бум за 2015 година.
За високото кръвно-наистина не бива да се отлага вземането на мерки,но всъщност Белла не споменава за какви стойности става въпрос.
« Отговор #337 -: Декември 09, 2014, 21:39:16 pm »
Високото кръвно налягане по време на бременност е много сериозен проблем. Не е за пренебрегване. Аз съм хипертоничка от години. Заради бремеността смених хапчетата, по три пъти на ден си го меря и всеки ми обяснява, колко е сериозно. Следете си кръвното и вземете мерки за да не се повишава. Малко прекалено сериозно ама трябва да се отнасяме сериозно към здравето си, защото от това зависи здравето и на бебо.

:balk_7: Сега да се похваля. Излезнаха ми резултатите от БХС, учудващо бързо на втория работен ден. Много по-спокойна съм ще ги коментираме в клиниката на 20-ти, но според мен са доста добре.
*
« Отговор #338 -: Декември 09, 2014, 21:58:34 pm »
Gery_Angelova,аз имах такива болки,е и по-силни в тия седмици(ами през цялото време почти),но Док винаги ми казваше ,че е така с близнаци :wink:,а и не само.Но ти си казвай винаги за тия болки на доктора да го има в предвид.Аз всеки път си казвах :)

Страхотна групичка се заформя от нови бременелки :D :cheerleader:.Много е хубаво и аз се развълнувах :lol:
Май май както казва hope -love,ще се очаква бейби буммммммммммм :lol: Дай Боже.

Kafffi,радвам се ,че се престраши  :wink: :bighug:
« Отговор #339 -: Декември 09, 2014, 22:21:09 pm »
Здравейте момичета!добре дошли на новите мами и безпроблемна бременност до термин  :cloud9: радвам се че ставаме все  повече дано е бейби бум както казва Хоуп  :wink: радвам се че имаме и близнашка мама  :)
скоро не  е писала Catcat скоро не трябваше ли да ражда  osi_10
Яничка много интересни работи разказваш .тъкмо ще ни кажеш как процедират с БХС
Белла и мен ме боли главата от време на време.напоследък ми е ниско кръвното.вчера беше 109/60.днес правих и изследвания нисък ми е хемоглобина .утре съм на БХС и ще питам за изследванията .

Make an ovulation ticker
Дядо го няма-04.08.2015 г.