0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Ин витро / икси - октомври,ноември,декември 2014г
« Отговор #380 -: Ноември 18, 2014, 14:25:42 pm »
Здравейте, момичета! След лоша биопсия, слагане на лекарство и вече втора добра, през януари ще стартирам моя опит. Може ли да ми кажете колко излиза инвитрото, но не на естествен цикъл, лекарствата съм си ги взела вече, самата процедура ме интересува.
« Отговор #381 -: Ноември 18, 2014, 14:45:51 pm »
Благодаря ви за бързите отговори момичета.Да имаме цветна снимка спермограма даже няколко в клиника в Тутракан имам час за 26.11 но до тогава бих искала да се запозная долу горе с нещата дали имаме някакъв шанс.
« Отговор #382 -: Ноември 18, 2014, 16:48:12 pm »
Моя опит беше по фонда, но бяхме с мъжки фактор и след неговата епикриза с препоръка за икси, отидохме в клиниката която бяхме избрали и всички необходими изследвания и документи бяха направени на място. В клиниката ни подготвиха документите за кандидатстване по фонда.

А сега да се похваля, че чухме сърчицето вече :)
Поздрави и много успехи на всички !
*
« Отговор #383 -: Ноември 18, 2014, 17:43:05 pm »
Благодаря ви за бързите отговори момичета.Да имаме цветна снимка спермограма даже няколко в клиника в Тутракан имам час за 26.11 но до тогава бих искала да се запозная долу горе с нещата дали имаме някакъв шанс.
Имате шанс разбира се. Когато отидете в клиниката им обясни какво искаш. Те работят с фонда.
« Отговор #384 -: Ноември 18, 2014, 19:19:13 pm »
Моя опит беше по фонда, но бяхме с мъжки фактор и след неговата епикриза с препоръка за икси, отидохме в клиниката която бяхме избрали и всички необходими изследвания и документи бяха направени на място. В клиниката ни подготвиха документите за кандидатстване по фонда.

А сега да се похваля, че чухме сърчицето вече :)
Поздрави и много успехи на всички !
Честито СЪРЧИЦЕ!
Момичета,ден 4-ти,много тегав,дълъг и изпълнен с нерви.Това,че не чакам за първи път изобщо не прави чакането по-леко :(
*
« Отговор #385 -: Ноември 18, 2014, 22:49:00 pm »

Момичета,ден 4-ти,много тегав,дълъг и изпълнен с нерви.Това,че не чакам за първи път изобщо не прави чакането по-леко :(

Аа, недей така, четвъртия-петия-шестия ден са си супер, чак от 8-9 ден започва подскачането на място, дебнене за симптоми и обмисляне рано ли е за тест или да ;)

« Отговор #386 -: Ноември 19, 2014, 09:01:25 am »
Момичета, чакането е ужасно и винаги е прекалено дълго  :D. Опитвайте се да се разнообразявате, излизайте, ако  е възможно. Знам, че е лесно да се каже, и аз съм втори ден след трансфер и също психясвам  :). Днес се връщам на работа и съм много щастлива. Не че много ми се работи де...Поне знам, че работните дни ще минават много бързо, има мнооого работа и времето там все не достига...
Лек ден и Успех!
« Отговор #387 -: Ноември 19, 2014, 10:40:13 am »
petqni честито много се радвам за теб и успех на всички момичета нека великото чакане завърши с  :bfp: preggo :babbycarrage:
*
« Отговор #388 -: Ноември 19, 2014, 12:05:47 pm »
Здравеите момичета може би за вас вапросът ми е тъп ,но за мен не е четох много но никъде не намерих какво точно ми трябва да кандидатствам по фонда за ин витро имаме 3 неуспешни инсета док.каза че съм имала проблем с овулациата.Та какви изследвания трябва да пуснем с моя мъж?Благодаря ви предварително
Деси, тук има подробна информация за уславията за кандидатства: Най-често задавани въпроси за фонд "Ин витро".
Прегледай раздел При какви индикации фондът финансира лечението на двойки чрез ин витро оплождане?:
- ако кандидатстваш по точка 4 - неизяснен стерилитет, трябва да имаш направени четири инсеминации (или ин-витро/ ИКСИ опита)
- ако е по точка 3 (пишеш, че има проблем с овулацията) - липса на овулация поради ЛУФ синдром, трябват ехографски разчитания и снимки от поне три цикъла.

