Стефи, наистина ме обиждат коментарите, че за сметка на пелените ще жертвам здравословното хранене на детето или времето, прекарано с него. Въобще и нямам такива намерения. Ако нещо въобще пострада, то няма да е свързано с детето.
Няма как да си 100% отдаден на детето и да се чувстваш виновен, ако направиш нещо не за него, а за себе си.
Смайлче, таман обратното се пише според мен.
Стефи казва, че готви за децата си до сред нощ (т.е. лишава себе си от някакво време за нея самата, за отношенията с мъжа й, за свои лични удоволствия), но го прави в името на това децата й да бъдат хранени с каквото трябва. Защото това е важно и отнасящо се пряко към техния растеж и добро развитие. Както мисля всички тук отделяме време за готвенето за децата/семейството си по същите причини. Това е важно нещо, абсолютно незаобиколимо, ако търсиш качество. Не, че повечето не можем просто да поръчваме готова храна, ама...ясно какво ще ядем в такъв случай.
Та (според мен поне) - никой не ти казва "да се чувстваш виновна, защото смяташ да правиш нещо за себе си".
А, тъкмо обратното, че и без това имаш и ще имаш все по-малко време за себе си и всеки начин да го направиш повече въпросното е добре дошъл. И понеже ние не приемаме прането и сушенето на пелени, баш като "време прекарано приятно и в полза на мама" - директно го слагаме в графа "още една галимация покрай бебето". Аз лично - разбирам, че да переш пелени те удовлетворява лично, защото така имаш екологично поведение и затова бих могла да го отметна в твоя случай - като вид "удоволствие". Щом те кара да се чувстваш добре, значи е добре. Не се обиждай, че повечето жени с деца не могат да възприемат процедурата като теб и да видят нещо хубаво и приятно в нея за себе си. Аз персонално - си оставам със съмненията относно хигиената, мани екологията, но това е ТВОЕТО дете и ТВОЯТ избор, който аз уважавам. Аз за моето съм решила какво и как, когато е било време. И отделих време на темата, защото взимам избора ти насериозно и затова исках да разбера какво го мотивира, кое те убеди, че е ОК за бебето и пр.
Да те взима някой на подбив обаче...вече халюцинираш, честно.
Ако исках да те гъбаркам и подигравам по темата - ми щях да спретна един "каламбур" от три изречения на "твой гръб" и да се омета. Да съм направила подобно нещо? Някой друг да го е направил?
П.П. Днес в темата за палачинки и гофрети - прояви същата ненужна мнителност )спрямо мен персонално) Пък накрая се оказа, не само че "не бия на никъде", а ти дадох идея как да ти е по-лесно с палачинките.
Помисли пък дали не търсиш под вола теле понякога. Ходя и на фризьор и маникюр редовно - не се чувствам обидена изобщо, ако някой счита, че това ме прави лоша майка. По същия начин - на теб какво ти дреме кой какво мислел за едно и друго, което ще правиш ти, в своя си живот? Твоя си работа в крайна сметка, както си е наша дали бихме направили същото като теб. Просто разговаряме...уж.