0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Дали съм бременна? - 8 част
« Отговор #340 -: Ноември 21, 2014, 18:20:16 pm »
Вече съм вкъщи и съм най-щастливата жена  :party: Много виОбикноведардя за поздравленията,пожелавам ви скорошна добра новина и на вас от цялото си сърце :) Искам да попитам обаче някои неща:
1. Боли ме ниско долу стомаха като ПМС и много се притеснявам да не шурне кръв всеки момент,има ли такава опасност?
2.Следва да направя ЧХГ в неделя,но не работят лабораториите,проблем ли ще е ,ако го направя в понеделник?/на третия ден/
3.Как стои въпроса с болничен?Откога мога да изляза?
Много ,много ви благодаря,страхотни сте  :balk_50:
Честито и от мен! Ако имаш силни болки, вземи нош-па. Нормално е в началото да имаш такива усещания. За болничен говори с АГ-то си. Обикновено дават след като се запишеш на ЖК, за непрекъснат се минава през ЛКК комисия. Ако комисията е платена плащаш по 20 лв. За всяко удължаване.
*
« Отговор #341 -: Ноември 21, 2014, 22:57:46 pm »
p&e, в библиотеката на сайта има ЧХГ калкулатор:
Хормонът на бременността - ЧХГ (hCG)
, в полето - колко дни са минали между двата теста, ще отбележиш, че са три.

Болничен без прекъсване (с подновяване всеки месец, ЛКК), се издава за максимум 6 месеца (180дни /6х30календарни дни/). При повече от 180 дни болничен без прекъсване, трябва да се отиде на ТЕЛК.
Т. е. имаш право на 45 дни преди термин, а преди това 6 м. болнични с подновяване всеки месец, ако искаш да е без прекъсване.

*
« Отговор #342 -: Ноември 22, 2014, 09:52:23 am »
Лелелеееееее,тука направо дъжд от  :bfp: :bfp: Честито момичета!! Пазете се и смело до края!! :D
/www.mamaibebe.com][/url]
*
« Отговор #343 -: Ноември 22, 2014, 10:34:00 am »
Мили момичета,не бях влизала изестно време, а то пълно с прекрасни новини  :ballons:
Squill, p&e, `често милички :) Желая ви леко бременеене и прекрасни бебоци :)  :bighug:
*
« Отговор #344 -: Ноември 22, 2014, 11:42:26 am »
Милички настоящи и бъдещи мами,благодаря ви  :thankyousign:
Заради страхотната новина съвсем забравих да ви кажа и резултата ми от ТСХ,което всъщност най-много ме притеснява.Аз съм с Хашимото и от 2 седмици,горе долу,когато е станало 4удото,имам сърцебиене,това ме наведе на мисълта,че щитовидната отново е подлудяла.ТСХ-то от вчера е 0,020 /0,27-4,20/,пак съм в хиперфункция.Знам,че за бебчо е хубаво да има излишък от хормона,но това може би вече е прекалено.Пак ще се ходи във Варна на ендокринолог,то е ясно,но бих искала и вие да споделите мнение.
*
« Отговор #345 -: Ноември 22, 2014, 12:37:19 pm »
Сърцебиенето е ужасно,момичета,не мога почти да стана от леглото и започва страшно да удря,без да правя нищо.Как се падна точно събота и неделя да не мога да се обадя никъде...взех бета блокер за пулса и валериан..
*
« Отговор #346 -: Ноември 22, 2014, 12:49:58 pm »
Милички настоящи и бъдещи мами,благодаря ви  :thankyousign:
Заради страхотната новина съвсем забравих да ви кажа и резултата ми от ТСХ,което всъщност най-много ме притеснява.Аз съм с Хашимото и от 2 седмици,горе долу,когато е станало 4удото,имам сърцебиене,това ме наведе на мисълта,че щитовидната отново е подлудяла.ТСХ-то от вчера е 0,020 /0,27-4,20/,пак съм в хиперфункция.Знам,че за бебчо е хубаво да има излишък от хормона,но това може би вече е прекалено.Пак ще се ходи във Варна на ендокринолог,то е ясно,но бих искала и вие да споделите мнение.
Здравей, според мен задължително върви на преглед. До колкото съм чела, не е добре да е прекалено ниска стойността. Успех!
*
« Отговор #347 -: Ноември 22, 2014, 12:54:21 pm »
Сърцебиенето е ужасно,момичета,не мога почти да стана от леглото и започва страшно да удря,без да правя нищо.Как се падна точно събота и неделя да не мога да се обадя никъде...взех бета блокер за пулса и валериан..
А на личния лекар защо не звъннеш поне за консултация?
*
« Отговор #348 -: Ноември 22, 2014, 12:56:26 pm »
А на личния лекар защо не звъннеш поне за консултация?
Защото и той не си дава gsm,имам само номер в кабинета...А мислите ли ,че стойността на ЧХГ 215.6000 не е малко висока за 2 седмица от бременността?
*
« Отговор #349 -: Ноември 22, 2014, 13:09:37 pm »
Оффф, аман от лекари! :x Не се притеснявай за ЧХГ то. Сега първо гледай да нормализираш сърцебиенето.
*
« Отговор #350 -: Ноември 22, 2014, 21:09:46 pm »
p&e, има теми, в които е коментиран този проблем (не знам дали си пробвала с търсачката), примерно тази: Хиперфункция на щит.жлеза и ранна бременност
Също в темата за ЩЖ, коментарът на slanceto: Щитовидна жлеза - резултати от изследвания 
По време на бременността ще трябва периодично проследяване на хормоните, така че ендокринологът трябва да даде насоки.
« Последна редакция: Ноември 23, 2014, 17:23:53 pm от marsi »

