Ох, Жбрул , недей така ,че ме плашиш.... предстои ни тръгване на ясла, всеки ме предупреждава да се приготвя за болести ден през ден, педиатърката ми вика "Нали ,ако почне много да боледува ще го спреш", почнах да се чудя дали тръгването му да не го съчетая с ежедневен прием на коластра от крава или някакъв друг имуностимулант. На братовчедка ми детенцето от двумесечно бебе започна да боледува, но е в постоянен контакт с две деца в градинска възраст , които все или сополи точат или кашлят. Купиха я тая коластра и голяма файда имаше от нея , цялата им къща се изпоразболя , какви ли грипове не ги натртъшкаха , само малкия оцеля тогава благодарение на коластрата. Че съм много пред дилема по въпроса.
Пък сега и аз да споделя една случка , която ме втрещи. Онзи ден отиваме в един парк , където кумците ни постоянно ходят.... носеха си една топка (мини баскетболна). Топката се търкаляше около нас, когато 3 момиченца на възраст 3-4 г я взеха и започнаха да си я подхвърлят. Мойта приятелка ги остави да поиграят (там е нещо нормално да се грабят играчки навред), за миг се обърна и въпросните момиченца хукнаха с топката към детската градина .която е на една ограда от парка. Там има баскетболни кошчета и те решиха там да играят. Добре , но дойде ред да си ходим и мойта дружка реши да си прибере топката. Първо вися пред оградата на детската градина 20 мин. да им вика "момичета, деца ", а те да се правят на глухи. После прескочи оградата и най-добронамерено ги помоли да върнат вече топката ,защото трябва да си тръгват, тея най -нагло и с тон отговориха " Тая топка си е наша , ние си я намерихме и няма да я върнем". Обясняваше им се ,че не е така ама те пак нагли се обясняват ,че тази топка не била ,оная която търсим , те си я намерили...., накрая им се стросна и успя да си я вземе.
Потресе ме това ,каква нагласа имат тези деца: вземам нещо чуждо , не ми се прави забележка на момента, значи съм го намерила и е мое. Другото ,което не доумявам е къде ,аджеба, бяха родителите на тези деца. айде по-големи са могат да ги оставят да играят сами, ама все пак да ги виждат. Забелязваш,че възрастен отива при тях обясняват се нещо,явно имат някакъв спор, е ,ти като родител няма ли да идеш да разбереш за какво иде реч. Не безхаберие ,ами не знам как се нарича това.... Аз ,в такава ситуация сигурно щях да се огъна пред тея пикли и щях да си прежаля играчката (ако не е от скъпите или от любимите ни де)....много съм мека като застана пред деца,направо друг човек ставам и то все ,щото не знам дали утре и моето дете няма да прави така, все гледам с разбиране , ама айде , ама деца са , но то понякога това не бива да оправдава невъзпитанието и наглото поведение