Нещо ви е друснал мързела ми се струва, никой дума не обелва тук и ще се глобявамеееее
Майтап разбира се, сега по същество.
Днес акостирах на село, купила съм всичко за "Ропотамо"-то, в момента варя боба. Морковите и чушките - утре ще се обработват. Чакам всеки момент да "кацне" и НЕзамразената скумрия (оказа се, че имало в МЕТРО, ако на някой му дотрябва) и утре ще се разправям с това. Имам няколко дребни питания още. Морковите белени ли се варят, или небелени? На пара, или във вода? Бобецът и морковите трябва да са по-твърдо сварени ли, предвид, че после ще ги запичам с рибата? Скумрията нали я осолявам преди печене, както нормално се прави, ако ще се яде веднага? Ако не стане позорно зле всичко това - ще го снимам и ще метна снимки по някое време.
Смайли да се яви незабавно за консултации по въпроса "царска туршия"
и по-конкретното рецептата, която е дала на стр. 15 на темата. За уикенда - няма да успея, тя иска 3 денонощия по рецепта, поради което Дани ще пропусне ден - два ДГ по различна от обичайната причина (болест). Ще бая на "царската туршия', а би било безумно да пренасям към града всичкото това, че да я довършвам там. Въпросче за карфиола - аз за туршия го чупя "на розички", ама понеже в рецептата пише, че зарзавата се реже - и него ли трябва да режа? Или както ми харесва на мен да го правя. Зелето на колко едро/дребно се реже (това нормалното)? Същият въпрос и за камбите - на шайби, на ленти, на дребни парченца? Чесънът нали цели пускам скилидките, не го пресовам, стържа, режа на дребно? Предвид, че зеленчуците се заливат с гореща вода, ако след като ги сложа след този тридневен процес на "втасване" в бурканите и все пак ги посваря за 5 мин. "за капачка" - ще ги скапя ли? Питам, защото при 7 кила зарзават само за тази туршия (а имам и друга) - няма да се изяде особено бързо. И ми се ще да я съхраня колкото може повече. Та, ако при запечатани капачки, няма да й се промени вкуса, да се кашнат зеленчуците и пр., а ще изкара по-дълго така - бих. Ако ми излязат други питанки - очаквай още тормоз.
П.П. Можете спокойно да ме обявите за луда, не сЪ притеснявайте, аз си го знам, няма да се засегна.
Иначе обикновената туршия дето сложих наскоро...тази която е в кофичка, днес я вадих да я претакам и опитам докъде е уж - тя втасала, та отива да превтасва даже.
Ей така за нула време, ама то беше и топло де. От "опитване" замина поне половин кило, ама друга тема това... За цялото време - я претаках 3 пъти (с днес) и пак си стана идеално. Та, ако някой реши да я прави - корекция на първоначално дадената технология за нея - можело и доста по-мързеливо се оказа, дори при количество доста над бурканче.