0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Ин витро / икси - октомври,ноември,декември 2014г
« Отговор #360 -: Ноември 15, 2014, 14:12:25 pm »
Момичета, обадиха ми се ембриолозите. Казаха, че сперматозоидите достигат до яйцеклетката, но не я оплождат. Общо взето това е единственото, което разбрах. Звъннах на Персенска и тя ми предлага на следващия цикъл ИКСИ. Инвитрото ми беше на спонтанен цикъл. Бихте ли ми обяснили какво представлява ИКСИ, каква е цаната на процедурата и правят ли се някакви допълнителни изследвания?

Фейчка, много съжалявам. Но не се отчайвай, ще пробвате ИКСИ и всичко ще бъде наред. При мен нещата се развиха като при теб. Първи опит - инвитро на спонтанен цикъл, ембриолозите ми казаха, че един сперматозоид я е пробол, но само повърхностно и не е успял да я оплоди. Веднага на следващия цикъл направихме ИКСИ на спонтанен, и аз съм при д-р Персенска и с ИКСИ се оплоди, аз стигнах до 6г.с., но при теб дано нещата се развият по-благоприятно. Като цена, няма разлика, нито са ми правили допълнителни изледвания. Взеха ми 350 за пункция, 250 за оплождане и 350 за трансфер. Аз правих и акопунктура - 320 лв., но тя е пожелание. 81 лв. Ми бяха изледвснията преди пункцията и 55 лв. На ММ, но имахме някои от предния опит, които още бяха валидни.
Хубавото при спонтанния цикъл е, че може да опиташ още на следващия цикъл. Успех ти желая.
« Отговор #361 -: Ноември 16, 2014, 10:12:52 am »
 здравейте момичета пиша от телефон и ако имам грешки ме извинете :) Аз се подготвям за ин витро в края на месеца началото на декември.За първи път ми е и много много ме е страх.Страх ме е от болката понеже миналата година си взех на болка.Страх ме е от тронсфера защото може би е без упойка а като чета ми напомня на ваденето на стендовете 2бр от бъбреците ми те също беше без упойки.Пожелавам на всички успех и много много положителни тестове.В момента пия прималут нор и имам болки в яйчниците все едно менструални болки нормални ли са
Вяра!!!Надежда!Любов!Време!
*
« Отговор #362 -: Ноември 16, 2014, 13:21:51 pm »
KISSME: Болката е последното от което да те е страх преди опит.
От примолута няма как да боли, най-много да ти е малко натежало, примерно да задържаш вода.  Трансферът е съвсем лека процедура, не е по-болезнена от взимане на секрет за цитонамазка. Пункцията се случва под упойка, болка няма. От подкожни и мускулни инжекции едва ли се плашиш, а взимането на кръв може да е доста неприятно, но не кой знае колко болезнено. Та толкова за болката. Друг е въпросът колко натоварващо за психиката може да бъде, което пък зависи много от теб и от хората около теб.  Но да знаеш със сигурност - не е страшно  :bighug:

