0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Дали съм бременна? - 8 част
« Отговор #940 -: Януари 31, 2015, 16:42:29 pm »
Здравейте момичета,
днес ми е 22 ден от МЦ и усещам някакви пробождания (все едно с игла), според мен в матката (или някъде там) и сякаш всеки момент ще ми дойде. Нямам спомен някога да съм имала такива пробождания и то цял ден. За МЦ е още рано, би трябвало да ми дойде след 4-6 дена. Чудя се дали това не е някакъв симптом за бременност и силно се надявам да е! Може ли да ми кажете дали при някоя от Вас се е случвало? :dontknow: :ask:

Благодаря Ви
Йоан 19.09.2017г.
Матей 22.10.2018г.
*
« Отговор #941 -: Януари 31, 2015, 17:45:06 pm »
Ефра не съм имала подобно чувство, по скоро е внушение а и това не е признак на бременност!  :P
*
« Отговор #942 -: Януари 31, 2015, 22:25:25 pm »
Ефра, погледнах графиката, температурата е много добра (макар и нередовно измервана) :), дано това да е успешният ти месец, може да направиш уринен тест най-рано след 5-6 дни, най-добре с първа сутрешна урина. При моята бременност в началото имах точно като пробождане в единия яйчник, но тогава изобщо не ми хрумна, че съм бременна :), по-скоро се притесних да не се разболявам, защото ми предстоеше ин витро .... принципно всякакви усещания като болка, придърпване, и т.н. не са сигурен признак, защото може да са следствие и от други причини, но от сърце ти желая при теб да е знак за положителен резултат :) 
« Последна редакция: Януари 31, 2015, 22:57:43 pm от marsi »

*
« Отговор #943 -: Януари 31, 2015, 23:06:35 pm »
papilio, много съжалявам, че отново трябва да преживееш такава загуба, прегръщам те!  :hug2:

А правихте ли изследвания за инфекции?
Другото, за което се сещам е, че може би няма да е излишна хистероскопия за оглед на матката, защото ако междувременно се е оформило примерно срастване, полип ..... може също да е причина за ранна загуба на бременността.

Може и да си чела тези статии, но ще ги копирам, евентуално ако информацията в тях ти подскаже какво още може да изследваш:
Самотната травма на спонтанния аборт
Спонтанен аборт - видове, причини, диагноза, лечение
Още за абортите
Спонтанни аборти
Диагностика и терапия на спонтанните аборти
« Последна редакция: Януари 31, 2015, 23:11:25 pm от marsi »

*
« Отговор #944 -: Февруари 02, 2015, 20:20:22 pm »
Днес прокървих с две малки ярки капчици, надявам се да е на добро! Имам и една тъпа болка ниско долу. Кашлям много още, но поне не съм вдигала температура. Много се притеснявам, че още първия ден след овулация бях болна, на всичкото отгоре всички колеги сме болни и аз ща -  не ща, ходя болна на работа. Пила съм само Панадол, малко сироп за кашлица от детските и Стрепсилс, искрено се надявам, това да не е проблем, ако чудото е станало. Решила съм да стискам зъби поне до уикенда за теста, а за кръвен - чак до другия понеделник! Симптоми съм се отказала да търся при този грип, но днес много се помолих това леко прокървяване да е имплантационно, защото се случва в хубав момент от цикъла.

