0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Ин витро / икси - октомври,ноември,декември 2014г
« Отговор #200 -: Октомври 20, 2014, 17:05:58 pm »
Да взема и аз да се отчета вече. Събота правих кръвен на 8-ми ден след трансфер резултата ми беше 52,52 . Аз се притеснявам, че на мен не са ми казали да пия фолиева киселина, забравих и да питам и не смея на своя глава да взимам. Има ли вероятност организма ми да няма нужда от нея и за това да не са ми изписали?
« Отговор #201 -: Октомври 20, 2014, 17:15:00 pm »
Според мен са забравили да ти кажат. От това което знам, е хубаво първи три месеца да се пие задължително фолиева к-на. Ако се планира бременност е хубаво да се започне от преди това. Най-добре звъни на лекаря и питай.
*
« Отговор #202 -: Октомври 20, 2014, 17:16:50 pm »
petqni, този резултат е по-висок от моя значи е хубав, защото и моят казаха че е хубав :-)))
Фолиевата киселина е задължителна за пиене. Тя не е нещо, което може да навреди. И на мен не ми беше в рецептата, но аз така или иначе я пия откакто правим опити, вече повече от година.
Във форума съм чела, че излишното количество се отделя от организма, така че не може да бъде и предозирана.
Ето малко информация от интернет:
"Тя помага на клетките да се размножават. Необходима е за образуването на плацентата и за изграждането на костния мозък на ембриона. Най-добрият ѝ източник са суровите зелени зеленчуци - маруля, спанак, грах, магданоз, броколи. Фолиева киселина има и в хляба, черния дроб, меките сирена, цитрусовите плодове, овесените ядки, пшеничните зародиши. В някои страни фолиевата киселина се използва като хранителна добавка при производството на тестени изделия.

Достатъчната консумация на фолиева киселина намалява риска от вродени увреждания на бебето до 70% като спомага за правилното развитие на гръбначния стълб, мозъка, образуването на ДНК и доброто развитие на клетките. Витаминът оказва и положително въздействие върху организма на бъдещата майка - тонизира и намалява нивото на стресовите хормони. Особено полезен е за жени, склонни към анемия."
« Последна редакция: Октомври 20, 2014, 17:20:23 pm от yanicka »

26.09.2019
« Отговор #203 -: Октомври 20, 2014, 17:29:50 pm »
Благодаря и на двете ви. Май ще си взема да я почна , защото поради неясни причини изпитвам неудобство да звъня на доктора.
*
« Отговор #204 -: Октомври 20, 2014, 19:01:55 pm »
То и няма смисъл да звъниш на доктора според мен. Аз си я почнах без препоръка от лекар. Като започнах процедурата само ме питаха дали пия, потвърдих и ми казаха че е чудесно че вече я взимам. Само дето преди процедурата я пиех комбинирана с витамини, а сега я пия самостоятелно. Витамините за момента ги спрях, защото бяха за периода преди забременяване.

26.09.2019
« Отговор #205 -: Октомври 20, 2014, 19:17:15 pm »
Момичета, да се отчета и аз. Днес док видя резултата от вчера (221 на 16ти ден от ЕТ и 19ти от пункция) и се усмихна  :D каза, че е ОК. Знам, че е по-малко от нормалното, но все пак расте и то доста се е позабързало. Вика ме на преглед обаче, чак другия вторник. Как ще издържа до тогава, незнам. Още ме е страх да се зарадвам.
Mgstra и аз някъде бях чела, че при момечата е по-ниско, дано и при мен това да е причината и всичко да е наред.
Zyza, много съжалявам, пожелавам ти с нови сили да започнеш от ново и още в тази тема да се похвалиш.
Петра, много стиснати палци на 23ти. Моля се да видиш най-хубавото.
Яничка, честито мила. Хубава цифра в сряда и другата седмица да си на преглед.
Petqni честито и на теб. Много се радвам, че има толкова много +++++ в тази тема, дано всички дружно да минем в бременната тема и после да наминаваме от тук да даваме кураж на момичетата и да разпръскваме прашец.
Момичета, много ви благодаря за целия позитивизъм, сигурна съм, че той много помага.
« Последна редакция: Октомври 20, 2014, 19:19:45 pm от slanceto2 »
« Отговор #206 -: Октомври 20, 2014, 19:53:23 pm »
Slance,super :D
« Отговор #207 -: Октомври 20, 2014, 21:54:26 pm »
О, колко прекрасни новини наведнъж прочетох тук! Момичета- slanceto2, yanicka, petqni, petra, честити прекрасни цифрички :) Пожелавам на всички лека бременност и прекрасни бебета! След дългоочаквания положителен тест изживейте този невероятен период без притеснения и изпълнени с радост! Късмет и когато решите, заповядайте в темата на бременните :)
« Отговор #208 -: Октомври 21, 2014, 12:08:57 pm »
Catcat, много благодаря. Имаме нужда от такава подкрепа.
На мен снощи ми свърши утрогестана и сутринта го взех от аптеката и го изпих през устата. Час по-късно ми стана много лошо, взе да ми причернява, да ми се вие свят. Много се уплаших. Сега вече съм по-добре. Нормално ли е да ми стане така от утрогестана или не е в него причината. Все ме е страх от извънматочна, знам че при нея даже се стига до колапс.
Иначе нямам абсолютно никакви симптоми, а вече съм 18ти ден след ЕТ и 6ти ден закъснение на цикъла. И най - ме притеснява това, че гърдите ми нито са подути, нито болезнени, а по принцип около седмица преди цикъл ми стават огромни и много болезнени. Това, че нямам признаци не ми дава да повярвам, че все пак съм бременна.
А ЧХГто онзи ден ми беше 220 и тъкмо се зарадвах, че се е позабързало, удвояваше се на 32 часа, сутринта го изледвах - 365, т.е. удвоява се вече на 58 часа, нещо се е позабавило тези 2 дни, пак да има за какво да де притеснявам. Момичетата, които сте минали по този път, на еднакъв интервал ли ви се удвояваше или е нормално да има някакви разлики?
« Отговор #209 -: Октомври 21, 2014, 12:23:30 pm »
Слънце, утрогестана така сваля кръвното, споко. На мен ми се е случвало така да ми се приспи от него, че да не мога да стоя права.
« Отговор #210 -: Октомври 21, 2014, 12:49:47 pm »
Слънце, това е резултат от утрогестана, не се притеснявай. А за чхг, нека кажат по запознатите момичета. Признаци и аз нямам, освен, че само вечер имам ПМС, гърдите не са кой знае колко болезнени. Нищо друго нямам като признаци, чак се чудя дали да не отида и днес да се бодна, че все се притеснявам дали всичко е наред.
*
« Отговор #211 -: Октомври 21, 2014, 13:23:51 pm »
slanceto2, явно трябва да се изчака и дано въпреки това ЧХГ, ембриончето да се закрепи и да се развива добре!
Предполагам д-р Персенска е предложила да отидеш на преглед следващия вторник, защото ЧХГ трябва да достигне определено ниво, за да се види плодното сакче (поне 1000-2000), но ако се появи по-силна болка преди това, недей да чакаш прегледа следващата седмица, а се консултирай веднага.
« Последна редакция: Октомври 21, 2014, 13:37:22 pm от marsi »

