И що така? 6-ти септември мина, а гледам, гледам, ... няма месечна тема.
И няма кой да щракне катинара на августовската. Тук нямам права да заключвам теми.
Успешен старт на всички деца, на които им предстои нова учебна година в училище или в детска градина! Желая им лесна и бърза адаптация, както и много постижения! Сега да споделя, не да се оплача, а да споделя. (Преди години си бях забранила да се оплаквам и да споделям неприятни неща, защото бях разкритикувана, че явно не мога да си гледам децата.)
Днес дъщеря ми се преби, разби си муцуната и сега е обезобразена. На шест години и половина е; кара добре колело на две колелета от началото на лятото. Обаче, ей нА, днес имало да се случи. Падна с колелото, при това, странното за мен е, че падна върху устата си. По-логично ми се вижда, падайки да се подпреш на ръце и да си нараниш ръце, колене.... Но моята щерка, завивайки пада и си забива устата в асфалта.
Резултат: в Спешния център зашиват горната устна. Устната и е толкова подута, колкото не може да си представите. Носът и е подут. Имаха съмнения за счупен нос, но рентгеновата снимка ги отхвърли.
А предните и зъби са изпопадали. Дори и самият горен венец е наранен. Утре ще я водя на консултация при стоматолог, да каже, как е ситуацията с липсващите зъби и венеца. Опасявам се, да не би и новия постоянен зъб, който наскоро изби, да не е и той счупен. А другите, които паднаха са млечни, но кога ще се появят постоянни там? .... утре ще ми кажат.
Лошото е, че не може да се храни. Ще се върнем към бебешкия период и ще мине на пюрета, каши, кисело мляко и т.н.
Таза вечер се опитах да и дам само вода със сламка. Но то горкото и със сламка не можа да пие, защото не можа да си затвори устните около сламката. Та съм и давала със спринцовката от Нурофена.
Сега я гледам, като спи, че си е затворила устата и диша през носа. Дано по-скоро започне да намалява този оток на устната, та поне да може по-лесно да пие айран. Дори ме е страх да и дам пюре с лъжичка, защото не искам да допирам лъжичка до горната и устна, където е шита.
И представете си, тия гадове в нашия Спешен център не използват упойки. Шият без упойка.
На нея и е за втори път да я шият в Спешното. Преди две години си беше порязала ръката с нож и пак я шиха без упойка. Горкото дете. Доколкото знам, има Лидокаин на спрей, но те не ползват такива работи. ...
Имаше и другото гадно нещо - отношението на персонала! Мразя държавните болници!
Инцидентът става, докато децата са с баща си. Той ми звънна да отивам направо в Спешния център, че да поема едното дете. Търча аз и звъня на звънеца, който е на вратата на Спешното. Звъня на пожар, но никой не отваря. А в това време чувам плача на детето си от вътре. Представете си, какво ми е!
Най-после отваря сестрата и се опитва с тялото си да ме спре. "Дъщеря ми е там вътре!" - казвам и аз.
А оная ми казва: "И какво от това?!?"
После с делови тон ми каза: "Изведете другото дете."
Е, мразя държавните болници! За кой ли път пак ги мразя! За съжаление, в Русе в 8 вечерта частната не работи.
та така ...
Дано не Ви спохожда този ужас. Сещам се за момченцето на Инке Тинке, че имаха подобен инцидент преди време.