« Отговор #363 -: Ноември 16, 2014, 13:23:09 pm »
Слънчице, Миленка благодаря ви за отговорите. В началото на декември пак ще действаме. Не мога да си обясня защо не се опложда. Дали се дължи на някаква несъвместимост между мен и съпругът ми? Единственото, което ме притеснява е цялото това треперене и невидение около процедурата. Мисля си, ако влезна при докторката както миналия път в 6-7 часа, кога ще успея да си пусна хормоните и да ми бият прегнила(които между другото вече не е прегнил)? Ако пък на своя глава ги пусна, освен двата хормона, не знам какво друго трябва да изследвам. Другото, което исках да попитам е дали е възможно да си взема документ от клиниката (не знам дали това е точната дума), в който е описано каква процедура ми е извършена и т.н.? Ще мога ли и аз да кандидатствам по фонда, ако евентуално не се получи след 4 опита инвитро/ИКСИ и трябва ли всеки път да се стигне до трансфер, за да подам документи? И последно: Слънчице 350лв. за оплождане се плащат само ако има такова нали, а не за самата работа на ембриолозите(сори за тъпия въпрос, ама искам да съм подготвена с паричките)?
« Отговор #364 -: Ноември 16, 2014, 13:38:10 pm »
Фейчка, аз първия път платих само пункцията 350 лв. и като ми се обадиха и ми казаха, че не се е оплодила, реших, че няма да се плаща оплождане, но следващия път като отидох на касата да си платя прегледа и изненада - 250 лв. за оплождане. Казаха, че нямало значение, че не се е оплодила, заплаща се. Та първия път напрактика не платих трансфер, защото нямах такъв, но оплождането си го платих. Предполагам, че и при теб ще е така. Хубавото е, че сега някои от изледванията ще ти важат от предния месец и няма да ги плащаш.
А за часовете, аз винаги съм искала да ходя вечер на преглед след работа, но само като кажа, че съм 9ти ден за проследяване на спонтанен цикъл и на рецепция ми дават час за обяд, не можело вечер. Мислела съм си и аз да си пускам сутринта хормоните, пък после ако ми дадат зелена светлина после да пускам останалите изледвания, но понякога пък може да се окаже, че е много рано за хормони, нали док преценява кога да се пускат по размера на фоликула.
За това, че не се оплоди първия път, отговора и на ембриолозите и на Персенска беше - случвало се, нямало конкретна причина. Ние нямане никакъв проблем с мъжкия фактор, така че все си мисля, че има някакъв проблем в яйцеклетката, но само си гадая.
Иначе с теб ще сме заедно в началото на декември. Дано този път да ни е на късмет, все пак Коледа идва :-)
« Отговор #365 -: Ноември 16, 2014, 13:45:55 pm »
Добре, че ми каза Слънце. Аз като говорих с док. останах с впечатлението, че се плаща само пункцията и трансфера. А за часовете и аз бях за проследяване миналия път и ми дадоха 15 часа, а успях да влезна в 18 и всичко се случи много набързо с изследванията и прегнила. Както и да е, дано този път стане. Успех и на теб ти желая и може да се засечем :)
*
« Отговор #366 -: Ноември 16, 2014, 14:48:41 pm »
Феичка и Слънце, страхотни сте двете, как веднага имате план и действате  :ballons:
Стискам палци декември да е вашия месец!

« Отговор #367 -: Ноември 16, 2014, 15:22:57 pm »
Благодаря, Алекс. Мен това, че постоянно си поставям някакви цели, постоянно правя изследвания, чакам резултати, това ме крепи, да не се срина психически. Някакси знам, че правя нещо, иначе, чакането ме убивя. Сега след спонтанния аборт пуснах и кариотип, защото да стоя в неведение и да се надявям да е било случайност и следващия опит да ми е успешен, не ме успокоявя. Мен все ме гложди мисълта, че има някакъв генетичен проблем при мен, та ще видим, дано да не съм права.

Фейчка, друго, което отчитам като възможна причина при мен е ТСХ. Преди първия опит, когато не се оплоди ми беше 2.66. Начев беше против да правя опит, каза че си го обричам на неуспех, но аз настоях и понеже съм на спонтанен, без стимулаци той склони, но каза, че си е на моя отговорност.
Две седмици преди втория ми опит (този, който завърши със спонтанен) ТСХ ми беше 3. Начев ми вдигна ударно дозата, за да може за две седмици, докато направя опита да е паднал, но все си мисля, че то си е оказало влияние на яйцеклетката от по-рано. Надявам се в ТСХ да ми е проблема и да не е генетичен. Ти, ако не си изледвала хормони на щитовидната е хубаво да ги пуснеш и тях.
« Последна редакция: Ноември 16, 2014, 15:27:31 pm от slanceto2 »
« Отговор #368 -: Ноември 16, 2014, 16:37:17 pm »
Момичета само така, никакво чакане, само с действие ще постигнем желания резултат!

Феичке, с ИКСИ ще има повече шансове за оплождане! Хубаво е, че не се губи време на ЕЦ и може да се пробва още от следващия цикъл!

При мен нещата са горе-долу стабилни. Не ме боли корема, но се е подул леко, имам запек още от пункцията и ми е некомфортно на стомаха. Трансферът е предвиден за утре. Чакаме да станат бластоцисти. Мен ме е страх все пак да не ми отложат трансфера, защото яйчниците май са си доста големи. А и нещо ми притиска стомаха нагоре, не мога да определя точно и си мисля, че не е нормално. Пия Достинекс заради хиперстимулацията и мислех, че е ефект от него...ще видим утре какво ще кажат, ще ми направят ехография ще се види какво е положението...

