Така, така....да си направим направо фен клуб "Роботи прахосмукачки"
Сега да споделя за LG-то. Ние имаме един ужасен килим, изкуственяк дето лепи всичко на себе си и заради него нямаме други - от ужас за чистенето им. С голямата прахосмукачка се почистваше единствено на колене и директно от маркуча и пак оставаха косми (мои и на котката). Ами LG-то мина веднъж и косъм не остана по килима
Отдавам го на голямата четка отдолу, която прилича на четка за коса и е с доста твърд косъм. Прави ми впечатление, че дори успява да разроши килима... Е налага се след това въпросната четка да се свали и почисти, но не е толкова сложно и си има приложено специално "гребенче" за нея. Основният проблем са моите косми - заплитат се в четката, на котката космите са си прилежно прибрани в контейнерчето, което мен лично ме впечатли, защото тя е с някакви такива копринени косми, дето се лепят и наелектризират и ужас въобще...
Относно ъглите - дори се покатерва леко по первазите на ламината и обира - така, че там драма няма. Е не може да се навре на някои тесни места, в пролуки между мебели и прочие, но на тези места нито една прахосмукачка не влиза без помощ, така че трябва да си дадем сметка за това. Малко по-упорита е към препятствията и се заглавя на някои места и трябва да я разтървавам, но постепенно се приучих кои са и ги отстранявам едно по едно
Допускам, че i-robot-а няма да се заглави там, защото той докосва нещо и тръгва в обратна посока, докато LG-то уж ги вижда нещата, ама си има сляпа зона и като ги пропусне и реши, че ще мине оттам става страшно
(мъжът ми вика :"Жена бе-упорито!"
) Освен това понеже е правоъгълна и като се завърта и се заклещва по диагонала (имаме едно единствено такова място дето разстоянието между шкафа и стената е точно колкото да влезне напред и да не може да се звърти
)
mgstra, от това което аз проучвах принципът на действие (софтуерът) на Ай Робот-а е такъв, че се движи така - хаотично и е на принципа, че след определено време ще мине навсякъде. LG-то на свой ред прави сортирано почистване, което пак си има + и -. Аз лично гледах едно клипче онлайн, дето доста ми помогна поне да се ориентирам какво да чета за прахосмукачките, ето ви го:
https://www.youtube.com/watch?v=DMNON1CzfXEИначе в мамата (колкото и да не обичам да чета там) има доста теми за робо прахосмукачки
Успех!