0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Ин витро / икси - октомври,ноември,декември 2014г
« Отговор #320 -: Ноември 02, 2014, 21:32:12 pm »
При мен само В клетките са леко завишени иначе НК клетките са ок. Другата седмица ще говоря и с имунолозите да видя какво ще кажат и те.
« Отговор #321 -: Ноември 03, 2014, 08:11:08 am »
Petra, вече наистина си за другата тема  :D, а от тук само наминавай да ни даваш сила и кураж.
За Б клетките- аз правих преди няколко месеца имунологични и Б клетките ми бяха завишени, при горна граница 15, моите бяха 17. Казаха ми, че не се налага специална терапия, само контрола при положителен тест. Миналата седмица пуснах нови изследвания, днес ще разбера резултата. Предполагам, че ще ти предпишат някакво вливане, но щом мен ме оставиха със завишени още преди опита, си мисля, че не е нещо фатално. Успех.
*
« Отговор #322 -: Ноември 03, 2014, 09:13:14 am »
Slance, чакаме хубави новини от теб днес  :)

*
« Отговор #323 -: Ноември 03, 2014, 09:36:55 am »
petraDi честито сърчеци много се радвам за теб,няма от какво да се страхуваш отивай спокойно в най-хубавата тема.Не мога да коментирам Б клетките не съм имала завишаване от тези,а само от НК клетки.

Слънце и аз чакам днес хубави новини от теб ,че да те изпратим и теб в бременната тема  :D.Късмет!

Balerinka ти как си, отмина ли болката?

« Отговор #324 -: Ноември 03, 2014, 11:31:19 am »
Чакам аз днес слънцето да се похвали, че да се местим заедно в другата тема :)
« Отговор #325 -: Ноември 03, 2014, 15:11:59 pm »
Здравейте и от мен.След 3г.неуспешни опити и една неуспешна инсеминация,на 5.11.съм на преглед за стартиране на инвитро ЕЦ.Развълнувана,притеснена ,нямам търпение вече,дано да стигнем до финал :crossfingers:
*
« Отговор #326 -: Ноември 03, 2014, 15:27:15 pm »
Успех Милена !

« Отговор #327 -: Ноември 04, 2014, 08:04:54 am »
При мен всичко приключи. Вчера започнаха болки и кафяво зацапване. На ехографа се видя, че е тръгнало да излиза, беше до цервикалния канал. То беше ясно от самото начало, но аз все се надявах да съм изключение от мрачната статистика, но не. Според док, причината е в ембриона, а не в аденомиозата, така че сега трябва да водя борба на два фронта, даже на 3 - и ТСХ-то. Сега ни предстоят гинетични, да видим от там какво ще изкочи.
Момичета, безкрайно ви благодаря за подкрепата. Надявам се да успея да се включа в следващата тема, много се надявам всичко бързо да се нормализира и още края на януари да стартирам отново.
Пожелавам успех на всички, на които им предстой процедура.
Петра, Яничка, Петяни - желая ви безпроблемна бременност и ревлив финал. Стискам ви силно палци.
Петра, вчера си взех имунологичните. Б клетките са се качили още малко, станали са 20 при горна граница 15. Изписано ми е вигантол, омега 3 фортекс, имуновенин, октагам. Но при мен и накакви Супресор/ цитотоксик Ц клетки пък са занижени, та незнам терапията за кое от двете е. Но питах д-р Персенска и тя каза, че не това е причината за аборта и тези изменения не били фатални. Написали са и нещо " определяне на sFlt1, PIGF в 7 г.с., но това не го разбрах. Успех.
*
« Отговор #328 -: Ноември 04, 2014, 08:45:51 am »
Слънчице, много съжалявам за резултата при теб, но явно трябва да преминеш и през това изпитание.
Желая ти много кураж и скоро да довършиш започнатото до край.

*
« Отговор #329 -: Ноември 04, 2014, 09:49:53 am »
Слънце съжалявам  :(,пак трябва да се пребориш ,но следващия път пожелавам успешен опит и дано да откриете проблема.

« Отговор #330 -: Ноември 04, 2014, 09:57:33 am »
Ех Слънце, така съжалявам :(. :( Дано по бързо се възстановиш и януари да стартираш пак и този път до успешен финал. Стискам ти много силно палчета и съм сигурна, че следващият път ще успееш. Относно определяне на sFlt1, PIGF в 7 г.с., и аз го имам записано, доколкото разбрах това са някакви молекули, свързани с плацентата, но в събота ще разбера повече.
*
« Отговор #331 -: Ноември 04, 2014, 13:59:51 pm »
Здравейте, момичета.

Имам един въпрос - дано успея до го формулирам ясно, а и някой да успее да ми отговори :)

Тъй като, след известно затишие, отново сме на "фронтовата линия", главата ми пак е пълна с притеснения.

