0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Това цветна бременност ли е ?
« -: Септември 12, 2014, 17:43:30 pm »
Мили момичета, нова съм в сайта, но се надявам с цялото си сърце да ми помогнете с отговори на въпросите ми и подкрепа. С мъжа ми опитваме да имаме дете от 5 години, но не се получава. Наскоро не се почувствах добре кръста ме болеше както и имах напрежение в гърдите,вдигнах и лека температура, а след това се появи кафеникаво течение подобно на кръв. още е рано за менструацията ми, а по принцип цикъла ми е редовен. Прочетох, че това са подобни на симптоми на цветна бременност, но не искам да си възлагам напразни надежди и да се натъжавам ако отново не са се получили нещата. Моля ви, дайте ми съвет какво да правя :( :( :(
Re: Това цветна бременност ли е ?
« Отговор #1 -: Септември 12, 2014, 17:53:58 pm »
Колко ти е дълъг МЦ и на кой ден от цикъла се получи зацапването? Щом е рано за М има вероятност да зацапване което се дължи на имплантирането. Според мен е много рано да се говори за цветна бременност.
*
Re: Това цветна бременност ли е ?
« Отговор #2 -: Септември 12, 2014, 18:00:18 pm »
27 дни е продължителността на месечния ми цикъл, кървенето го получих 9- 10 дни след приключване на менструация  :(
*
Re: Това цветна бременност ли е ?
« Отговор #3 -: Септември 12, 2014, 18:03:34 pm »
Симптомите ти може да са породени от репродуктивен проблем. Ако опитвате безуспешно от 5 години, редно е да направите комплексни изследвания в репродуктивна клиника. На твое място бих се тревожила много повече за дългогодишните неуспехи отколкото за неяснотите около настоящия ти цикъл.
*
Re: Това цветна бременност ли е ?
« Отговор #4 -: Септември 12, 2014, 18:08:20 pm »
................
« Последна редакция: Септември 12, 2014, 18:59:45 pm от selena_melinda »
*
Re: Това цветна бременност ли е ?
« Отговор #5 -: Септември 12, 2014, 18:37:02 pm »
Съчувствам ти, че освен дългото очакване на дете сте преживели и други проблеми.
Ако желаеш помощ по същество, сподели какви изследвания сте правили, къде и кога. Това са много важни въпроси. Просто допусни, че нещо е пропуснато или недогледано. Обяснението за емоционалните проблеми като единствена причина за безплодие е несериозно.

Тук във форума има много хора, които ще ти дадат съвети и емоционална подкрепа. Повечето от нас са минали по този път и добре знаят колко тъжен и труден е той. Късмет!
*
Re: Това цветна бременност ли е ?
« Отговор #6 -: Септември 12, 2014, 18:45:05 pm »
Ние сме си правили изследвания и не са ни открили проблем до сега. Всички казват, че при нас е по- скоро на емоционална основа, защото в близките години изживяхме доста разтърсващи събития
Какви по-точно изследвания сте правили, къде и какъв лекар ги назначи. Така наречената емоционална основа не може да бъде причината за незабременване 5 години.
Също при  цветна бременност (най-често е в първите месеци) кървенето се появява около датата на МЦ (не някъде по средата примерно),  като основната причина за това. е излющване на функционалния слой на ендометриума "неангажиран"  от все още малкия ембрион.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Re: Това цветна бременност ли е ?
« Отговор #7 -: Септември 12, 2014, 21:00:19 pm »
9-10 дни след приключване на цикъла ( и тъй като не си каза колко време ти върви ако е средно 5) +5 15 дали не е нещо около овулацията , много момичета пишат за зацапване около датата на овулация + болки и т.н. Не съм компетентна , задавам въпрос,тъй като и аз се зачудих.