Забравих да кажа вчера имахме 19 ембриона  8O , но не всички са с добро качество. Неочакван резултат за мен, защото предния път ембрионите ни бяха само 4 (от 26 яйчица, та очаквах нещо подобно и сега).Не знам колко ще издържат до утре.
« Отговор #369 -: Ноември 16, 2014, 21:09:27 pm »
Мила loriane, пожелавам ти много късмет и всичко да се нареди и скоро да си дебелееш с кеф :)
Слънце мойто ТСХ беше 1.55 преди пункцията. Аз съм на еутирокс и редовно си следя ТСХ, както и пролактина. Аз за себе си съм решила, че проблемът е в моята яйцеклетка (дано да греша).
АлексН благодаря ти за подкрепата и дано думите ти са пророчески  :pleasantry:
Добре, че ви открих момичета. Когато има с кой да споделиш и да се посъветваш е малко по-леко.
Лека вечер и кураж!!!
*
« Отговор #370 -: Ноември 17, 2014, 09:53:07 am »
Феичка14 съжалявам за неуспеха,но следващия път с ИКСИ ще се оплодят.
При мен първото Ин витро също беше неуспешно и 12Я спонтанно се оплодиха 2 които бяха с лошо качество,но при нас проблема беше,че точно тогава се бяха появили някакви левкоцити на мъжо.Следващия път с оплождане ИКСИ имахме 9 хубави ембриона,3-ката от които ми върнаха се хвана 1 и сега тича из къщи.Така ,че горе главата следващия месец ще е успешен  :wink:

loriane много ембриончета ,браво.Колко от тях са хубави или не знаеш?Това ,че не си ходила по голяма нужда не е хубаво вземи мерки,за това ти е подут корема и отделно и от многото Я.То аз докато пиша днес ти е трансфера нали  :D ? Успех ти желая!

« Отговор #371 -: Ноември 17, 2014, 10:05:54 am »
Amanda, да днес е! Сега чакам да се обадят и треперя... Не знам какво е качеството на ембрионите и за това също се притеснявам, дали ще има оцелели. Казаха ми, че има от всичко по малко, каквото и за означава това. Това беше събота, 3ти ден от пункцията.
Запекът със сигурност е от Достинекса, нищо не ми помага, никога не съм била така. Много е гадно, храносмилането ми изобщо не действа  :? Остават ми още 2 дена прием на Достинекс и мисля да го спра още днес. Ще питам док де...но само да мине трансфера!
« Отговор #372 -: Ноември 17, 2014, 10:07:12 am »
KISSME: Болката е последното от което да те е страх преди опит.
От примолута няма как да боли, най-много да ти е малко натежало, примерно да задържаш вода.  Трансферът е съвсем лека процедура, не е по-болезнена от взимане на секрет за цитонамазка. Пункцията се случва под упойка, болка няма. От подкожни и мускулни инжекции едва ли се плашиш, а взимането на кръв може да е доста неприятно, но не кой знае колко болезнено. Та толкова за болката. Друг е въпросът колко натоварващо за психиката може да бъде, което пък зависи много от теб и от хората около теб.  Но да знаеш със сигурност - не е страшно  :bighug:
Благодаря ти в името на добрата кауза ще издържа и това все пак явно ми идва страха от това че миналата година слагането на главен венозен път без упойка при което ме мъчиха 30 минути прешиването му махане на 4 дрена и прешиването им махането на стендовете НО аз съм готова на всичко.Надявам се да успеем да стартираме понеже ми откриха бактерия в корема и пия антибиотици.Ще ми бъде приятно да  споделям и да ми давате съвети ще сте ми изключително полезни защото ми е за първи път а предполагам че има много сред вас който сте минали вече по този път и имат повече опит!УСПЕХ НА ВСИЧКИ!
*
« Отговор #373 -: Ноември 17, 2014, 11:19:28 am »
Amanda, да днес е! Сега чакам да се обадят и треперя... Не знам какво е качеството на ембрионите и за това също се притеснявам, дали ще има оцелели. Казаха ми, че има от всичко по малко, каквото и за означава това. Това беше събота, 3ти ден от пункцията.
Запекът със сигурност е от Достинекса, нищо не ми помага, никога не съм била така. Много е гадно, храносмилането ми изобщо не действа  :? Остават ми още 2 дена прием на Достинекс и мисля да го спра още днес. Ще питам док де...но само да мине трансфера!
Стискам палци тогава  :crossfingers:.А за Достинекса аз съм го пила също не съм имала проблеми ,но всеки организъм е различен.