Документите се подготвят от клиниката, така че с тях ще обсъдиш медицинските основания и какво още е необходимо да се приложи (описано е и в статията), а към посочения в статията списък с лечебните заведения, сключили договор за финансиране, има и още клиники, така че поговори с лекаря си и администраторите на клиниката за всичко останало.

*
« Отговор #389 -: Ноември 19, 2014, 12:44:16 pm »
petqni честито сърчице  :)

Вили ,loriane търпение момичета идва и вашия ред с положителен тест.Хубавите неща стават бавно  :D

loriane кога ти е теста?

« Отговор #390 -: Ноември 19, 2014, 19:47:53 pm »
Amanda, тест трябва да правя 10 дена след трансфера, който беше на 17-ти. По мои изчисления на 27-ми. Обаче сега се чудя дали е така. Денят на трансфера за първи ли го броите или е нулев? Аз го броя нулев, но май не е така?
*
« Отговор #391 -: Ноември 19, 2014, 20:10:29 pm »
loriane, в моята инструкция пише едновременно ден и дата за тест, от там излиза че първият ден се брои, т.е. трансфера е на ден 1.

« Отговор #392 -: Ноември 20, 2014, 10:43:46 am »
Стискам палци Loriane и чакаме да се похвалиш другата седмица. Момичета искам да ви попитам в случай, че пункцията ми се пада в неделя, а доколкото знам Персенска тогава почива, ще има ли кой да я замести или пропускам месеца?
*
« Отговор #393 -: Ноември 20, 2014, 11:24:57 am »
И при мен в листа ми пишеше деня и датата и не знам дали и се е броил деня на трансфера ,но мисля,че да.

Феичка предполагам,че някой ще я замести или тя ще дойде заради пункцията ти

*
« Отговор #394 -: Ноември 20, 2014, 14:55:53 pm »
Момичета, съжалявам, че така нахлувам в темата ви, но последното инвитро, което правих беше през 2005 г., та съвсем не съм на ясно с използваните лекарства, а искам да помогна на една приятлека на която й предстои ин витро в Германия. Та, тя ме помоли да проверя от къде и на каква цена в България могат да се закупят следните лекарства:
Decapeptyl - 0,1 мг - Декапептил инжекционен разтвор в предварително напълнена спринцовка, 1 опаковка със 7 броя и  1 опаковка със 28 броя.
Мерионал - прах и разтворител за инжекционен разтвор 75 IU - 1 ml - 4 опаковки с по 10 броя

рових из нета, но цени ми дава само на сайта на фрамар, но пише че не са налични, моля за помощ  :)
« Отговор #395 -: Ноември 20, 2014, 15:07:24 pm »
Мисля че в аптеките на репродуктивните клиники ги има със сигурност. В Надежда май са по-ниски цените спрямо останалите, но не твърдя със сигурност, не съм купувала точно тез илекарства.
*
« Отговор #396 -: Ноември 20, 2014, 15:41:50 pm »
Допускам, че в сайта не са налични, понеже се издават само по рецепта. Може и да ги обслужват само с предварителна поръчка...
Иначе Декапетила 0.1 мг/1 мл е около 11 лв. за бр.
Мерионал 75 IU + р-рител е около 29 лв. за бр.
*
« Отговор #397 -: Ноември 20, 2014, 15:45:18 pm »
Стефи, взимала съм лекарства с поръчка в Аптеки Ремедиум (голямата аптека на ул."Гео Милев"). Ето какво излиза на сайта им:
http://www.remedium.bg/?page_id=27&record_id=8592
http://www.remedium.bg/?page_id=27&record_id=185103
доколкото разбирам няма цена, защото е забранена продажба на тези лекарства в интернет.

Също съм поръчвала в аптеката в "Надежда", това са техните координати:
02/423 55 17 ; 0885 103 017
раб. вр.  8.00 - 20.00
събота    9.00 - 19.00
неделя    9.00 - 16.00
« Последна редакция: Ноември 20, 2014, 16:19:04 pm от marsi »

*
« Отговор #398 -: Ноември 20, 2014, 16:38:05 pm »
Стискам палци Loriane и чакаме да се похвалиш другата седмица. Момичета искам да ви попитам в случай, че пункцията ми се пада в неделя, а доколкото знам Персенска тогава почива, ще има ли кой да я замести или пропускам месеца?

Феичка, не се притеснявай, няма да ти отложат пункцията. Ще я направи или д-р Шефкетова или д-р Стаменов.

*
« Отговор #399 -: Ноември 20, 2014, 16:48:47 pm »
Стефи, я кажи на твоята приятелка да ми пише!