Не, нямам регистрация на овулационен календар тук, но ще се регистрирам. Началото на последния цикъл беше на 26.12.2014г. Месечния ми цикъл е с продължение 4 дни. Определям овулацията си с овурационен календар.
viaraa, явно не съм се изразила добре
, исках да попитам за началото на МЦ и продължителността на целия цикъл (не на менструацията), исках да пресметна кога приблизително е била овулацията и колко дни са минали от тогава, но и така се ориентирах
... днес е 23 ден от началото на последния цикъл, рано е още за тест, а симптомите (болка, придърпване, напрежение в гърдите, и т.н.) не са сигурен признак за бременност, защото същите симптоми може да са следствие и от други причини. Тестовете могат да дадат по-точна информация в ранния етап на бременността.
Уринен тест може да се направи около 14 дни след предполагаемия ден на зачеване, но най-добре да се изчака датата на следващия цикъл и при закъснение, тогава тест. Най-добре е да се направи с първа сутрешна урина, а ако се прави през деня - да се ограничат течностите за 2-3 часа преди тест.
Другата възможност е кръвен тест за бременност, най-рано 10-11 дни след предполагаемия ден на зачеване, с уговорката, ако резултатът е много нисък или отрицателен, да не се бърза с изводите, а да се направи тест отново сред два-три дни.
След регистрация в
Овулационен календар, може да поставиш линк към графиката в подписа си, това много улеснява при нужда от коментар или някаква насока, свързани с последния ти цикъл.
1. В профила си в Овулационен календар трябва да маркираш графиките да бъдат видими от други потребители:
Овулационен календар ->
моят профил -> слагаш отметка след
Желая графиките ми да бъдат видими от другите потребители ->
Запиши промените2. За да поставиш линк към графиката в подписа си:
От
Овулационен календар -> (оранжевото поле)
Лентички -> кликваш върху избрана картинка и копираш линка ->
отиваш във
Форум ->
Личен профил ->
публична информация -> поставяш копирания адрес в
Подпис -> накрая
Промяна на профила Пожелавам ти това да е твоят успешен цикъл!