*
« Отговор #945 -: Февруари 02, 2015, 21:07:56 pm »
Днес прокървих с две малки ярки капчици, надявам се да е на добро! Имам и една тъпа болка ниско долу. Кашлям много още, но поне не съм вдигала температура. Много се притеснявам, че още първия ден след овулация бях болна, на всичкото отгоре всички колеги сме болни и аз ща -  не ща, ходя болна на работа. Пила съм само Панадол, малко сироп за кашлица от детските и Стрепсилс, искрено се надявам, това да не е проблем, ако чудото е станало. Решила съм да стискам зъби поне до уикенда за теста, а за кръвен - чак до другия понеделник! Симптоми съм се отказала да търся при този грип, но днес много се помолих това леко прокървяване да е имплантационно, защото се случва в хубав момент от цикъла.
Стискам палци! :goodluck: :goodluck: :goodluck: :babyflips:
« Отговор #946 -: Февруари 03, 2015, 12:20:31 pm »
Здравейте,
аз не съм много активна в този сайт, но напоследък осъзнато изпитвам желание да имам дете и взех по-често да влизам. Хубав форум сте заформили :)
От няколко месеца правим опити за забременяване, но не се получава. тъй като съм с малко повечко килограми отколкото трябва съм ходила на лекар и потвърди, че все пак имам овулация, но датата на цикъла ми се смени доста и не съм правила тестове за овулация,имам няколко приятелки които не са доволни от тях и така аз си налучквам общо взето. По-различното общо взето този месец е, че след като мина цикъла ми(на около 32 дни е) през януари от 12 до 16-ти, на 24-ти и 25-ти леко ми наболяваше ниско долу. След сексуални контакти и през двата дни болката спря и след 3-4 дни на 28 някъде започна отново - постоянна тъпа болка ниско, тежест напрежение в гърдите, нито мога да понасям сутиен, нито мога без него. Отделно имам киселини почти постоянно. Направо вече не издържам. Предполагаемият ми следващ цикъл е около 12-13ти февруари. Искам да попитам кога най рано да си направя уринарен тест според вас?
*
« Отговор #947 -: Февруари 03, 2015, 12:47:51 pm »
Здравейте,
аз не съм много активна в този сайт, но напоследък осъзнато изпитвам желание да имам дете и взех по-често да влизам. Хубав форум сте заформили :)
От няколко месеца правим опити за забременяване, но не се получава. тъй като съм с малко повечко килограми отколкото трябва съм ходила на лекар и потвърди, че все пак имам овулация, но датата на цикъла ми се смени доста и не съм правила тестове за овулация,имам няколко приятелки които не са доволни от тях и така аз си налучквам общо взето. По-различното общо взето този месец е, че след като мина цикъла ми(на около 32 дни е) през януари от 12 до 16-ти, на 24-ти и 25-ти леко ми наболяваше ниско долу. След сексуални контакти и през двата дни болката спря и след 3-4 дни на 28 някъде започна отново - постоянна тъпа болка ниско, тежест напрежение в гърдите, нито мога да понасям сутиен, нито мога без него. Отделно имам киселини почти постоянно. Направо вече не издържам. Предполагаемият ми следващ цикъл е около 12-13ти февруари. Искам да попитам кога най рано да си направя уринарен тест според вас?
Здравей, ако овулацията ти е била между 24-25 януари, не разбирам, защо считаш, че новият ти цикъл би дошъл на 12-13 февруари?
Обикновено при по-дългия цикъл има изместване на фоликулярната фаза, която е по-дълга, т.е. овуто ти не би било на 24-25 ти януари, а по-късно. Лутеалната фаза от друга страна е или къса, или максимум 16 дни, т.е. ако овуто ти е било на 24-25 ти януари, би следвало при максимална лутеална фаза, ако няма забременяване да ти дойде около 10 февруари.
В този ред на мисли, ако питаш дали е рано за уринен тест при ову на 24-25 януари, бих казала че е рано. Можеш да направиш уринен тест на 7-ми февруари (13 дни след ову), или кръвен на 05.02.2015. Успех!
*
« Отговор #948 -: Февруари 03, 2015, 13:31:39 pm »
Здравей, andrina86, изхождайки от стандартния метод за изчисление, при цикъл 32 дни, фертилните дни са около 17, 18, 19 ден от МЦ. Така че по-вероятно е фертилният период този месец да е бил около 28,29,30-ти.   Кога да очакваш овулация, много ще ти помага
Овулационният календар или друг калкулатор, а за още по-точно определяне, и тестове за овулация.

Тъй като тестовете отчитат концентрацията на хормона LH в урината, който достига своя пик за един ден (и след него настъпва О.), важно е да се спазят някои основни изисквания. Добре е ову.тестовете да се правят около обяд или ранния следобед (тогава концентрацията на ЛХ в урината е най-висока) при въздържане от течности 2-3 часа преди тест. Има теми за овулацията и тестовете, ако не ги намериш, пиши, ще копирам линкове. Накратко, след така установения пик на ЛХ, овулацията се очаква в периода 12-48ч. след това и е добре да има активно полово общуване (всеки ден или през ден), започвайки от вечерта с положителния ову. тест.

