Здравейте момичета,
пиша за първи път. Средата на 30те съм, с ендометриоза, две лапароскопии и изваден апендикс. Въпреки това през последните година - две промених тотално живота си - здравословно хранене, без алкохол, кафе, така или иначе не пуша, повече позитивизъм, спорт и други. Наистина се чувствах много добре. И както въобще не планувахме (с приятелят ми се пазехме по време на овулация) - чудо забременях за първи път през живота си! За съжаление ембрио не се разви добре и му спря сърчицето и се наложи да направя аборт в 9гс по медицински причини. Казаха ми да изчакам 3-6 месеца преди да опитам пак. Нямах търпение, след като се съвзех от загубата. По стечение на обстоятелствата - сватба, работа и други чак този месец не се пазихме. Опитах се да си следя овулацията, но тези лентички май не успях да ги използвам съвсем правилно. Все пак шанс има, надявам се!!!
И след многото предистория да дойда на запитването ми
По принцип цикълът ми е на 26 дни (след аборта), но последните години след последната лапароскопия имам едно ръждиво прицапване, което се увеличава прогресивно до денят на цикъла. Вече нямам толкова болки както преди, но за сметка на това губя много кръв. Така, днес вече са минали 3 седмици от последният ми цикъл и имам леките придърпвания (радост!!!!, но може и да си внушавам, тъй като само по темата чета) и днес едно много леко розово и после бледо кафеникаво прицапване (дано е имплантиране на яйцеклетката в матката). Но имам и остри болки в десният яйчник, но там имам и доста сраствания! Последният път ми дадоха утрогестан, защото прогестерона ми бил нисък и затова прицапвам преди цикъл. (Не са ме изследвали). Или ще ми дойде или съм бременна и имам недостиг на прогестерон. Или е извънматочна и затова ме боли остро в дясно. Иначе нямам никакъв апетит и съм се вглабила в тази болка и се чудя как ще мине тази седмица!!! Дано видя тези така бленувани чертички! Възможно ли е ниските нива на прогестерон да причинят недоразвиване на ембрио? На своя глава да започна пак Утрогестан? Така ми се иска да знам.....
Всеки съвет или просто подкрепа са добре дошли!
Сърдечно благодаря и се извинявам за дългият пост