Маги,
радвам се, че е при теб писмото за Прага! Ама, момичета, защо така не искате да участвате в този толкова красив проект? Едва ли само факторът свободно време е причина, защото той стои при всички ни, а и ние не сме тук като редовни списващи, а чат-пат драсваме по нещо, за да поддържаме образа на Рошко жив. Идеята е страхотна! И е малко тъжно, че всички ние сме готови да изгубим от времето си за един куп безполезни и депресиращи, мрачни и злободневни теми, по които нито нещо можем да променим, нито помагаме на някого. На мен лично от това опростяване и супер детайлно разнищване само на черното от живота, направо ми причернява и нагарча.
Рошко може да се равива в образователна посока за децата. Те го харесват и го слушат с интерес. Онлайн версията позволява да се включват хора отвсякъде. Питате ли ги хората от моето поколение, които все още трудно асимилират този факт? Темата за градовете може и да се изчерпи и да стана малко досадна, но животът не свършва с нея. Всяка от вас има хобита, интереси, неща, в които е силна и добра. Защо да не ги представите като кратко описание - уроци, а и с някоя снимка - това може да е супер работилница/онлайн училище на Рошко. Представени на достъпен и лесен за асимилиране от децата език, те могат да им помагат да научават полезни практични и не само неща.
Имате шанс да се измъкнете от злободневието, по което всички сме мастити специалисти, но е разбираемо, че тези теми служат да попиват нашето собствено разочарование от реалния живот. Но като го раздробим на костички, парченца, болтчета и гайки този пусти реален живот - какво следва от това? Нищо. Изпускане на парата, за да отворим място за нова пара.
Помислете си за тази нова посока на развитие на Рошко! Ето, Маги вече има време да организира това, а тя беше досега страхотен координатор. Да използваме опита и!
Ако искате да не оставате анонимни, в смисъл, че никой няма да знае, че това са ваши идеи и хобита - може да се напише, че Рошко се е справил с помощта на...или нещо подобно.
Маги, благодаря за доверието да напиша нещо финално! Нямам нищо против, даже от снощи ми се върти вече нещо в главата. НО! Ще го напиша като временно Довиждане от Рошко, а не като официално Сбогом! Може би някъде малко преди Коледа ще ти го пратя. А от Новата година Рошко може да продължи с нещо ново.
Момичета, пишете какво мислите!
Поздрави!