Дано този месец да сте имали контакти около дните за О., според мен е по-скоро около 28, 29-ти (за справка този калкулатор или календара). Кръвен тест за бременност може да се направи най-рано около 10-11 дни след предполагаемия ден на зачеване, уринен около 14 дни след зачеване (най-добре да се изчака началото на следващия цикъл и уринният да се направи след закъснение).

След регистрация в Овулационния календар, може да поставиш линк в подписа си, така по-лесно ще се ориентираме в последния ти цикъл. Ако имаш някакви затруднения с поставянето на тази връзка, ще дам подробно описание :)
Късмет! Дано това да е успешният ти цикъл :)

Hecate, късмет, стискам палци! :)
« Последна редакция: Февруари 03, 2015, 20:36:04 pm от marsi »

« Отговор #949 -: Февруари 03, 2015, 15:36:07 pm »
Благодаря за отговора. Marsi, аз съм регистрирана отдавна в този сайт от около година използвам календара, попълвам данни в него и никога не ми е показал кога да очаквам овулация, така че този календар няма как да го използвам. И на 30  и 31 сме правили опити, но на мен тези усещания са ми от преди това затова мисля, че може да е била и по рано. Дано да е станало де...живи и здрави ще се разбере :)
*
« Отговор #950 -: Февруари 03, 2015, 16:38:50 pm »
Благодаря за отговора. Marsi, аз съм регистрирана отдавна в този сайт от около година използвам календара, попълвам данни в него и никога не ми е показал кога да очаквам овулация, така че този календар няма как да го използвам.
andrina86, аз също ползвам календара от години :), може би не си въвела някои данни за твоя цикъл и евентуално затова да не ти посочва фертилните дни .... принципно има цветна индикация, фертилните дни са в жълто.
Когато отвориш Личен календар, не графиките а календара, под него има цветни означиния с описание, там е и цветовата скала: дните за менструация са в червено, фертилните дни в жълто, а всички останали в светлосин цвят. Тук отново я има тази скала Указания за работа с овулационния календар.
Но възможно е да не си въвела някои данни, отвори Моят профил, трябва да се попълнят всички данни свързани с цикъла:  Средна дължина на цикълаДни на менструално кървенеЛутеална фаза в дни  и Брой фертилни дни, като има стойности, поставени по подразбиране, тях може и да не променяш, накрая бутон  Запиши промените.
« Последна редакция: Февруари 03, 2015, 16:45:35 pm от marsi »

« Отговор #951 -: Февруари 03, 2015, 17:03:16 pm »
аз също бях малко грипава,когато забременях.и мислех че тогава съм се разболяла,а то какво се бе оказало  :D стискам палци да е станало бебето  :goodluck:

Make an ovulation ticker
Дядо го няма-04.08.2015 г.
« Отговор #952 -: Февруари 03, 2015, 17:27:27 pm »
Здравейте момичета от мен, като начало искам да поздравя всички който са успяли вече в желанието да имат дете и да пожелая успех на всички останали.
Ето и на кратко моята история , аз имам вече едно дете което да ми е живо и здраво ще навърши 10години септември месец.Сина ми е от първия ми несполучлив брак,сега партньора ми е друг.
От 3 месеца с мъжа ми се опитваме да имаме дете до сега съм си водила календар само на хартиен носител и в телефона цикъла си ми е редовен от както се помня, първата ми бременост не беше планувана просто се случи,преди тези три месеца ми беше и последното посещение при гинеколог на профилактичния преглед при мен всичко си беше ок единствено след споделяне пред лекаря, че планираме бебе е ,че ми предписа да пия фолиева киселина.Тъй като преди прекалено много време бях за последно бременна сега съм изгубила ориентация за признаци и т.н Въпроса ми е следния за януари месец имахме редовно контакт с мъжа ми и съответно не сме се пазили разбира се поради пречината че искаме дете, до редовен Ц на мен ми остават 3 дни днес за първи път си измерих БТ и беше 37,4 усещам тежест в стомаха и ми се гади и спазми в матката нещо подобно на леки контракции според вас време ли е да си купя тест макар да имам още 3 дни в очакване и дали това че БТ ми е с такива стойности дава надежда за положителен тест ?
« Отговор #953 -: Февруари 03, 2015, 17:33:53 pm »
аз също бях малко грипава,когато забременях.и мислех че тогава съм се разболяла,а то какво се бе оказало  :D стискам палци да е станало бебето  :goodluck:

На много места пише ,че някой бременности започват като , че ли си леко настинал  .И аз бях една от тях с температура  и ме втрисаше Стискам палци и ти пожелавам да е станало чудото  :D
« Отговор #954 -: Февруари 03, 2015, 17:47:47 pm »
здравейте момичета ,
и на мен ми остана мъничко докато разбера дали  съм забременяла , всички сме нетърпеливи в този форум да разберем дали сме бременни :))
Този месец сънувах 6 пъти че съм бременна , един път съм в 2месец , един път съм в 8-ми , един път съм на женска консултация , и 3 пъти съм на събитие и ми прилошава лекар ме преглежда и ми казва бременна сте . Тотално изкукала вече  :)))
Гледам си на карти в интернет  2 пъти щъркел , гледам си в нас  няколко пъти ново начало
Откачам вече , искам ги тия  :bfp: и да родя живо и здраво бебешорче

*
« Отговор #955 -: Февруари 03, 2015, 17:58:28 pm »
Taisiya_86, ако решиш да правиш уринен тест, направи го след 2-3 часа въздържане от прием на течности, а най-добре с първа сутрешна урина. И ако е отрицателен, не бързай да си правиш изводи, изчакай 2 дни и направи тест отново.
Другата възможност е да направиш кръвен тест за бременност.
Температурата е добре :)

rali1978, късмет и на теб, успех този месец! :)
« Последна редакция: Февруари 03, 2015, 23:07:42 pm от marsi »

« Отговор #956 -: Февруари 03, 2015, 22:02:14 pm »
Благодаря Марси за надеждата,честно да си призная незнам как да задържа течност поради пречината,че пишкам през буквално час и сякаш ако не ида ще се пръсна , тъй като цикъла ми е редовен от както се помня никога не ми е дало разлика повече от два дни се моля , да се зарадвам след вече мога да кажа два дни.Постоянно имам усещането че нещо притиска пикочния ми мехур , но нито гърдите ме болят и да са напрегнати ,нито обикновените симптоми които имам за ПМС.
Днес си лежах най спокойно и гледах филм и усещах спазми много силно изразени в матката и направо като движение контракция надявам се да е за хубаво . Самото раждане на сина ми е като бял ден пред очите ми , но спомените ми за самата бременост са ужасни единствено помня как се обяснявах в любов на тоалетната чиния по най малко 20 пъти на ден и то от 2 ден на закъснение на МЦ и до 7 месец на бременоста.
« Отговор #957 -: Февруари 04, 2015, 12:47:12 pm »
Всичко съм въвела, само че не знам как да определя фазите. Но както и да е написала съм стойности и пак не ми ги оцветява. Показва ми жълто в предишен и следващ месец, които са отдолу. Няма значение ще си налучквам, пък дано да налучкам нещо вярно. Вчера ми се замая главата, днес също ми е лошо, леко ми се върти и ми се повдига на моменти. Може да си внушавам, а пък може и да съм успяла :)
*
« Отговор #958 -: Февруари 04, 2015, 20:53:26 pm »
Вече почвам да се разколебавам за чакането  :lol: А ако препикая един Престо утре с първа сутрешна урина... много ли ще е глупаво?!? Сигурно да, но аз днес пак ходих на интервю за работа и така ми се иска да знам по-рано. Че целта ми е бременна или напуснала, но в никой случай и двете в момента  :D

*
« Отговор #959 -: Февруари 04, 2015, 21:17:07 pm »
Вече почвам да се разколебавам за чакането  :lol: А ако препикая един Престо утре с първа сутрешна урина... много ли ще е глупаво?!? Сигурно да, но аз днес пак ходих на интервю за работа и така ми се иска да знам по-рано. Че целта ми е бременна или напуснала, но в никой случай и двете в момента  :D
Съжелявам, но е още рано за Престо. В събота може и да ти отчете, но днес или утре не.