*
« Отговор #351 -: Ноември 23, 2014, 08:41:53 am »
Много години преди да започнем посещенията си при специалисти следяхме ЩЖ , защото си имахме отклонения. Поддържането на стойностите на TSH в референтите е задължително условие при "бебеправенето", а и не изисква особени усилия  :lol:. Ежемесечни изследвания и посещение на ендокринолог поне веднъж на 6 месеца,ако няма причина да е по-често.Това е.Взимайте си еутерокса или каквото ви е предписано и си действайте напред,по плана :wink: Нищо сложно,както се вижда. При нас се получи... :D
/www.mamaibebe.com][/url]
« Отговор #352 -: Ноември 23, 2014, 12:18:59 pm »
Ето ме и мен отново :-) благодаря на всички ви за подкрепата и милите думи.
За сега няма да си правя кръвен тест, просто ме е страх  :? да не се разочаровам.
Чух се лекаря си - продължавам с дуфастона+ но шпа и витамини. На 30.11 съм на
преглед, а до тогава ще гледам да съм спокойна и така :-) След прегледа, ще споделя - ще ставам ли мама или продължаваме битката. Целувам ви всички и
ви желая много щастие.  :butterfly: :butterfly: :butterfly:
« Отговор #353 -: Ноември 23, 2014, 16:01:51 pm »
Здравейте може да сте писали вече по темата но и аз да попитам миналия месец ми закъсня 1 ден и ми дойде на 25.10 вместо на 24.10 цикълът беше много по слаб и кратък този месец трябваше да ми дойде на 20.11 а до днес все още го няма. А последно съм правила секс на 11.10 тoгава ми беше овулацията и на 16.10 . Днес си правих тест отрицателен е утре съм на лекар но просто ще се побаркам.Досега двaпъти мие закъснявало и двата пъти бях бременна. Не знам какво да мисля.
*
« Отговор #354 -: Ноември 23, 2014, 17:19:23 pm »
Много години преди да започнем посещенията си при специалисти следяхме ЩЖ , защото си имахме отклонения. Поддържането на стойностите на TSH в референтите е задължително условие при "бебеправенето", а и не изисква особени усилия  :lol:. Ежемесечни изследвания и посещение на ендокринолог поне веднъж на 6 месеца,ако няма причина да е по-често.Това е.Взимайте си еутерокса или каквото ви е предписано и си действайте напред,по плана :wink: Нищо сложно,както се вижда. При нас се получи... :D
Изключително несериозно изказване,едно е да имаш "отклонения" ,съвсем друго е да имаш заболяване на ЩЖ и да си бременна.През бременността се изостря всяко едно хронично или придружаващо заболяване.Усилията при поддържането на хормоните в норма са много големи,адски трудно е,защото много трудно се определя дозата и без бременност,камо ли с такава! Само човек,който не е страдал от заболяване на ЩЖ,а само от леки колебания в неин хормон,може да каже ,че има едно лекарство за нея и то е "еутерокс"...
*
« Отговор #355 -: Ноември 23, 2014, 18:09:45 pm »
P&E, не се сърди на Рачо, сигурна съм, че просто иска да те успокои. Как си днес със сърцебиенето? Трудно е с регулирането на дозите, трябва добре да се прецени и да се наблюдава състоянието. Аз имах подобен проблем с Достинкса за регулиране на пролактина.
*
« Отговор #356 -: Ноември 23, 2014, 19:14:53 pm »
Здравейте може да сте писали вече по темата но и аз да попитам миналия месец ми закъсня 1 ден и ми дойде на 25.10 вместо на 24.10 цикълът беше много по слаб и кратък този месец трябваше да ми дойде на 20.11 а до днес все още го няма. А последно съм правила секс на 11.10 тoгава ми беше овулацията и на 16.10 . Днес си правих тест отрицателен е утре съм на лекар но просто ще се побаркам.Досега двaпъти мие закъснявало и двата пъти бях бременна. Не знам какво да мисля.
kissdesi, действително първата стъпка е да се провери има ли бременност, макар че по-оскъдното кървене може да се дължи и на друго, добре е, че имаш час за преглед утре, да се потърси причината. 
От 11.10 до днес са минали повече от 6 седмици, при бременност и уринен тест щеше да отчете, а ако имаш някакво съмнение в самия тест, най-добре е кръвен, той ще даде категоричен отговор има ли бременност. Също би трябвало на прегледа утре да се види плодно сакче, ако има бременност.
Пиши след прегледа.

« Отговор #357 -: Ноември 23, 2014, 19:25:53 pm »
Благодаря просто ще се побъркам до утре. Но ще пиша вечерта след прегледа
« Отговор #358 -: Ноември 23, 2014, 19:30:54 pm »
Винаги съм имала силно кръвотечение в 90 процента с кравоизлев миналата година загубих бебето в 3 месец. И просто толкова го искаме че чак е кошмарно очакване  :(
*
« Отговор #359 -: Ноември 23, 2014, 20:02:28 pm »
kissdesi, много съжалявам за загубата  :hug2:  за жалост добре познавам това усещане, а и много от момичетата тук ....
Какъвто и да е резултатът от прегледа, ще получиш много подкрепа и информация, ако имаш нужда .....
От сърце ти желая лекарят да те зарадва с най-прекрасната новина утре  :), късмет  yahoo_17
« Последна редакция: Ноември 23, 2014, 20:05:36 pm от marsi »