При последната ми пункция извадиха 10 яйцеклетки, от които 5 се оплодиха до следващия ден, а 1 - с малко по-голямо закъснение. Говорих с доктора и той каза, че и 6-те яйцеклетки, за жалост, не са се оплодили преди 25-тия час, а оплождането преди този час означавало, че било почти сигурно, че ще достигнат до стадий "бластоцист". Т.е., аз разбирам, че при това положение, шансът вече е мнооого по-малък, да не кажа - никакъв. Знаете ли дали, все пак, има надежда да стане това (т.е. да достигнат бластоцист), при тези обстоятелства? Иначе, разбрах, че ембрионите отговарят на развитието си за съответния ден (беше 2-ри след пункция). Докторът ми изброи много прилежно на колко клетки са се разделили, ама кой да го чуе в паниката си :(
*
« Отговор #332 -: Ноември 04, 2014, 18:06:01 pm »
При мен всичко приключи. Вчера започнаха болки и кафяво зацапване. На ехографа се видя, че е тръгнало да излиза, беше до цервикалния канал. То беше ясно от самото начало, но аз все се надявах да съм изключение от мрачната статистика, но не. Според док, причината е в ембриона, а не в аденомиозата, така че сега трябва да водя борба на два фронта, даже на 3 - и ТСХ-то. Сега ни предстоят гинетични, да видим от там какво ще изкочи.
Момичета, безкрайно ви благодаря за подкрепата. Надявам се да успея да се включа в следващата тема, много се надявам всичко бързо да се нормализира и още края на януари да стартирам отново.
Пожелавам успех на всички, на които им предстой процедура.
Петра, Яничка, Петяни - желая ви безпроблемна бременност и ревлив финал. Стискам ви силно палци.
Петра, вчера си взех имунологичните. Б клетките са се качили още малко, станали са 20 при горна граница 15. Изписано ми е вигантол, омега 3 фортекс, имуновенин, октагам. Но при мен и накакви Супресор/ цитотоксик Ц клетки пък са занижени, та незнам терапията за кое от двете е. Но питах д-р Персенска и тя каза, че не това е причината за аборта и тези изменения не били фатални. Написали са и нещо " определяне на sFlt1, PIGF в 7 г.с., но това не го разбрах. Успех.
Пожелавам ти следващия опит да бъде успешен и повече спокойствие.
*

VeryMe

• 198
  • Любовта можеш да задържиш в длани, а не в юмруци
« Отговор #333 -: Ноември 04, 2014, 18:53:10 pm »
Здравейте момичета! Стъпвам с едно краче в темичката ви, за да ви вдъхна кураж и вяра! Точно преди една година се случи моята история. Точно преди година аз се срещнах за първи път с моите мъничета. На тази дата се случи чудото  Спомням си как пътувах към инвитро клиниката, бях абсолютно спокойна. Дори не се обадих да попитам ембриолозите дали малките са се размразили, просто усещах, че това е така. Когато пристигнах всички ни чакаха усмихнати. От две ембриончета се бяха размразили и двете, те чакаха мама да си ги прибере  Тогава ми показаха тяхна снимка. помислих си: Това са моите момиченце и момченце, едното ще е по-едричко, другото по-дребно. Едното ще прилича на мен, а другото на баща си  Преведоха ме в стаята за трансфер. Сякаш по поръчка една от сестрите пусна една моя любима песен Send me an angel- казах си, ето това е знак и Бог ще ми прати ангела си  Десет дни по-късно Денят на Свети Мина ми донесе радостната вест, че съм бременна. Днес съм щастлива майка на петмесечните ми син и дъщеря, които са точно такива, каквито си ги представях.  Искрено се надявам всяка една от вас да види заветните две чертички и да изживее щастието от това да носиш и да дариш живот. Нека догодина и вие да влезете в чуждата темичка и да вдъхнете кураж на всички жени тук, защото стерилитета често е емоционален проблем, който трябва да се преодолява с помощта на хората, които ни заобикалят и подкрепят. Още веднъж -успех на всички и ВЯРВАЙТЕ В ЧУДЕСА!  :)

« Отговор #334 -: Ноември 04, 2014, 23:02:48 pm »
Слънце , наистина много съжалявам и ти пожелавам бързо възстановяване и следващия опит да е твоя.
*
« Отговор #335 -: Ноември 05, 2014, 11:46:16 am »
Слънце, съжалявам за неприятната новина. Следях как се развиват нещата при теб, защото началото на лятото преживях същото. Тръгнахме от много ниска стойност, която рязко се покачи, после пак се забави и накрая тръгна нормално. В деня за сърчицето получих кървене и силни болки, но въпреки това докторът го видя. След три дни всичко беше приключило. При разговора с него разбрах, че рязката промяна на стойностите показва проблем с развитието на ембриона. Стискам палци за следващия опит!
Успех момичета!
*
« Отговор #336 -: Ноември 05, 2014, 12:52:12 pm »
Слънце, съжалявам, надявах се на добра новина от теб, не е правилно това да се случва.
Ще стискаме палци тук пак, след някой и друг месец.

« Отговор #337 -: Ноември 06, 2014, 07:44:59 am »
Благодаря ви, момичета.
Дизи, много съжалявам за загубата. Не мога да си обясня защо е толкова несправедлив живота. Само като пусна вечер новините и като чуя за дете, изхвърлено в контейнер, на следващия ден - дете, убито от баща си и душата ми плаче. И тези хора забременяват от въздуха. А тези, които го искаме с цялото си сърце и бихме му дали прекрасено детство и живот, не става и не става. Форума е пълен, клиниките са пълни, това са хиляди семейства.
Пожелавам на всички медицината да е по-силна от природата и нашите лекари да ни помогнат и ние да сбъднем мечтата си. Прегръщам ви.
*
« Отговор #338 -: Ноември 06, 2014, 09:55:33 am »
Така е, Слънце, но всеки си има някакви изпитания в живота. За съжаление, на нас това се е паднало. Ще стане, само недей да униваш :)
*
« Отговор #339 -: Ноември 06, 2014, 15:14:42 pm »
Lary75 на какъв етап от процедурата сте?
Аз не съм много веща и не знам какво да ти кажа, може би наистина шанса ще е по-малък  :oops: