0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Ин витро / икси - октомври,ноември,декември 2014г
« Отговор #260 -: Октомври 26, 2014, 21:25:48 pm »
Цигу, изобщо не е вярно това за противогрипната ваксина, миналата година си сложих (не заради процедурата, а защото по принцип си слагам) и ми се скараха и казаха, че нямало да разрешат ако съм била питала...
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #261 -: Октомври 26, 2014, 21:48:03 pm »
Аз снощи много четох по темата и пише, че Осцилококцинум може да се взема при бременност.

Най-смислената превенция преди процедура и при бременност е поставяне на противогрипна ваксина.
От другото файда няма.

Към тази препоръка бих добавила и още нещо много просто - избягване на затворени помещения с много хора, напр. киносалони, театри, фризьорски салони, сватби, фирмени събития, празнуване на рожденни и именни дни на закрито и т.н.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
« Отговор #262 -: Октомври 26, 2014, 21:50:30 pm »
Мели, забрави прословутите молове.

*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #263 -: Октомври 26, 2014, 21:56:44 pm »
Мели, забрави прословутите молове.

Само защото не знам как се пише - молове или МОЛ-ове. :) Но да, и тях в списъка. :)

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
« Отговор #264 -: Октомври 26, 2014, 22:03:48 pm »
Избягвай и нахалниците в градския транспорт, които ти кашлят в лицето, без да имат нужда да кашлят, ами само така, да се прокашлят сред хората и да има кого да заразят.
*
« Отговор #265 -: Октомври 27, 2014, 00:16:50 am »
mammita2012 а най-добре да избягва изобщо да се качва в градския транспорт :lol:
*
« Отговор #266 -: Октомври 27, 2014, 02:37:25 am »
Цигу, изобщо не е вярно това за противогрипната ваксина, миналата година си сложих (не заради процедурата, а защото по принцип си слагам) и ми се скараха и казаха, че нямало да разрешат ако съм била питала...

Бременността не е противопоказание за поставяне на ваксина против грип. Напротив, най-малките, най-възрастните и бременните са особено уязвими, затова при тях ваксинацията е най-смислена. Такива са препоръките на здравните институции и произвоителите на ваксини по света.

А ако личният опит е показателен, точно преди успешната си ин витро процедура се ваксинирах и след това два пъти по време на бременност се ваксинирах по изрично настяване на лекарите си - личен, репродуктивен ендокринолог, и следящите бременността ми.
« Последна редакция: Октомври 27, 2014, 02:53:48 am от цигу »
*
« Отговор #267 -: Октомври 27, 2014, 09:22:11 am »
Здравейте момичета!

Калина Малина  добре дошла и успех  :bfp:

Слънце утре е големия ден нали  :D,как си?

Яничка ,Петра момичета вие как сте?

п.п. Виждам че Яничка се е присъединила към бременната групичка айде и другите да се наредите   :wink:

Хубав ден и по-малко боледуване да има.

*
« Отговор #268 -: Октомври 27, 2014, 10:26:04 am »
Аз наистина се преместих там, защото тая темичка е за момичетата в процедура все пак :-)))
Малко ме беше страх да пиша в бременната темичка, ама каквото такова. Така или иначе след 3 седмици си заминавам за Англия и ще ми трябват много съвети от бъдещите мами, та реших че няма смисъл от чакане.
Иначе вече съм почти здрава и се надявам всичко да е наред.
Стискам палци за Калина Малина и чакам Слънцито утре да се похвали.

26.09.2019
*
« Отговор #269 -: Октомври 27, 2014, 10:44:12 am »
Радвам се,че си добре  :).И много добре си направила като си се разписала в бременната тема там ти е мястото  :wink:

*
« Отговор #270 -: Октомври 27, 2014, 10:58:17 am »
Цигу, мен ме наплашиха, че едва ли не съм си вдигнала много имунитета, но не мисля, че там е  причината за неуспеха ми. Сега мисля да заложа на биозин.
*
« Отговор #271 -: Октомври 27, 2014, 11:11:42 am »
Цигу, мен ме наплашиха, че едва ли не съм си вдигнала много имунитета, но не мисля, че там е  причината за неуспеха ми. Сега мисля да заложа на биозин.
В това няма логика, понеже антигрипната ваксина - просто ти създава антитела за няколко определени грипни щама. Нищо повече. Т.е. тя не е "имуномодулатор", който пряко, или трайно "да вдига на крак" имунната ти система. Има завишена активност някаква, докато ти изгражда антитела, което 10-ина дни да кажем, но това не е в някакъв страховит мащаб.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

« Отговор #272 -: Октомври 27, 2014, 11:32:02 am »
Калина малина стискам палци да са се хванали и двете човечета :)
Слънце, на преглед съм чак в неделя и до тогава ми е свито сърцето, даже не смея и в бременната тема да се запиша още. Айде чакаме те утре да се похвалиш :D
« Отговор #273 -: Октомври 27, 2014, 12:05:10 pm »
Ваксината може да подобри шансовете за забременяване - Грейс беше писала, че има действие, подобно на активна имунизация (LIT), както и кръвопреливането.
Преди няколко години аз специално питах, когато трябваше да си сложа комбинирана ваксина срещу Хепатит А и В - казаха ми, че трябва да е отдалечена във времето от ин витро опитите.
« Отговор #274 -: Октомври 27, 2014, 13:47:37 pm »
Благодаря момичета,надявам се след десет годишна борба това да е моят опит.Пожелавам успех на всички.

Ако имате възможност избягвайте затворените помещения пълни с много хора.
« Отговор #275 -: Октомври 27, 2014, 19:23:45 pm »
Момичета, аз за съжаление се включвам с лоши новини. Аз всеки ден си имах пробождания в матката и това ме караше да се чувствам бременна. Зърната на гърдите последните 4-5 дни много ме боляха. В събота за последно усетих пробождания преди обяд и след това нито веднъж. Усъмних се. Тази сутрин ставам, зърната - никаква болка. Меря температура 36.5. Стана ми ясно. Изстрелях се към клиниката за тест - 1506. В събота беше 1395. Явно е спряло да се развива в събота, когато спрях да усещам пробожданията и когато всъщност бях най-щастлива и наистина бях повярвла, че съм бременна. Не мога да спра да рева. Утре ще ходя на преглед, но отговора ми е ясен. Незнам какво ме очаква от тук нататък, но трябва да намеря сили да продължа.
*
« Отговор #276 -: Октомври 27, 2014, 22:09:06 pm »
slanceto, искрено се надявам всичко да е наред. По-опитните ще споделят дали има място за притеснение.
kalina_malina стискам палци за положителен тест.
Моят трансфер на замразени беше един ден след теб и съответно днес беше седми ден. От няколко дни имам характерните предменструални болки ниско в корема. Преди около час чинно си изпих лекарствата и си боцнах фраксипарина и едва след това, при поставянето на утрогестана видях кръв по пръста си. Знаех, че ще ми дойде, но не чак пък по-рано и то по време на приема на лекарствата. Не е малко, защото виждам, че започва да си напоява превръзката. Знам, че не трябва да спирам лекарствата преди да се чуя с доктора, което ще направя рано сутринта. Теста трябваше да е в четвъртък. Съвсем се обърках и се поизморих от борба с неясни проблеми. 
*
« Отговор #277 -: Октомври 28, 2014, 10:13:34 am »
Слънце не знам как де те поуспокоя,още нищо не е загубено до прегледа, дано да нямаш място за притеснение и мислите ти да се окажат погрешни.Прегръдки и кураж  :bighug:

Garo как си, какво стана чу ли се с Доктора?

« Отговор #278 -: Октомври 28, 2014, 13:53:29 pm »
Garo,на кой ден беше трансфера?Може да е имплатационо зацапване,предполагам че ще ти спрат фраксипарина.
Слънце ,моля те не губи  надежда.Не може ли да се прегледаш днес?
« Отговор #279 -: Октомври 28, 2014, 18:24:34 pm »
Здравейте, момичета и аз се включвам да следя темичката. През ноември започвам първия си опит инвитро. Късмет на всички, които очакват теста си.