0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните №93
« Отговор #220 -: Ноември 24, 2014, 15:25:37 pm »
Изабела, няма смисъл да пускаш повече ЧХГ.
За сакчетата - ти си в много начална бременност, без да искам да омаловажавам спосбностите на лекарите, напълно е възможно да не са видяли добре.
Опитай се да се успокоиш и да мислиш позитивно! Нали искаш и да се насладиш на бременността си, а не само да се страхуваш (обещай ми поне след 12-та седмица да се отпуснеш малко). Мисед в първия триместър се случва често, за съжаление, но в повечето пъти не се повтаря, затова и лекарите рядко търсят причина (при повторяеми, да, но почти никога при еднократен).

Лека бременност на всички!

*
« Отговор #221 -: Ноември 24, 2014, 15:36:02 pm »
Благодаря ти blue_sky,

много емоции, на моменти и аз се учудвам на тяхната интензивност! В крайна сметка си абсолютно права, ако аз не съм позитивна и спокойна, то кой може да направи това за мен и за растящият живот в мен :)
*
« Отговор #222 -: Ноември 24, 2014, 16:13:58 pm »
Isabella, добре дошла в най-хубавата темичка. Аз много скоро ще я напускам, но винаги я чета с голямо удоволствие.
Както са ти писали и другите момичета, не сравнявай сегашната бременност с предишната. Аз също имах мисед аборт в 7-8 седмица, без да са правени изследвания за причините. Да, нямаше как да не се замислям понякога дали няма пак да се повтори, но вярвах много.
Желая ти успех, спокойствие и вяра в добрия резултат  :)

Catcat, малко по-нагоре писах, че вече съм много по-добре, но антибиотика го спирам днес или утре, за по-сигурно. Кашлицата ми е съвсем нарядко и мисля, че ще отшуми напълно до раждането. Остана ми само тази седмица за последни приготовления.

И аз много я мисля Maury, дано всичко е наред с нея и бебчовците и скоро да пише хубави новини.

*
« Отговор #223 -: Ноември 24, 2014, 19:01:28 pm »
Еее, mgstra, нали се договорихме за реда  :wink:, затова си чакам. Само дето последните дни се чувствам добре и щъкам, чистя, пера и т.н.
Днес бях на преглед, гледаха, слушаха и док каза, че чакаме още 1 седмица. Има шанс да издържим, но да видим дали мъниците мислят по същия начин. Днес на записите нямах контракции, нямам и разкритие (този преглед хич не ми хареса, представям си колко е неприятен, ако те боли).
Вече се чувствам като балон, коремът ми е огромен. До момента нямах една стрия, сега наваксвам с часове. Но пък нали малчовците са добре, едреят.
Isabella, добре дошла и стискам палци всичко да е наред с вас, да си изкарате до термин заедно.
« Отговор #224 -: Ноември 24, 2014, 19:16:45 pm »
Запис и от мен със зверска кашлица и конюктивит :(  дребния ми носи бацили на кило и аз прихващам, да не остана назад. Най-накрая се прежалих за компрес с ракия и днес и по-добре. Като изключим че вратътхви е изгорен и зачервен...нося шалче да не заподозрат мъжо в насилие , че зачервен врат и зачервено хлътнало око... иди обяснявай че нямаш сестра :)
Бебка ме рита здравата днес и само вървя из колежа бръкнала под блузата и се хиля :)
[/url][/url]
« Отговор #225 -: Ноември 24, 2014, 20:59:38 pm »
добре дошла на БеллаИзабелла според мен ако имаш зацапвания по-добре е да ходиш по-често на прегледи предполагам и че  ще ти увеличат и утрогестана.а за 2-те сакчета дето е  изчезнало едното"изведнъж" или не са ги видели чувала съм че по някой път близначетата се криели едно зад друго или си получила  синдрома на изчезващият близнак(прочети в нета за него),но пък ако го имаш защо не са ти казали  osi_10 по-скоро не са го видяли второто сакче.теб как те гледаха вагинално или коремно или комбинирано?а за ЧХГ въобще за какво да правиш,ако нямаш този синдром?успокой се  :) много е важно да си спокойна.и без това не хубаво че се притесняваме преди всеки  преглед и изследване.по-малко стрес  yahoo_33
Маури след седмица ли ти е термина?
Мгстра още малко ти остава до термина :wink:
Жасмин оправяй се бързо  :)

Make an ovulation ticker
Дядо го няма-04.08.2015 г.
*
« Отговор #226 -: Ноември 25, 2014, 09:03:25 am »
Bella Isabella, добре дошла :) Нормално е да се притесняваш, но всичко ще е наред и ще завърши с ревлив резултат на термин :) Успех в търсенето на твоя лекар  :crossfingers:

jasmin_veni, бързо оздравяване. Откъде намираш ракия в Канада ;)

maury, mgstra, стискам палци за всеки по реда си :)

И аз се радвам на ритничетата :) Излезе и токсоплазмозата, ОК е, но още не съм я карала и си трябва пазене. Забавно ми стана, като ми каза докторът "другия път преди бременността да дойдеш". Или пък приятели,като чуят за второто момче "нищо, следващото ще е момиче".  Още второто не е родено, а ми говорят за трето :)

La vita è bella
*
« Отговор #227 -: Ноември 25, 2014, 10:50:35 am »
Mgstra,добре,че ти минава кашлицата,че си е неприятно:)
Maury,така така ред да има на тая гара :lol:.Радвам се,че удържате:)
Bella Izabella,добре дошла :).Всичко ще е наред :).Как да ти кажа спокойно като знам аз как бях ,а и тука си ме знаят и ще ме подиграват :wink: :lol: :lol: :lol:.Но наистина е хубаво за теб(а и за хората около теб) да си колкото може по-спокойна:).Аз доста се стараех защото исках и да се радваме вкъщи,че съм бременна,но е трудноооо.Успях да ходя на три седмици(броях дните :lol:) ,но после имах доста оплаквания и на две седмици почнах да посещавам Док:).
Пожелавам ти да се насладиш на бременността:)Но и притесненията са си част от нея стига да не прекалява човек:).
Veni, скорошно оздравяване ,че много е неприятно.

Бъдете здрави:)
*
« Отговор #228 -: Ноември 25, 2014, 10:55:49 am »
Rumyanau,и аз не съм карала токсоплазмоза ,а си имам коте и бях сигурна ,че съм:).
Това за ракията ме разсмя-ама верно от къде я намери :lol: :lol: :lol: :wink:, Veni  :wink:
*
« Отговор #229 -: Ноември 25, 2014, 12:09:09 pm »
Привет момичета,

благодаря на всички за милото и топло посрещане :D

Тъкмо днес си обещах, че ще съм много спокойна и ми излязоха изследванията за токсоплазмозата  8O

Токсоплазмоза IgM    4,52              <0,8 Iu/ml/-/ отр. 0,8-1,1 Iu/ml -граничнен >1,1 Iu/ml /+/ полож.
Токсоплазмоза IgG    1,74        IU/ml      <8 Iu/ml/-/ отр. 8-11 Iu/ml -граничнен >11 Iu/ml /+/ полож.

Поплаках си, нямаше нужда да отварям да чета. И сега пак със свито сърце на доктор :(
Има ли някой, който знае за успешна бременност и здраво детенце с тези резултати?

Така ми се е свило сърчицето  :( :( :(
*
« Отговор #230 -: Ноември 25, 2014, 13:05:51 pm »
За консултация може би най-добре да идеш до националния център по заразни и паразитни болести на бул. Янко Сакъзов. Кабинетът по токсоплазмоза е откъм ул. Кракра. Работят от 8:00 до 16:00. Не се притеснявай предварително, успех

La vita è bella
*
« Отговор #231 -: Ноември 25, 2014, 15:47:08 pm »
Благодаря ти, rumyanau.

Ходих и повтаряме резултата, за да сме сигурни. Сега се моля и чакам и се опитвам всячески да съм спокойна. Иначе и двамата лекари бяха доста негативно настроени към акутна токсоплазмоза прес пърия триместър :(
« Отговор #232 -: Ноември 26, 2014, 06:11:33 am »
Е как , как, по български...с връзки и нелегално :lol:
Bella Isabella, съжалявам за резултатите :( Може би трябва да потърсиш резултати в международните форуми и статии за успешно завършили бременности...Не знам, какво да ти кажа, миличка, освен да повториш изследването. И да изследваш котето. Навремето се оказа, че аз бях преболедувала токсоплазмоза, но котката ми нямаше.
[/url][/url]
*
« Отговор #233 -: Ноември 26, 2014, 10:03:35 am »
Bella Isabella, стискам палци всичко да е ОК. В добри ръце си. Добре е, че все пак си се изследвала. При навременна терапия, може всичко да се размине. Успех

La vita è bella
*
« Отговор #234 -: Ноември 26, 2014, 13:02:43 pm »
Благодаря ви момичета!

Тъй като главата ми не спира да мисли и желанието ми всичко да е наред не ми дава мира разсъждавах над следното. Аз от малка съм заобиколена от котки - у дома имаше домашна котка, в последствие при мъжът ми има много котки, с които аз си играех и съм имала постоянен контакт. И с болни и със здрави и при раждане и тоалетни съм чистила. Факт е, че са в къща и са и домашни и дворни. Та в този ред на мисли имайки предвид, че не консумирам месо би трябвало вече да съм изкарала тази инфекция и това да са само антитела за премината, а не акутна инфекция. Какви са шансовете 20 години да си заобиколен от котки и точно като забременееш и ги отбягваш и се пазиш и следиш за добра хигиена, да се заразиш ?!?!?

Вие какво мислите?
*
« Отговор #235 -: Ноември 26, 2014, 16:26:22 pm »
Заобиколена съм от котета от малка. Изкарах токсоплазмоза през първи триместър. За съжаление бременността ми тогава не се разви. Иска ми се да напиша нещо хубаво, имам смътни спомени че се провежда лечение някакво, но... нищо конкретно не мога да кажа. При мен без лечение ст-стите влязоха в норма за няколко месеца.
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #236 -: Ноември 26, 2014, 18:50:30 pm »
При заразяване с токсоплазма не е задължително да имате контакт с котки. Прочетете тази статия - Профилактика на вродена токсоплазмоза.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
« Отговор #237 -: Ноември 27, 2014, 10:48:29 am »
Мили момичета,

излязоха изследванията от Националният център по заразни и паразитни болести!

IgG 76 IU/ml
IgM - отсъствие на специфични антитела

По-хубаво начало на деня не можех да си пожелая :) Имам имунитет и нямам никаква акутна инфекция  :D :D :D
Ако на някой някога му се наложи да се изследва само в доказани лаборатории! През какво минахме последните 48 часа с мъжът ми само ние си знаем, но най-важното е че е нямало никаква реална причина за притеснение!

Хубав ден и много усмивки на всички вас  :D
*
« Отговор #238 -: Ноември 27, 2014, 11:09:05 am »
Браво, много се радвам за теб :)

La vita è bella
*
« Отговор #239 -: Ноември 27, 2014, 11:18:20 am »
Ей, страхотна новина, поздравления! Хайде, оттук нататък само хубави новини!