Re: Това цветна бременност ли е ?
« Отговор #8 -: Септември 16, 2014, 10:43:00 am »
Най-добрият отговор е - отиди на лекар. Но само едно знам. Старата ми лекарка казваше и ми го е набила в главата като мантра - такова понятие като "цветна бременност" няма.
Re: Това цветна бременност ли е ?
« Отговор #9 -: Септември 26, 2014, 07:25:29 am »
Здравейте, момичета
искам и да споделя какво ми се случва и някой да ми каже дали му се е случвало нещо подобно.
На 5 септ трябваше да ми дойде,но това не стана.Бях сигурна,че съм бременна,защото никога не ми закъснява,а и ми е втора бременност и го усещах.
На 20-ти ми зацапа кафеникаво течение,от което мн не се притесних,защото и при първата ми бременност бях така 3 месеца.Но това,докато този път не се появи и кръв.Веднага отидох на лекар,който кажа,а и аз видях,че сакчето е там и нямаше отлепване или нещо друго.Каза да пия дуфастон и нош-па,които и без друго пиех.След 2 дни направо ми дойде цикъла и на 24-ти пак бях на преглед.Сакчето пак си беше там,но вече мн се притеснявам.Цикъла ми е съвсем нормален,с извинение,имам съсиреци ивсичко,каквото си трябва.БТ  ми е над 37гр.
Какво да правя?Пак ли да ходя на лекар?Всеки ден се чудя бременна ли съм още!
Re: Това цветна бременност ли е ?
« Отговор #10 -: Септември 26, 2014, 07:39:03 am »
Отиди на лекар, аз имам опит с подобна случка, видях положителен тест закъсня ми и след 5-6 дни закъснение се наложи да пътувам на дълъг път, с автобус страшно много друсаше просто, като се прибрах ми дойде така направо със съсиреци, и си казах аха край. Обаче симптомите продължиха едно седмица след цикъла се тестват и положителен пак, отидох на лекар едната док. не видя другият видя, но около датата за втория цикъл пак бях на преглед каза не се развива въобще така си стои. И това си беше кухо яйце.
Re: Това цветна бременност ли е ?
« Отговор #11 -: Септември 26, 2014, 09:00:25 am »
Чак в понеделник ще мога да отида,защото съм с малко дете и няма на кой да го оставя,а се чудя дали пак да не си направя пак тест.Вече имам  положителни.
Re: Това цветна бременност ли е ?
« Отговор #12 -: Септември 26, 2014, 11:06:43 am »
Направи си тест и гледай тестовата черта наситена ли е колкото контролната?
Re: Това цветна бременност ли е ?
« Отговор #13 -: Септември 26, 2014, 12:02:43 pm »
Направих си преди малко,малко по-бледа е,но при мен и при първата ми бременност пак беше по-бледа.Вече нз какво да си мисля.Др седмица ще отида задължително на лекар,за да ми каже има или няма бременност,защото така само се измъчваме в къщи.
Re: Това цветна бременност ли е ?
« Отговор #14 -: Септември 26, 2014, 12:07:16 pm »
Сега пак погледнах теста и тестовата е доста наситена почти,колкото контролната да не кажа ,че е същата...Луда работа,а цикъла ми продължава с пълни сили..
*
Re: Това цветна бременност ли е ?
« Отговор #15 -: Септември 26, 2014, 12:12:27 pm »
Нивата на хормона не намаляват изведнъж. Мисля, че дори и да няма бременност вече, тестовете ще бъдат положителни още известно време. Най-добре на лекар.
Късмет.
Re: Това цветна бременност ли е ?
« Отговор #16 -: Септември 26, 2014, 12:30:01 pm »
С първата бременност така ли беше?
*
Re: Това цветна бременност ли е ?
« Отговор #17 -: Септември 26, 2014, 12:38:08 pm »
Диди, най-точният начин да установиш дали бременността се развива добре е като направиш кръвен тест за бременност през около 48 часа (при правилно развиващ се ембрион ЧХГ се удвоява за 48-72ч.). Може да се направи във всяка лаборатория срещу около 20 лв., предполагам има работещи лаборатории в събота (може би и в неделя) в твоя град, за да направиш два теста - днес и утре, днес и вдруги ден (или понеделник). А с този калкулатор, като се въведат двете стойности и колко дни са минали между двата теста, ще видиш дали стойността се удвоява правилно.  http://zachatie.org/index.php?option=com_content&view=article&id=542 Не знам защо лекарят ти не те е посъветвал да пуснеш кръвен тест. В тази ситуация, това е начинът да се разбере какво се случва с ембриона. Продължавай да си пиеш Дуфастона, дано да спре кървенето. 

Re: Това цветна бременност ли е ?
« Отговор #18 -: Септември 26, 2014, 13:23:20 pm »
Не,с първата ми зацапваше по няколко дни в месеца до края на третия,но беше розово-кафяво на цвят.От само себе си спря.
Да,и аз си мислих да си направя кръвен тест,за да разбера по-точно какво се случва.Още не са ме записали за следене на бременността,защото докторчето ми каза,че ще изчакаме,за да видим какво ще се случи,но мен това ме побърква.
В същото време на 7-ми летим за Лондон и ми се иска да знам какво се случва,защото тази неяснота ме побърква.По-принцип съм спокоен човек,но доктора каза да не вдигам тежко и да лежа,което няма как да стане с малко детенце в къщи,а и не съм от хората,които ще си легнат и ще чакат.
Все още се надявам с цялото си сърце мъничето да е там и да е добре.Много е желано,макар да стана неочаквано.С мъжа ми мн искаме още едно мишленце.  :D
« Последна редакция: Септември 26, 2014, 13:29:44 pm от Диди_84 »
Re: Това цветна бременност ли е ?
« Отговор #19 -: Септември 26, 2014, 13:26:36 pm »
А това за хормоните,когато има спонтанен аборт или каквото и да е прекъсване на бременността...хормона рязко спада и тестовете показват - .Знам със сигурност.Само когато има извън маточна или кухо яйце тогава могат да показват две черти и то едната е съвсем бледа.