Здравейте момичета .Не знам дали въпросчетата ми са за тази тема,някой от тях са доста глуповати,но ще опитам
:
От два дни сме си в къщи и предстой създаването на някакъв режим.Не ми остава време да чета и бих искала да споделите вие как сте се справяли.
Храненето ни е изцяло на кърма,някой акушери и доктори в болницата ме посъветваха да правя такова точно на 3 часа,което при нас не се получава защото беба спи дълбоко и не мога да я събудя.Оставила съм я на пойскване ,като ни се получава на около 4 часа,което според мен е добре.Неща,който ме притесняват обаче са режима около къпането:
Към колко часа се къпете ?Необходимо ли е да се създаде режим в един и същи час?Днес си я изкъпахме към 20.30,но снощи я оставих да се събуди,което беше близо 22.30,което май не е много добре.Като цяло таткото ми мрънка когато тръгна да я будя
Кога храните -преди или след баня?Страх ме е преди баня,защото когато я местя много след хранене връща от храната,а след хранене пък винаги пълни памперса(и все едно не сме се къпали)
Колко време държите бебчетата изправени след хранене за да се уригне и правите ли нещо за да улесните този процес?На нас въобще е ни се отдава
Кога сте започнали да давате беберони/залъгалки?
И последното,за което едва ли има как да ми помогнете,но пък да си го кажа,за да ми олекне:Знам,че всички бебчета карат така нареченета "жълтеница" когато се родят.При някой от тях е по-силно изразена,при други не.Знам обаче ,че ако има някакъв проблем от болницата реагират.В нашата епикризата всичко е супер,вчера дойде и педиатърката,тя го потвърди,но направи един коментар ,че имала още жътеникав тен.Та от вчера си я гледам и се чудя тена ли си е такъв или е свързано нещо с жълтеницта,аз ли си внушавам от коментара?!.?