Имам нужда да споделя с някого, дано не ви досядя с моята история.
Та, аз съм на 28 години и много искам да стана майка.
След две години опити най-накрая забременях, но щастието ми не беше дълго. Така и не видяха плоден сак в матката ми и по спешност се наложи да ме оперират за установяване на Извън маточна бременност. След като докторите се оказаха прави махнаха плода и едната ми тръба, заедно с него.
Вече мина половин година след операцията. трябваше да се пазим докато ми направят изследване за проходимост на тръбите и вече всичко е наред. Много се надявам да съм бременна. Този месец с мъжа ми положихме двойно повече усилия и се надявам да се оправдаят надеждите ни. Трябва да ми дойде на 25 януари.
Раздвоена съм, мъжа ми твърди, че според него трябва да съм бременна, а аз не исскам отново да храня напразни надежди. По негово настояване тази сурин си направих тест, които се оказа отрицателен. Твърде рано е и тайно се надявам да се окаже неправиллен. Ще изчакам да мине 25 - ти и ще повторя теста.
Въпроса ми към Вас е кога започват първите симптоми на бременноста. Знам, че при всяка бременност е различно, но все пак.
siart, ако нещо не съм разбрала правилно, моля поправи ме, но щом цикълът трябва да е около 25-ти, то според мен сега си около 2-3-4 ден след овулация, така ли е или аз нещо бъркам?
Много е рано за тест, дори да е имало оплождане, не може да се очаква да има имплантация все още за тези дни.
Кога беше началото на цикъла ти този месец и кога дните за овулация, как определяш фертилните дни, ползваш ли тестове за О.?
Всички симптоми като придърпване, напрежение в гърдите, и т.н. не са сигурен признак за бременност, защото може да са следствие от други причини. Разбирам огромното желанието за бременност и постоянното вглеждане за някакъв знак дали не се е случило
... но за ранно определяне на бременност, най-сигурен е кръвният тест (бета ЧХГ), най-рано 10-11 дни след зачеване с уговорката, ако резултатът е много нисък или отрицателен, да не се бърза с изводите, а да се направи тест отново сред два-три дни. Уринен тест около 14 дни след О., най-добре с първа сутрешна урина. Този въпрос за ранното тестване е многократно обсъждан в темата, включително онзи ден имаше подробни коментари за момента на имплантация и ЧХГ, прегледай темата
Успех, от сърце ти желая положителен резултат!