Лили, не знам какво пише в епикриза при ненагънати тръби
Не съм виждала такава, моите пък ги няма хич, а ЦС не съм правила, директно лапароскопия. Но при мен е друг случая.
Иначе, би следвало да пише нещо от сорта на: визуализират се нормално, пропускат/не пропускат контрастно вещество в коремната кухина и т.н.. Това съвсем лаишки го пиша, разбира се, лекар е най-удачно да се изкаже. Не е странно при повечето жени да се наблюдава някакво нагъване - къде по-леко, къде по-ясно изразено. Това може да се случи от възпаления например. Тя тръбата си има извивки, няма как, но от нагъване до нагъване има голяма разлика. Например, моята едната тръба беше направо Огъната, та чак увита около яйчника
Всички предполагам сте виждали по гинекологичните кабинети поне /ако не помним картинките в учебника по биология/ как изглежда половата система на жената. Това е нормалното състояние на фалопиевите тръби. Спомнете си дали са нагънати и накъдрени
Neshi, моя приятелка забременя спонтанно в месеца след цветната снимка, която беше нормална, а дотогава не беше установен друг проблем при тях. Вярно е, че след ЦС се увеличава шанса, защото чрез самата манипулация се прави едно своеобразно "продухване" на системата. Дано и при теб така се получи, дай Боже!