Аз да кажа, за тези, които смятат да си купуват сушилка - с вентилаторче ще е по-добре според мен. Ще суши поне двойно по-бързо от моята си мисля. Поне по това, което
м-и писа за нейната, като време за сушене на доматите. Моите ги сложих вчера в 15ч., т.е. скоро ще станат 24 часа да се сушат и като ги гледам така, до вид "на коричка" ще им трябва поне още толкова. Не, че няма да се изсушат добре, но времето ще е много повече, сравнено с вентилаторна. Така считам аз де... На сливите - не успях да им засека точно време, станаха супер, но на доматите им засичам и....множко си е. Особено като ще суши човек голямо количество - ще има загуба и на пресен материал. Тия докато станат, от другите ми 10-ина кила - поне 2 ще се скапят. И смаите ми домати както казах - хич не са ОК за сушене точно.
"Рома", ама...твърде много водица имаха и много по-малко месеста част, отколкото трябва. Явно случих скапана партида, но като стане така - има си значение колко бързо ти суши уреда по принцип. Ако моя сушеше хубави за 12-14 часа да кажем, тия да са готови за 24. Пък сега ще искат 48, ако не и отгоре. Иначе - ток консумира малко повече от една крушка от 100 вата, не е това дерта. Но бих предпочела да дърпа повече ток, но да си отмятам работата по-бързичко. То дали ще ми дръпне някакво количестов ток за 48, или 24 часа - все едно, пак ще го дръпне, но във втория случай - ще съм отхвърлила работата по-бързо. Та тия ми наблюдения - за
Смайли ги пиша конкретно. Да взима на баща си с вентилаторче, ако ще взима.
Марго, аз по принцип плодове и зеленчуци не пазарувам от хипермаркети, а от сергията , или борсата до нас. И от ЛИДЛ нямам навик да пазарувам всъщност, 10-ина пъти да съм влизала там. Ползвам БИЛА и Карфур главно, имат всички марки продукти, които ползвам по принцип, знам кое къде е, в Карфур има и пресни риби и други морски неща, които много ядем, че затова. Не обичам да си сменям магазините, да се лутам в непозната верига, да тествам някакви нови марки на едно и друго, освен нещо конкретно и препоръчано да ида да си взема - не сменям магазин, с който съм свикнала....че така. Тези месести домати, дето ги суших първо - майка ми ги донесе, че минала оттам като тръгвала за село и нямала време да ходи по пазари. Снощи точно от тях ядохме - супер са се изсушили и са много вкусни. Може би ги има такива и по пазарите, няма начин да ги няма, но като не пишеше какъв сорт са на бележката - не знам какво да ти кажа да търсиш просто. Затова казах откъде са взети въпросните. В снощната партида домати, освен босилек, сол и черен пипер - бях сложила 1 бр. червено чили (отровно люта е, та една стига). Супер приятен пикантен вкус дава, без да е твърде люто. Зехтинът от маринатата пък - става за ползване после да си овкусиш салата. Няма загуба на материал.
На морковена салата, с много магданоз, като се сложи лееко лют зехтин, лъхащ и на билки - става супер вкусно. Ако не сте пробвали - препоръчвам.