« Отговор #212 -: Октомври 21, 2014, 13:36:59 pm »
Благодаря, Марси. Моля се всичко да е наред. Искам да заспя и като се събудя да е другия вторник :-)
А това с утрогестана през устата вече няма да си го причинявам. И без това кръвното ми е 90/60, малко само да ми падне под това и става страшно.
*
« Отговор #213 -: Октомври 21, 2014, 14:43:27 pm »
slanceto2 и аз съм имала такива ситуации от Утрогестана споко,а защо аджаба ти трябваше да се изследваш пак, та само да се притесняваш а.Колкото и невъзможно и банално да звучи опитай се да си по-спокойничка за добро е,пожелавам ти бързо да дойде вторника, че да ни съобщиш хубави новини та да се мирясаш малко  :lol:.Иначе както ти е казала Марси подкрепям ако има нещо не се колебай да се видиш с Док.

Petqni честито и на теб !
« Последна редакция: Октомври 21, 2014, 14:45:28 pm от amanda »

*
« Отговор #214 -: Октомври 21, 2014, 14:50:53 pm »
Момичета и аз нямам никакви симптоми, освен силно главоболие сутрин като се събудя, което до обяд минава. Иначе и на мен гърдите не са ми чувствителни, както бяха допреди 2-3 дни.
То е ясно, че докато не ги видим на преглед няма да кротнем :-))) Така че сега търпение дотогава. Пък после други неща ще почнем да чакаме, ама в една друга тема.
Стискам ви палчета!

26.09.2019
« Отговор #215 -: Октомври 21, 2014, 15:53:31 pm »
Момичета, аз не се стърпях и пуснах още едно чхг днес - 3741. Преди два дни беше 1999. Как мислите добре ли се покачва? Според калкулатора сега се е позабавило и се качва на 53 часа?
*
« Отговор #216 -: Октомври 21, 2014, 16:12:24 pm »
slanceto2, да добавя че по мой опит с утрогестана се свиква - ден-два ти прималява, после привикваш и почти не се усеща.  не го взимай по-малко от 4 часа след л-тироксина, сложно е ако ти е предписан 3 пъти на ден, но е постижимо :)
тихичко честито и чакаме сърчицето!

*
« Отговор #217 -: Октомври 21, 2014, 16:41:16 pm »
petraDi дано да са се хванали 2  :D това ти мисля ,нали почва да забавя покачването впоследствие мисля,че е добре.

« Отговор #218 -: Октомври 21, 2014, 17:02:15 pm »
Amanda, мира не ми дава тая неизвестност, знаете как е. Сутринта ме боцкаха за тсх и викам айде пак и чхг-то да видя. А как мислите, до вторник да не го ли изледвам повече, направо на преглед ли да ходя?
AlexN, това правило за 4 часа само за през устата ли важи. Аз по принцип утрогестана го слагам вагинално и между него и Л тироксина имам около половин час, ок ли е? Днес бях при Начев, той изрично ме пита какви лекарства пия, но аз му казах само Медрола и фолиевата, каза 2 часа след л тироксина. Утрогестана нали го слагам вагинално, въобще не се сетих за него да питам.
*
« Отговор #219 -: Октомври 21, 2014, 19:23:41 pm »
Мила много добре те разбирам сигурно и ние щеше така да постъпваме,но знам ли, както ти ще си по-спокойна.Аз на твое място не бих повече изследвала,но ти си знаеш.Късмет!