KISSME това което си преживяла със сигурност не е било безболезнено,но и аз ще ти кажа,че при ин витрото няма такива болки,упойка при пункция и нищо не се усеща,а трансфера е най-безобидната и безболезнена част.Късмет!

« Отговор #374 -: Ноември 17, 2014, 11:30:15 am »

От достинекса е. Само клизми помагат....

Успех на всички  :goodluck:
« Отговор #375 -: Ноември 17, 2014, 16:48:11 pm »
Little_rabbit, мерси. Четох в стари теми тук, че и други момичета са били така с това лекарство. сега се тъпча със сушени сини сливи пък ще видим...Иначе бях на глицеринови свещички без почти никакъв резултат :/

Аз сега се върнах от клиниката. Имах преглед преди док да подпише, че ставам за трансфер :) Не се видя течност в корема и така после ми върнаха един ембрион! Морула превръщаща се в бластоцист  :) . Тази сутрин като ми се обадиха имаше общо 3  за замразяване (от 19 преди два дни все пак!), но по време на трансфера биоложката каза, че цифрата се е променила и че имало и други, които се развиват :D Самият трансфер е абсолютно безболезнен и изобщо не боли (KISSME не се страхувай изобщо! А ако те е страх от пункция си поискай пълна упойка, спинкаш си сладко и нищо не усещаш  :))
« Отговор #376 -: Ноември 17, 2014, 18:56:46 pm »
Благодаря ви момичета за куража които ми давате. :*
« Отговор #377 -: Ноември 18, 2014, 12:28:31 pm »
Здравеите момичета може би за вас вапросът ми е тъп ,но за мен не е четох много но никъде не намерих какво точно ми трябва да кандидатствам по фонда за ин витро имаме 3 неуспешни инсета док.каза че съм имала проблем с овулациата.Та какви изследвания трябва да пуснем с моя мъж?Благодаря ви предварително
*
« Отговор #378 -: Ноември 18, 2014, 12:53:04 pm »
Здравеите момичета може би за вас вапросът ми е тъп ,но за мен не е четох много но никъде не намерих какво точно ми трябва да кандидатствам по фонда за ин витро имаме 3 неуспешни инсета док.каза че съм имала проблем с овулациата.Та какви изследвания трябва да пуснем с моя мъж?Благодаря ви предварително
Здравей, имаш ли цветна снимка, на мъжа ти правена ли му е спермограма? Проблем с ивулацията много общо ми звучи.  Лекарят ти репродуктивен специалист ли е? Ако говорим за неизяснен стерилитет са ти неоходими 4 опита с АРТ процедури: инсета, или ин витро. Трябва ти епикриза за проведените опити, документ за спермограмата и документ от ЦС за проходимост на тръбите и евентуално хормонални изследвания.
*
« Отговор #379 -: Ноември 18, 2014, 13:09:10 pm »
desi2811 - на първо място ви трябва медицинска документация с причините за стерилитет, които се подготвят от репродуктивната клиника, където сте избрали да правите инвитро. Клиниката трябва да има договор с фонда.
След като имаш 3 неуспешни инсета, предполагам че сте с добра спермограма и проходими тръби (Нали сте правили цветна снимка и спермограма преди да започнете инсетата?).   За да кандидатствате с "неизяснен" стерилитет трябва да сте направили 4 неуспешни опита - примерно 4 инсета или 3 инсета + 1 инвитро.
Моят съвет е да не четеш и пускаш сега изследвания, а по най бързия начин да говориш с клиниката към която си се насочила, да уточните с каква диагноза можете да кандидатствате и да направите план.